Sedela som s kamarátkami v bare. Cuckala som si svoje mojito a bola som na seba fakt nasraná. Nechala som sa totižto zlanáriť na posedenie pri poháriku s Lindou a Alou, hoci udalosti posledných dní úplne nasvedčovali tomu, že top témou tohto stretnutia bude sklamanie láskou. A ja tieto debaty fakt z duše neznášam..
Pripitá Linda a jej (za uplynulé tri dni) tisíckrát pretriasaná tragédia o chlapíkovi, ktorý ju mesiac namotával a (ako inak) po sexe zdúchol. Svoj kvetnatý prejav pretkávala šťavnatými nadávkami a krátkymi (za to veľmi intenzívnymi) záchvatmi depresie.
Hoci sa radím medzi ľudí, ktorí sú chápaví a plne si uvedomujem, že daná skutočnosť bola v tej dobe ešte čerstvou záležitosťou, moju hranicu súcitu a tolerancie Linda prekročila už deň predtým. Atmosféru karu zachraňovala iba Alena, ktorá sa celkom držala.
Má moje uznanie, nakoľko sa sem tam dokonca aj zapojila a nahlas zahulákala, čo si o ňom myslí (pričom hajzel a chrapúň patrili k tým krajším pomenovaniam dotyčného). Vďaka Lindinmu teatrálnemu prejavu a nekonečným zúfalým telefonátom, ktoré tomuto posedeniu predchádzali, sa však tiež držala len tak tak a čoraz častejšie prevracala oči k stropu.

Ja som už dávno otvorene prejavovala nezáujem. V prvom rade preto, že vôbec nerozumiem ľudskej úchylke nadväzovania partnerských vzťahov a v druhom rade preto, že nedokážem prejaviť súcit človeku, ktorý si donekonečna rozbíja hubu rovnakým spôsobom a namiesto toho, aby sa pádom poučil, urobí tú istú kravinu opäť..

Unudene som sa hrala so slamkou v pohári, keď ma zrazu ktosi poklepal po pleci. Otrávene som sa otočila, no keď som uvidela kto za mnou stojí, apatia ma razom prešla.
„Ale no toto, aké príjemné prekvapenie,“ povedal Marek, naklonil sa a vtisol mi na líce bozk. „Musím jedine súhlasiť,“ povedala som s úsmevom, hoci som mala čo robiť, aby som od toho príjemného prekvapenia nespadla zo stoličky.
„Ak by si si našla čas, určite sa zastav na pohárik, nebudem ťa teraz rušiť.. Vidím, že máš spoločnosť..“ povedal a jemne sa dotkol môjho ramena. „Majte sa dámy,“ dodal ešte na záver a stratil sa v dave.
„Hmmm.. čau,“ otrávene odzdravili obe moje kolegyne, pričom Linda si neodpustila pohŕdavú grimasu, ktorá mi neunikla, hoci som Marekovi ešte koketne zakývala na rozlúčku.
„Čo je zas?“ otočila som sa na ňu s ničivým výrazom v tvári.
„Ale nič, nič..“ zahovárala rýchlo, no alkoholom posilnená Alena odpovedala za ňu.
„Linda si myslí, že sa týmito zajebávačkami chováš ako kurva,“ povedala a výdatne si odpila z vína.
„O tom sme sa predsa už bavili,“ odvetila som a odmietavo som pokrútila hlavou, „je mi jedno čo si o tom myslíte, mne to takto vyhovuje,“ dodala som ešte a zapálila som si cigaretu.
„Nechápem ako ti to môže byť jedno,“ začala rýpať Linda, ktorá sa evidentne rozhodla, že si svoje sklamanie bude filtrovať prostredníctvom mňa. „Hádam sa s ním nechceš začať opäť vláčiť! Všetci dobre vieme, že okolo lásky tento vzťah ani nechodil, akurát ti vyhovujú večere, vyvážanie v drahom aute a darčeky..“
Začala som sa úprimne rehotať. „Amen,“ povedala som napokon so smiechom, „a ešte si zabudla spomenúť bohovskú trtkačku,“ dodala som a uškŕňala som sa jej do ksichtu, lebo ma úplne fascinovalo, aká je vytočená z týchto faktov.

Ďalej nasledovala živá diskusia o tom, ako nemravne sa chovám. Na jednej strane ma to unavovalo, na druhej som bola rada, že moja lascívne chovanie nachvíľu Lindu odpútalo od nekonečného rozoberania nepriazne osudu.
Nová top téma večera! Moje bežné a ničím výnimočné chovanie. Môj svojrázny prístup s nadhľadom a malou dávkou chrapúnstva. Môj pohľad na vec, čiastočne inšpirovaný silnejším pohlavím a vylepšený ženskou vypočítavosťou. Môj dokonalý systém, atraktívny najmä tým, že sa pri ňom človek nemusí absolútne citovo interesovať. A o to mi predsa v prvom rade ide..

Zvrhlé?
Nevhodné?
Hanebné?

NIE!!! Je to iba trochu chlapské.. Proste si užívam bez toho, aby som sa na niekoho citovo naviazala. Bodka. Lenže to zrejme drvivej väčšine ženského pokolenia nevysvetlím.
Debata pri stole mala grády aj bez mojej pomoci a tak som sa demonštratívne postavila zo stoličky. Cestou na toaletu som ešte započula pár pichľavých poznámok kamarátok. Mrcha, kurva, vypočítavá beštia.. Samé milé konštatovania.
Iba som sa pousmiala a pokračovala som v ceste. Vo svojej podstate mali pravdu, tak na čo sa klamať..

Ocitla som sa sama na dámskej toalete. Dívala som sa na svoj odraz a naprávala som si vzniknuté škody na mejkape a vlasoch, keď som zachytila hurónsky rehot vychádzajúci z pánskych toaliet. Najprv som ho ignorovala, no hlasy spoza steny boli čoraz výraznejšie.
„Niekto opäť raz skóroval, ha ha ha,“ povedal ktosi za múrom. „ Videl som ju vo vnútri, len aby sa na teba teraz nevrhla.“
„Táto nebude robiť scény,“ odvetil druhý hlas veselo, „a vieš čo je na tom najlepšie? Stálo ma to len tri kávy. Dokopy ani nie dvadsať päť euro. Stačí trochu trpezlivosti, kamarát, a vyjde ťa to ešte lacnejšie, akoby si si zaplatil štetku, ha ha ha..“
Pousmiala som sa, lebo druhý hlas mi bol tak trochu známy. Otvorila som dvere dámskych toaliet a ležérne som sa oprela o stenu. Proste som len chcela chvíľu počkať.
Trpezlivé čakanie na spriaznenú dušu a vedomie, že jej predchádza zástup chrapúňov, ktorý sa na ňu iba hrá. Pregĺganie horkých slín, sklamanie a potom znovu vyčkávanie.. Daň za to, že má človek otvorené srdce tej pravej láske.

Naivné?
Hlúpe?
Nelogické?

NIE!!! Je to iba trochu ženské.. A pre mňa veľmi nepochopiteľné správanie. Stále som stála a čakala pred dverami pánskych toaliet. Obetovala som tých pár minút len preto, aby som si opäť raz mohla sama sebe dokázať že mám pravdu.
Presne ako som predpokladala, o malú chvíľu z nej vyšli dvaja muži.
„Ahoj,“ pozdravila ma trochu zarazene Lindina ex láska, ktorá nedávno skórovala.
„No čau,“ povedala som lenivo a otočila som sa na päte, pričom som dotyčného kreténa nechala stáť na mieste. Overila som si, čo som potrebovala a postávať tam už bolo zbytočné.

Ak si myslíte, že som odpochodovala preto, aby som Linde povedala, že som práve stretla toho človeka, ktorého celý večer oplakáva, tak ste na omyle. Nie, nemienila som jej zavesiť na nos to, čo práve počula. Načo by aj..
Linda je jednoducho žena. A ja som ženám nikdy úplne nepochopila. Sú to zvláštne bytosti, ktorým skrátka nerozumiem.

Považujú za zlé to, že som svojím spôsobom kurva a neriešim to. Odsudzujú, že si užívam výhody, rozmaznávanie a pozornosť, pričom to vnímam, iba ako nejaký obchod. Ženy, ktoré sa tvária, že oni by sa k niečomu takému plytkému neznížili..

.. a pri tom im nevadí, že kvôli vidine života vo dvojici, dajú neraz zašukať za dvacku tomu najúbohejšiemu pozérovi, ktorého čestný charakter trvá len dovtedy, než sa spraví. Nevadí im, že odmenou za orgazmus býva poníženie a pár nových stehov na srdci. Nevadí im vedomie, že princov na bielom koni je štatisticky menej, ako dvorných šašov..

Takže JA mám úplne jasno v tom, na ktorú stranu sa postavím v tomto skazenom svete.

Vypočítavá mrcha, ktorá si užíva výhody, a je si plne vedomá toho, že o nič viac, ako zábavu nejde, sa dá označiť ako kurva.. Áno, je to zlé.. budiš..
Lenže naivná žena, ktorá sa nechá opantať sladkými rečami a roztiahne nohy za tri kávy a dve večere, pričom dotyčnému robí iba hlúpu a lacnú kurvu..
.. to je, podľa mňa, oveľa horšie..

 Blog
Komentuj
 fotka
grietusha  8. 9. 2011 16:41
myslím, že naivné správanie má od kurvy na hony ďaleko, pretože v tom nie je ani trocha obchodu a vypočítavosti. to, že niekto v tom sexe vidí cenu troch káv a dvoch večier, skôr poukazuje na obmedzenosť nazerajúceho, ako hlúposť konajúceho.
 fotka
smichi  8. 9. 2011 17:27
Teraz ti je dobre, ale ked nieco budes naozaj chciet citit, tak ti bude chybat ten "tvrdy trening" tej "naivnej" Lindy.



Nehovorim ze to co robi ona je spravne, ale treba hladat kompromis. Ked chces byt stastna.
 fotka
wingame  8. 9. 2011 17:45
skôr než ma všetci ukameňujete, si prosím vás uvedomte, že je to IBA blog

áno, čiastočne ním prezentujem svoj názor, ale keď už, tak sa skôr snažím poukázať na fakt, že sa mi nepáči, ak má niekto plno rečí, odsudzuje a pri tom robí oveľa väčšie chujačiny, pričom pred nimi zatvára oči.. takže tak..
 fotka
ulrik  8. 9. 2011 22:17
Fúúúúh, ja Ťa veru neukameňujem, z môjho pohľadu patríš medzi nadľudí, bytosti nezaťažené jebnutosťou svojho pohlavia (nemyslím genitálií, ale toho, čo sa evolúciou zakorenilo, čo spôsobuje pripičlosť žien a kokotizmus mužov) a teda si absolútne skvelá. Zdieľam tento Tvoj názor, ľudia na štýl Lindy či ako sa volala, sú len úbohé ženy, pre ktoré nie je iné východisko, iba kojiť a čakať doma na zahýbajúceho muža, Ty si revolučná Potomok Lilith a nie Evy. Obdaruj ma TSkou, ak sa Ti bude chcieť.
 fotka
profesor  9. 9. 2011 09:02
smutny je jeden aj druhy postoj
 fotka
hajzelodkosti  9. 9. 2011 18:27
mne sa to aj pacilo, halvne veta: "Nevadí im vedomie, že princov na bielom koni je štatisticky menej, ako dvorných šašov." Krasne.
 fotka
33deniska33  10. 9. 2011 00:47
apláááus.. úplne že wááu, riadne a pre mňa rozumné myšlienky..
 fotka
takzvany  10. 9. 2011 12:12
kurva je jedno z mnohých slov, ktoré sa používa nesprávne. pekne o tom píše Josef Hausmann v jeho knihe Základy mužského šovinizmu. kap 39 - KDO JE A KDO NENÍ KURVA



Kurva je z definice žena, která souloží pro peníze, a to třeba i s někým, kdo se nelíbí. Stává se však často, že muž stráví s ženou příjemný večer, a když má být tomuto večeru nasazen zlatý hřeb, žena kvůli pocitu, že by snad vypadala jako kurva, k aktu nesvolí. Tento pocit je naprosto neopodstatněný, neboť s dotyčným by nešla pro peníze, ale z osobních sympatií. Odvažuji se dokonce tvrdit, že v dnešní době, má-li se už vyvinout trvalejší vztah, vyvine se spíš ze situace, kdy se muž s ženou vyspí, než když si žena pokouší získat muže přehnanou cudností, která je ještě navíc v případě, že muž s ní stráví třeba víkend, nezdvořilá. Nelogičnost tohoto pocitu se zvláště projeví v případech, kdy třeba mnohaletý milenec, který nemá zrovna k dispozici byt, pozve svou partnerku, se kterou už x-krát souložil (v parku, v autě, ve vypůjčeném bytě atd.), do hotelu. Zde často slýcháme tvrzení: "Já bych si

připadala jako kurva".

Je jasné, že jsou to ženy, které udržují stupeň promiskuity v únosných mezích, a bohužel jsou to ženy, které mají tak špatný cit pro situaci. Snad je to celé nedílná součást iracionálnÌho obsahu pojmu ženskosti.
 fotka
wonderfulgirl  23. 9. 2011 23:40
-Proste si užívam bez toho, aby som sa na niekoho citovo naviazala.- tak toto si mi vzala rovno z hlavy!
Napíš svoj komentár