MxPx - Secret Weapon

V neurčitej druhej polovici minulého roka 2007 vyšiel punk rockovej stálici, skupine MxPx nový album, Secret Weapon. Podľa názvu albumu, je nám z prvoti hneď jasné, že sa jedná o pravú a nefalšovanú skupinu z krajiny požieračov hamburgerov, hotdogov a všetkého nezdravého. Vivat USA. Ak má akýkoľvek album v názve slovíčka ako weapon, ufo, alien, na 99,9% sa jedná o amíkov. Nič proti nim, však tam predsa sídli i spoločnosť Apple Inc.

MxPx je plnokrvná punk rocková formácia. Secret weapon je album akoby z oka vypadol predošlému a predpredošlému... a vlastne, úplne prvému albumu! Hmm...

Okienko na zamyslenie:

Čo tým chce básnik povedať?

Skrytá myšlienka:

„Sofistikovane“ povedané, všetko na jedno kopito...


Ak ma vo vetrom odviatych 15tich rokoch bavil album Panic, ktorý som poznal od piky dolu, nová doska by ma rozhodne nenapĺňala ani k opätovnému vypočutiu. Čo album Panic má a čo chýba nováčikovi, albumu Secret Weapon? Ak by presne kopírovali Panic, bolo by to omnoho „zábavnejšie“, než výsledný produkt. Čo MxPx ubrali na návykových melódiách, nedotiahli samozrejme ani v kvalite gitár a nedajbože v speve. Pri počúvaní albumu som sa pristihol pri myšlienke, kedy už budem na konci. To rozhodne dobré nie je! Nenapadá ma skutočne nič, čo by ma pri počúvaní vzrušilo, napälo alebo inak zaujalo. Nehľadajte za tým dvojzmysel. Texty sú odrhovačky, jednoduché, polovicu skladby tvorí refrén. Pri tvorbe albumu sa kapela jednoznačne prepočítali. Koncept „jednoduchosti, chytľavosti“ v tomto albume skutočne nevyšiel. Možno to osloví masy na festivale po zákonite 4 pivách ( a viac...) ale hudobný orgazmus z toho budete mať velice ťažko.


Jediná skladba, ktorá ma zaujala z masy “zvuku” je “You’re On Fire”. Kôli skutočne vydarenému gitarovému úvodu. Ak by niekto vyčítal skupine Simple Plan, na novom albume s rovnomenným názvom prekombinovanie zvukov, tak u MxPx by povedal pravý opak. Vedel by som využitie nového albumu jedine tak v soundtrackoch amerických teenagerských komédií, niekde v pozadí v bare, alebo na pseudo filmovej párty. Napadla ma myšlienka, môže za to globálna finančná krýza, že sa musia produkovať takéto braky?!


Hodnotenie: 3/10.

Tracklist:
1. Secret Weapon
2. Shut It Down
3. Here’s To The Life
4. Top Of The Charts
5. Punk Rock Celebrity
6. Contention
7. Angles
8. Drowning
9. Chop Shop
10. You’re On Fire
11. Bass So Low
12. Sad Sad Song
13. Never Better Than Now
14. Biting The Bullet
15. Not Nothing
16. Tightly Wound
17. The Hoo-Ha Jangle*
18. Madcap Scheme*
19. Throw Your Body In The Air*

MxPx-Last.fm

MxPx - Secret Weapon:


 Recenzia
Komentuj
Napíš svoj komentár