Pozri hore! Čo vidíš? Len taký cynik ako si ty môže povedať že hviezdy. Tak skúsim to znova. Čo vidíš tentoraz? Bože, prestaň hľadieť hore ako blbý a otvor oči konečne! Pozri, postav sa hneď vedľa mňa aby si sa nevyhováral že TY to nevidíš. Tá veľká guľa? Že mesiac? Čítaš asi často encyklopédiu a málo sa dívaš. Je to pán oblohy. Rozkazuje hviezdam a temnote, hliadkuje nad tvojím pokojným spánkom aby sa ti nič nestalo, ukazuje cestu poblúdeným a svieti pod blúzku dievčaťa ktoré bolo prvý krát pobozkané. Hreje ju pri srdci jeho lúč ktorý presvitá cez okno jej malej izbietky radosti.

A vidíš tú malú žiariacu bodku hneď nad nami? Že ktorú... OTVOR OČI! ! ! Presne tá nad nami. To je tvoj anjel strážny. Prečo sa smeješ? Nevidíš ako sa na teba usmieva? Ja vidím toho môjho. Je tam, hej trochu vpravo od tvojho, asi tak blízko ako sme my tu teraz. A okolo nás sú kamaráti, všetci sú tam, ich anjelov poznám. Ako? Držia sa za ruky a tancujú na obrovskej tmavej nočnej lúke.

Dobre. A teraz budeš hovoriť ty. Pozri sa na mňa a otvor oči. Zahlaď sa do mojej tváre, priamo do mojich očí a odpovedz mi.

Čo vidíš?

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
idea  9. 9. 2009 09:52
tmu
 fotka
armita  9. 9. 2009 22:52
...viac ako by som chcela, viac ako by si čakal...pohľad priamo do duše, letmý a opatrný...
 fotka
bugina  27. 9. 2009 20:37
Mesiac, ktorý je vždy iný.

Hviezdy, svetlé-tmavé body čo ma ukľudňujú a núkajú mojej mysli spomienky.nové myšlienky.iné myšlienky.iné než s akými som k ním dvíhala zrak.

Usmievajúcu sa tvár.Tak hrejivú.Teplú, že zabúdam ne všetko nepríjemné.Tvár do ktorej by som vydržala hladieť dlho.Veľmi dlho.(nechcem povedať večne, pretože neviem , čo je večnosť )

: )

Rada k ním vzhliadam.
 fotka
tajomnanevinnost  21. 4. 2010 20:32
dušu, ktorá je pre mňa ako priepasť do ktorej padám...a vôbec sa nebránim...
Napíš svoj komentár