Sedim u psychologicky a prva otazka ktora sa ku mne dostava: "Co sa stalo?"

Tak zacina ten najlepsi film o laske a vztahoch, ktory som videla. Tak sa konci moj pribeh o velmi podobnom toxickom vztahu. Sedis tam a nevies kde zacat.

"Stalo sa mi vsetko, teta. Potrebujem pomoc."

--------------------------


Pamatam si na prve tyzdne toho vztahu, akoby to bolo vcera. Ked som sa zaprisahavala, ze si uz nikoho nenecham vliezt pod kozu. Ono citila som tie rozdiely od zaciatku - ten vztah pred nim bol skrobena perfektnost a on - neriadena zivelnost, vystrel do vesmiru. Vsetko bolo mozne, vsetko slo s usmevom a jeho ladnym flegmatizmom. Asi dva mesiace po zaciatku, v jedno rano, ked mal chut na tatarak a ja som povedala, ze podme, ved niekde ho o desiatej rano urcite najdeme - predomnou poklakol a opytal sa, ci si ho vezmem za muza. Obaja sme sa smiali a pred zastavkou v restike sme si strihli asi este dve kola v posteli.

Nevedela som odhadnut, ako strasne do toho zacinam padat, pretoze som nikdy taku skusenost nemala. Ten 5rocny vztah pred nim bol slusny, rozumovy, predcasne vyspely. Toto bol zivel. Pamatam si, ako strasne krasne mi vonal. Len jeho koza bola pre mna afrodiziakom. Nikdy nepouzival parfem a pritom mi stacilo sa k nemu pritisnut a sla som od tej vone zosaliet.

Hormony, sex. S nikym som nikdy v zivote nemala lepsi sex. Nevedela som sa ho nabazit.


A potom, zhruba po roku som ho nasla v posteli s inou. Odvtedy sa zacal chronicky kolobeh rozchadzania, schadzania, sanci, odpusteni, zaciatkov, koncov, nedovery, podozrievania, momentov nakazliveho dokonaleho stastia, jeho slz, mojich slz a stavov, ze som si myslela, ze zosaliem.

Hej viem, vsetko je to moja chyba, bola som hrozne hlupa a tak mi treba. (a mozno nie. co tak ukazat konecne prstom na toho kto to ma skutocne na vine a nie na toho, kto bol /len/ slepy, veril a lubil)

Coskoro to budu po (edit) skoro 5 rokoch!!!!!!! 4 mesiace bez absolutneho kontaktu.


------------------------------------------------------

Film "Mon roi" vas prevedie tymi najzvratenejsimi vecami, ktore su sucastou toxickych vztahov. Je to ako nezastavitelna spirala, do ktorej padas a padas, a ten druhy sa prizera, nepada s tebou.

Pocas filmu som sa vedela najst v mnohych pocitoch, mnohe situacie boli podobne. Najviac vsak rezonovala vo mne neschopnost uniku. Citite sa v pasci, nemozete vydrzat ani zivot s nim a neviete si predstavit ani zivot bez neho. Chcete bojovat, lebo ved tak sa to v pravej laske robi, ci? Bojujete, bojujete...


A on si popri vas zije svoj vlastny zivot.

To vsetko je v Mon roi - to vsetko som zazila na vlastnej kozi.

--------------------------------------------------------

Pred par dnami stojim o druhej rano v starom meste v strede zabavy a stretnem znameho, ktory pozna mna aj mojho ex. A zrazu sa zacne pytat na maximalne intimne otazky.

Po 4 deci tequily a troch pivach mu vravim - spytaj sa tej, s ktorou suka teraz. Spytaj sa tej, ktora VIE ako ju skoro rok a pol podvadzal, a predsa s nim ostala. Tej, ktora sa vplietla do tej istej pavuciny ako ja, ta ktora mi opisovala absolutne tie iste pocity ake som mavala ja. A tiez nebola schopna odist a uverila prazdnym slovam a hlupym, teatralnym gestam.

(Viete co bol pre mna ten zlomovy bod, ta bodka? Presne to, ked som zistila, ze ona je stale s nim. Ked som zistila, ze ani ona neodisla, aj napriek tomu, ze mne pisala, ze sa s nim rozide. V tej chvili mi vsetko docvaklo a uvedomila som si, ake destruktivne to cele je. Ze ked sa neodstrihnem ja, tieto kolobehy mozu pokracovat dalsie roky...a mne mozu uplne znicit sancu na normalny zivot a vztah.)


A po tomto nadhernom rozhovore som si musela ist sadnut na murik a vyplakat niekolko slz, ktore by mali byt slzami radosti.

ALE

Moje zblbnute srdce vidi len to, ze takato osoba stale ma niekoho, ku komu si v v noci liha, hoci za sebou nechava totalnu spust. A ja sa vraciam do prazdneho bytu. A TO KUREVSKY BOLI...


---------------------------------------

V Mon roi - ta scena, kde po tom vsetkom na neho hladi a vsima si tie najjemnejsie detaily jeho krku, ruk, tela, tvare...tak to by som bola presne ja, ak by som ho teraz stretla. Je to cisto ako abstak od drogy. Preto viem, ze uz nikdy sa s nim nesmiem stretnut - a ak sa nahodou stretnem, musim utekat - rychlo a daleko.

Viem, ze pre ludi ktori toto nezazili to moze vyzniet ako uplne psycho, no je to tak. Niektore pocity v zivote nevieme ovladat a dodnes to nikto tak dobre nevyjadril, ako @expresia tu v jednom blogu "Zavislosti" ktory mam skopirovany a ulozeny:


"jsi jako tabák

každým dnem bez tebe si gratuluju,

že jsem se vzdala

další nesmyslné závislosti.

a každý den bez tebe

je plný potu slz třesu a hněvu,

že jsem tě nezvladla - tebe,

mojí krásnou závislost,

co jsem si pustila do plic pod kůži a do srdce."

-------------------------------------------

Den za dnom ta vydychujem a snad raz budes len spomienkou.

------------------------------------------


Mon roi (My king) - 2015, ako bonus: Vincent Cassel

 Blog
Komentuj
 fotka
ameryka  14. 8. 2017 11:50
tieto tvoje blogy.. uplne citim čo píšeš
 fotka
plavam_zivotom  14. 8. 2017 13:26
Hneď si ten film pozriem :3 a ako vždy super blog, ďakujem
 fotka
willbebetter  14. 8. 2017 13:26
@ameryka dakujem, odzite sa lahko pise, ide to samo...ale tuto som sa musela krotit aby som nespoilovala film
 fotka
willbebetter  14. 8. 2017 13:35
@plavam_zivotom ja dakujem prajem prijemny filmovy zazitok a potom sem urcite napis dojmy z filmu
 fotka
lenuli  14. 8. 2017 14:27
ach.
 fotka
bunat  14. 8. 2017 14:49
tvoje blogy boli cca pred 5 rokmi dôvodom prečo som si tu vôbec založila účet, vtedy si ich tu mala strašne veľa a ja som celé 2 dni nerobila nič iné iba som to všetko rad radom čítala a nevedela som sa od toho odtrhnúť... a stále to tak je a milujem tvoj štýl písania a veľmi obdivujem, že po tom všetkom čo sa ti stalo sa vieš vždy postaviť a ísť ďalej (uvedomujem si, že trz asi vyznievam dosť creepy ja len že, veľmi ti fandím
 fotka
willbebetter  14. 8. 2017 15:13
@bunat fuha, si ma dojala normalne, dakujem ti velmi pekne
 fotka
topanocka  14. 8. 2017 15:30
chcem ti len napísať, že ti úplne rozumieme. V takýchto vzťahoch existuje jediné víťazstvo a zvíťazí len ten kto odíde. Kedysi som cítila žiarlivosť dnes ľutujem tie ženy, ktoré zostali.
 fotka
mrspunk  14. 8. 2017 16:12
ďakujem ti za tento lebo mi tak nejak odľahlo, že nie som sama so svojimi pocitmi (čo je smiešne, ale proste ďakujem)
a @topanocka to tiež veľmi pekne napísala.
10 
 fotka
willbebetter  14. 8. 2017 17:31
@mrspunk myslim ze vela zien by sa v tomto naslo, aj ked si to dlho nechceme priznat.

a ano, @topanocka to si zapisem do diarika "zvitazi len ten kto odide", fakt jedina moznost ako si zachranit buducnost..
11 
 fotka
peculiar  14. 8. 2017 18:42
Už sem chodím v podstate len kvôli tvojim blogom, vždy mrknem do Top 10 za týždeň, pretože viem, že tam určite nejaký nájdem - a tento čoskoro nebude výnimkou
12 
 fotka
willbebetter  14. 8. 2017 23:54
@peculiar uf, dakujem
ale sa mi zda, ze cim bolestivejsi blog tym viac pozitivnych reakcii, neviem cim to je.
aanyway, kedy rodis??!
13 
 fotka
peculiar  15. 8. 2017 09:29
@willbebetter uz sa stalo, syn ma 5 tyzdnov
14 
 fotka
miro777  15. 8. 2017 11:29
Inac podla mna je dosť chvalyhodne že rozponáš problem a ideš vyhľadať odbornu pomoc - v spoločnosti to je stale silne stigmatizovane.
15 
 fotka
anitchka  15. 8. 2017 23:01
Akurat som isla pozriet ci si nahodou nepridala blog a bol tam
Anyway.. tiez neviem co by som zacala hovorit psychologicke keby sa ma spytala co sa stalo.. Lebo asi vsetko sa stalo.

Kazdopadne, chapem ze ta serie ten princip, ze on je stastny a ty trpis, ze on si v klude nasiel niekoho ineho a netrapi sa, zatial co ty ano.
16 
 fotka
willbebetter  16. 8. 2017 06:07
@peculiar !!! Gratulujem, uplne si mi vcera touto novinou zlepsila den, ved ani sa nepozname osobne ale I'm happy for you! Nech je maly zdravy ako buk!
17 
 fotka
willbebetter  16. 8. 2017 06:18
@miro777 vdaka, nechcem dovolit aby mi takyto tlk zlikvidoval sancu mat este niekedy pekny vztah, musim sa o riesenie aj sama pricinit, ved uz nemam 19 a more casu

@anitchka vacsinou sa mi to stava uz len vo vyhrotenych situaciach, vtedy v ten večer to bolo tym alkoholom ze mi to tak ľúto prislo & ma to nasralo, alebo ked som uz dlho sama a nudim sa, alebo ked som napríklad na mieste kde sme spolu prezili nieco pekne...inak v 90% casu mi je tej baby fakt luto a o to viac, ze som jej velmi chcela pomoct, chcela som aby videla cim som si ja za tie roky presla...ale ked si mysli, ze s nim po tomto bude stastna, tak prosim nech sa opat popali sama.
18 
 fotka
willbebetter  16. 8. 2017 06:23
@anitchka jaj a co sa konkretne jeho tyka, tak to si nesmiem vobec pripustat...nejdem sa tu zadusat nejakou zastou alebo co, ale raz sa hadam vesmir spoji a aj on zisti, aký je to pocit. Myslim ze to bude asi to jedine co by ho skutocne zmenilo, nie tie jeho prazdne reci co som pocuvala.
19 
 fotka
nicmanenapada  17. 8. 2017 14:59
Koľko takýchto príbehov som sa od žien už napočúval A aj tak mi to stále príde príliš pritiahnuté za vlasy, nechať sa do toho vtiahnuť až takto...
Prajem vám všetkým viac rozumu a síl do boja pred toxickými vzťahmi.
20 
 fotka
willbebetter  17. 8. 2017 15:31
@nicmanenapada dakujem(e), a co poprajeme druhej strane?
21 
 fotka
nicmanenapada  17. 8. 2017 15:58
V tomto kontexte asi nič... Veď to aj druhej strane pomôže, keď budete viac tu a nie zaseknuté niekde v nejakom toxickom vzťahu
22 
 fotka
acvd43xa7w  18. 8. 2017 11:17
obdivujem na tebe, ako sa dokazes zastat samej seba- a nezostavat niekde, kde trpis. lebo to vela zien robi, lebo si mysli, ze nema na vyber.
drzim palce!
23 
 fotka
willbebetter  18. 8. 2017 22:19
@acvd43xa7w no jo, zbytky hrdosti mi ešte ostali, dakujem
24 
 fotka
nikkaaa  21. 8. 2017 10:31
ja som vzdy obdivovala ked baby odpustili neveru, mne to pride fakt tak odporne ze by som sa toho chlapa nedotkla uz ani keby mi naslubuje neviem co ale aspon ti nemusi chybat, naco by ti bol taky kkt...

ale drzim ti prst nech si najdes niekoho normalneho
25 
 fotka
willbebetter  21. 8. 2017 11:55
@nikkaaa a stalo sa ti to? myslela som si rovnako, ale v realite maloktora je taka silna ze ho hned odkopne. aj ked uplne suhlasim, ze by to tak malo byt.

no a v blogu som presne pisala o tom, ze to racionalne nevysvetlis, ze ti niekto taky vie chybat. ani droga by ti racionalne nemala chybat, ale chyba ti.

ale tak silno sa snazim, aby to uz preslo. a casom budem moct dat sancu niekomu normalnemu

dakujem
26 
 fotka
nikkaaa  21. 8. 2017 14:12
@willbebetter vies co toto nie, mala som to stastie, ze chlap ma takto nepodviedol (aspon o tom neviem)... jedine pusu dal inej a to som mala tak 16? a tiez som ho nenechala hned ale tak o par tyzdnov mozno ked som si uvedomila, ze ma to sere a nechcem taky vztah ....

ale tiez som uz odpustila veci, co som si predtym hovorila, ze by som neodpustila nikdy....aj ked to nebolo zrovna podvedenie... ale mas pravdu, tazko sa hodnotia taketo veci pokym to clovek nezazil, ale u mna je to fakt jedna z veci co proste nie :/

a na svete je kopa chlapov, co si proste zenu stale vazia a nepodviedli by ju, aspon si sa zbavila debila... lepsie teraz ako keby to zistis o par rokov neskor ... urcite ti to vyde
27 
 fotka
plavam_zivotom  23. 8. 2017 21:09
Pozrela som si ten film.
A potom si prečítala znovu tvoj blog. A posielam ti hug, lebo ja mám úplne iný vzťah, síce hodne vášnivý a niekedy turbulentný, ale rozhodne sa môžem na môjho partnera spoľahnúť a verím, že nejaké podvádzanie u nás nehrozí. Držím palce nech aj ty také nájdeš!
Napíš svoj komentár