Naši hrdinovia to naposledy nemali ľahké. Vleteli do Nekonečníka, nastal chaos, zimomriavky a Pedrovi sa na ľavé oko nalepil maximrmel, ktorý mu ho odfarbil. Ďalší šok zažili, keď sa po prelete Nekonečníkom objavila Queen Mary 2, voľne vznášajúcujou sa v kozme.

Všetci už boli ukľudnení a zrak mali upretý na bielu výletnú loď.
-Ako je toto vôbec možné? , nevedel Jerguš podržať vzrušenie a úd mu začal trhať rázporok.
-Jerguš! Toto je už druhý krát, čo sa ti to stalo! My nemáme nekonečné zásoby nových skafľandrov! , nahnevala sa Hildy.
-Ja viem, ale keď všetko je to také vzrušujúce. , a úd už mal vyšlahnutý po ohryzok.
-No, zas až tak vzrušujúce to nie je. Vyzerá to na obyčajné zbavenie sa starej lode. , ozval sa Cowboy.
-Ale veď staré lode sa vždy rozoberú na šrotovisku, alebo ich potopia na mori! , nešlo to do hlavy Milade.
-Odvtedy, ako na našej matičke Zemi vznikol Moderný Námorník (Organizácia na dohľad porušovania zákazu potápania starých plavebných jednotiek, ako napríklad vojnových,rybárskych,výletných, poprípade iných priemyselných lodí, jácht, ponoriek, malých člnkov a ďalších plavebných jednotiek, do svetového oceánu za účelom zbavenia sa zodpovednosti za recykláciu starej plavebnej jednotky; a taktiež na dohľad porušovania zákazu predávania starých plavebných jednotiek, ako napríklad vojnových,rybárskych,výletných, poprípade iných priemyselných lodí, jácht, ponoriek, malých člnkov a ďalších plavebných jednotiek, do nelegálne prevádzkovaných šrotovísk bez možností recyklovania, za účelom zbavenia sa zodpovednosti za recykláciu starej plavebnej jednotky), sa takýmto spôsobom už staré lode likvidovať nemôžu a tak sú vypúšťané do kozmu.
-To je smutné. , poznamenal Pedro.
-A čo keby sme sa do nej išli pozrieť? Bývala to najluxusnejšia loď sveta, možno v nej ešte zostalo niečo zaujimavé. , zablyslo v Hyldinej hlave, čo znamená že presne tam, kde má mozog, a to u nej nebývalo zvykom.
-To je super nápad! , tešil sa Jerguš.
-Ja neviem, mne sa to nepozdáva. Značne by to spomalilo priebeh našej misie. , váhal Cowboy.
-Próóóóósíííííím! , zabrblala celá podádka.
A tak sa vydali smerom ku Queen Mary 2, aby zistili, čo v nej ešte zostalo. Cestou sa Hildy a Jeguš pozreli na Pedrovo nešťastné odfarbené ľavé oko a Milada zamierila na toalety, pretože si nedala pozor pri vypúšťaní nepotrebného telesného plynu, a tak jej zo zadnice vyskočil mäkký švagor, ktorý sa pri posadení rozpučil a následne rozotrel po vnútornej časti skafľandra. Kým si Milada vytierala skfľander štvorvrstvovými toaletnými utierkami, Hildy a Jerguš dospeli k záveru, že pedrovo ľavé oko sa odfarbilo na hexatripionodifolkohabzitovú farbu. Keď už bola Milada zo svojím skafľandrom hotová, spláchla. Zo záchodu začal vytryskovať prúd vody. Bolo to spôsobené nedávnymi zimomriavkami, ktoré stlačili odtokové potrubie tak, že cezeň nemohla pretiecť ani kvapka. Milada si potichu zamrmlala:
-A sakra!

Čo čaká posádku v starej výletnej lodi? Nemôže slúžiť ako útočisko nekrofylných vesmírnych pirátov? Spôsobí upchaté potrubie ďaľšie problémy? A čo Jergušov úd trhajúci rázporky, skončí to niekedy?
Pokračujeme Dukeho jedenástou časťou.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
antiny  27. 12. 2006 20:29
ak sa budem veľmi nudiť tak si toto prečítam, inak nehrozí
Napíš svoj komentár