Zobudila sa. Bol to len sen či skutočnosť? Pomaly vstala z postele, obula si papuče a šla si uvariť čaj. Bola to skutočnosť...odišiel. Nevráti sa. Malo by to byť smutné..ona to však predýchala, je to jednoduché. Nič sa nestalo. Spomienky naňho zaliala vriacou vodou. Vážne sa nič nestalo, tie týždne pre ňu už neexistovali. Ako keď sa ožerete cez víkend a potom vám ostatní vravia čo ste napáchali, pretože si to nepamätáte. Teraz jej to nik nepripomínal. Dokonca ani jej matka. Čože sa len stalo?! Chvalabohu. Dopila čaj a ľahla si znovu do postele. Celé dni preležala...Bola chorá, upadala. Toľko plánov a zase nič. Nebude si už nič plánovať, je to zbytočné.
Preležané dni prešli a ona mohla znovu naplno fungovať. Jej dni boli pokojné, nič sa nedialo, nik nedobiedzal, nik neprichádzal. Radosť žiť. Zvykla si. No zase sa to stalo...stereotyp...starý známy kamarát, ktorý ju prenasledoval. Smial sa jej a ona to počúvala. Bieda? Nie!...predsa si zvykla.
Zrazu prišla lenivosť. Ešte lepšia kamarátka než stereotyp.

Začala padať spolu s nimi do priepasti ...veľkej priepasti. Zdá sa, že je hlbšia než Mariánska priekopa. Koľko čiernoty. FUJ! Chce sa jej plakať, kričať, vracať...bolí ju brucho? Ani si neuvedomila. ...Páči sa jej tá priekopa. Je zaujímavá. Pozrela sa hore do svetla. Bolo krajšie než tma. Takto to nemôže byť, treba sa za ním vyškriabať. Bude to síce náročné, ale zvládne to, je silná. Alebo nie? Nedôveruješ si! Lenivosť ju presviedčala...NIE! DOSŤ! Dala facku lenivosti. Odvážna je, to sa musí uznať. Pomaly teda začala stúpať ku svetlu. Niečo ju chytilo za nohu. Bol to stereotyp..zaváhala, ale kopla ho do hlavy. BUM! Padal dole do priepasti ako keď hruška padne zo stromu.
ZATLIESKALA SI! Šikovná! ..šplhala, šmýkalo sa jej, zvládala to. Už len kúsok a bude to.



Vyšla to!!! Dokázala to!

Zrazu sa jej chcelo spievať, tancovať, vypla mozog. Premohla svoji "priateľov".

Začala plakať...krásny ten pocit víťazstva. Ale nebude trvať večne...nič nie je ešte vyhraté...oni sa vrátia a budú silnejší...dovtedy si to ale bude naplno užívať.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár