Vie tu niekto, aké je to cítiť sa nenávidený? Cítiť sa strašne pod psa, a namiesto milých slov len ďalšie urážky a tupé slová? Vie tu niekto, aké je to plakať až do zajakávania, cítiť pocit samoty, i keď by bolo okolo teba stotisíc ľudí, aké je to cítiť, že je na svete úplne sám? Sám proti všetkým?

Všetci sme náhodné obete, alebo skôr väčšina, takmer nikto z nás si svoju rolu nevybral a ani nejak nezaslúžil, nemal to v génoch a ani nespravil niečo zlé, nepochybyl. Je to proste ruská ruleta s nabitým zásobníkom, ktorá si len vyberie Teba a hra pre Teba skončí... Hnusný pocit. Najhoršie na tom je, že je jedno kým si bol predtým, nateraz sa staneš len boxovacím vrecom a zároveň človiečikom vo vlastnej bubline, ktorú nie a nie prasknúť. Druhí vás budú natoľko tisnúť do kúta, až vám neostane nič iné, len sa poddať.

A viete , kto za toto všetko môže? Pani závisť. Hej, možno sa vám to zdá neuveriteľné, že by práve vám mohol niečo závidieť. Áno mohol, buďte na to hrdý. Že máte niečo, čo iný nemajú. Je jedno , či je to materiálneho alebo skôr duchovného charakteru. Proste máte naviac. A ľudia to výcítia. Vždy tu bola tendencia už zavčasu odstrániť silných jedincov a čo najponižujúcejšie sa ich zbaviť. Stačí sa pozrieť hocikam do histórie... Vždy to bol boj proti silným. Bojovali silnejší a silný. Je čisto na vás, kam sa zaradíte. Všetko je vo vašej hlave. A to doslova.

Viem, aký je to pocit vedieť, že život a všetci naokolo ukazujú prstom práve na vás. Viem, že je to pocit, pri ktorom strácate všetku sebadôveru a vieru v seba, nádej v lepšiu budúcnosť a všetko sa vám javí tak strašne šedo a depresívne. Niekto môže čakať, že táto búrka prejde, no toto nie sú dažďové mračná, toto je ľudská nenávisť, ktorá môže prežiť všetko, aj smrť. Niekedy sa skutočne ťažko hľadá sila vzoprieť sa. To sama viem. No ak ešte stále aspoň v kútiku duše veríte v lepšiu budúcnosť, je to naozaj dobré znamenie, dávate tým najavo, že ste ešte úplne nerezignovali. Možno sa to len povráva a možno je to naozaj pravda, že najlepším liekom, ako sa vysekať z týchto problémov je dobrá nálada, úsmev, uvedomenie si hodnoty samého seba a najmä snaha budovať svoje sny. Asi to znie ako hnusne otrepané klišé, čo... Ale musí byť na tom niečo pravdy.

Akokoľvek ma budú druhí nenávidieť, nebudem sa vzdávať. Akokoľvek ma vlastná rodina odsudzovať, ja samú seba neodsúdim. Akokoľvek ma budú všetci opovrhovať, ja si budem vážiť samú seba a budem poznať svoju cenu. Budem sa snažiť. Život nie je natoľko dlhý, aby sme si ho mohli dovoliť premrhať pre pár zakomplexovaných kokotov. NIE!!

Myslím, že v tejto dobe už bude každý len nenávidený. No dôležité je nedať na ostatných a neznenávidieť samého seba.
Ako vraví GaGa: "I´m beautiful in my way, cause God makes no mistakes "...
* Toľkých ľudí mám chuť nakopiť do piče, pretože cítim, ako strašne sa ma snažia odstaviť. Ale je tu aj pár ľudí, ktorým by som chcela poďakovať, že sa nechytili všetkých predsudkov a snažili sa ma povzbudiť. Chcela by som poďakovať každému birdzákovi, čo mi napísal že mi drží palce, že verí, že sa všetko napraví atď....Pretože pre mňa to skutočne veľa znamená, možem vám tu odprisahať, že to nie je len klišé! Naozaj vďaka


Blog som si ohviezdičkovala, pretože sa mi páči a preto som ho aj zverejnila na birdzi

 Blog
Komentuj
 fotka
chidori  10. 8. 2011 10:39
tak trocha zle sa mi to čítalo tým písmom a v pozadí.

Občas sa ale z toho ako seba povzbudzujeme viac a viac a sme pyšní na to čo máme, stane arogancia. Človek sa stane natoľko sebestačným, že začne všetkých odstrkovať. Sama to dobre poznám, a už sa mi to deje. Človek otužovaním svojho "Ja" znecitlivie a potom prestáva prijímať iných ľudí :/

Ale dobrý článok. Skutočne.
 fotka
xixixi  10. 8. 2011 10:44
@chidori



stmavím priesvitnosť, ok



berem názor, je v tom kus pravdy :p



Ďakujém
 fotka
silwesa  10. 8. 2011 10:59
@chidori



ale co je zle na arogancii (v tomto pripade). ze zrazu, ked sa vzchopi a bude sebestacna musi znova pricupitat za ludmi, ktori jej dovtedy hadzali polena pod nohy. Alebo nebodaj oni pridu za nou, lebo si vsimnu, ze sa jej dari aj bez nich a mohli by z toho nieco vytazit milymi recami a ospravedlnenim. V tomto pripade by ich asi vsetkych do jedneho poslala do riti a dala m najavo, ze ich nepotrebujem.



ono ak ti niekoho netreba, zbytocne sa budes tvarit jak hopotrebuje. akurat budes neuprimny a falosny.



(tot moj nekonzistentny nazor) I apologize, I just woke up. a toto je prvy blog co citam
 fotka
xixixi  10. 8. 2011 11:01
@silwesa



prvý?

V tom prípade je mi to česť Ďakujem!!!
 fotka
chidori  10. 8. 2011 11:10
@silwesa nie tak. vôbec nie. ide o nových ľudí, o nové známosti o nový začiatok
 fotka
adrianne  11. 8. 2011 06:57
TAK!

4 odstavec a asi po to "vzoprieť sa.. "
 fotka
onaj123  20. 9. 2011 16:24
Ťažko ti je tu niečo povedať a čo len slovkom zasiahnuť.Toto je tvoje duševné

rozpoloženie z ktorého sa sama musiš dostáť!!

Aj keby som to myslel dobre a niečo ti povedal mohol by som ťa veľmi uraziť. My nevieme čo chceš robiť??? či chceš alebo musíš s tymi ľuďmi ďalej jednať alebo čo je vo veci___ a potom je to ťažké "porízení" len takto z ľuftu ti niečo povedať. Ale meň prostredia a rýchlo sa spamätávaj!! čím rýchlejšie tým lepšie!!Možno máš sama na to nejaký návod ako v tvojom prípade regenerovať svoje sily!!!
 fotka
antifunebracka  17. 7. 2015 16:06
kks brutalne ta lutujem
Napíš svoj komentár