Zaklopal. Chvíľu počkal, no keď sa dvere dlho neotvárali, siahol po kľučke. Nebolo zamknuté,tak vstúpil. Prešiel pár krokov po vŕzgajúcej podlahe a odrazu dostal pocit, akoby ho niekto sledoval. Obrátil sa.

Stála pred ním mačka. Čierna. Nevyzerala nebezpečne, no napriek tomu cítil strach  a nervozitu. Akoby bola jeho nepriateľom a mohla ho ohroziť, kedykoľvek si zmyslí. Ako ale? Siahala mu ledva do polky lýtok. Pár minút na ňu bez pohnutia hľadel. Potom sa obrátil a rozbehol sa hore schodmi.

Bežal najrýchlejšie, ako vedel. Tušil, že ho mačka nasleduje, cítil jej prítomnosť. Pridal, no ona tiež. Jej spočiatku tiché kroky začali naberať na intenzite. Nie však len zvukovej – celý dom sa začal otriasať a on sa stále viac bál obzrieť. Rozrazil veľké dvojkrídlové dvere a vbehol do obrovskej haly, ktorá vyzerala ako tanečná sála na šľachtickom zámku. Strop bol taký vysoký, že naň ani nedovidel. Alebo to bolo od únavy? Zahmlilo sa mu pred očami. Zastal. Bol asi uprostred miestnosti a zem pod jeho nohami sa otriasala stále viac. Rozhodol sa pozrieť smrti do očí a otočil sa.

Stála pred ním mačka. Čierna. Hľadela naňho ako na korisť a on cítil, že ho môže zabiť, kedykoľvek si zmyslí. Bola tak veľká, že špičky jej uší mizli kdesi pri strope a šírkou tela zaberala celú halu. Chytil druhý dych – dnes ešte nechce zomrieť. Pohľad mu padol na nízku klenbu v bočnej stene a opäť sa rozbehol.

Bol rýchly – bežal predsa o život. Nohy ho už ledva niesli, no on vedel, že sa nemôže vzdať. Vo chvíli, keď bol len kúsok od záchrany, zakopol. Schúlil sa a zavrel oči.

Keď ich opäť otvoril, ležal v pilinách medzi svojimi súrodencami. Srdce mu prudko bilo. Zdvihol sa, podišiel k mame a pritisol sa k nej čo najbližšie. „Zas si mal zlý sen?“ spýtala sa. Neodpovedal, no so strachom v očiach hľadel na čiernu mačku usadenú na nohách svojho majiteľa a prial si, aby v ďalšom živote nebol potkanom, ale radšej psom.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
aventine  13. 5. 2016 10:26
Jeej, ty sem ešte chodíš? Si ťa pamätám, podľa pekného nicku

A čakala som, že keď sa schúlil a zavrel oči, tá mega mačka sa k nemu pritúli a začne vrnieť juuj chcela by som takú veľkú mačicu ^^
 fotka
yui  13. 5. 2016 13:13
@aventine No, chodím sem raz za uhorský rok.

Som rada, že som to neukončila tak, ako si čakala. Aj keď neviem, či by si chcela mať veľkú mačku, ktorá na teba hľadí ako na korisť.
Napíš svoj komentár