Rozhodla som sa napisat dalsi blog, aj ked teraz na zaciatku jeho pisania este poriadne ani neviem, co do neho napisat. Hadam mi nieco napadne ... hlavne nech tu nic pocas pisania nenapadne mna (Napriklad mala Sofia) ;-D

Vsetci sa ma stale pytaju, ako sa mam. Co ozaj nikto necita tieto blogy? Ked odpoviem, ze sa mam dobre tak klamem, a ked poviem, ze sa mam zle tak to kazdy chce, aby som mu povedala preco, no mne sa to nechce stokrat vysvetlovat. Tak som sa rozhodla, ze moja odpoved bude: "Len tak tak, vselijak!" Tak ako to hovoril maly rocny Marecek a krutil pritom ruckami. Jaj zlaty bol. No ale tato odpoved je aj celkom vystizna, lebo niekedy sa citim fajn, ale stane sa ze za minutu uz mam totalnu depku. Takze sa mam tak vselijak.

Coskoro sa vratim domov, a ja sa na to strasne tesim. Aj ked po takej dlhej dobe to bude take divne. Ale ja si velmi rychlo zvyknem Najhorsie je ze sa zacinam hambit mojho Jurajka, ked spolu volame cez skype ... hihi ... som zvedava ake to bude, ked pridem domov a budeme spolu.

Inak, moja teta si kvoli mne minulu sobotu asi zlomila malicek na nohe. Napisala som jej smsku, ze som na nete a ze mozeme spolu telefonovat a ona cela natesena sa rozbehla k pocitacu a o nieco zakopla ... a tak hoci som strasne daleko, zavinila som jej zranenie. Taketo nehody sa obvykle stavaju mojej sestre, lebo nechodi po byte v papuciach, ale bosa a tak sa vzdy teta cuduje, ze co robi ked si tak narazi nohu. No a teraz zistila, ze to nie je az take strasne tazke.

Dnes som sa zobudila s prisernou bolestou hlavy. Hlava ma bolieva casto, ale nie az takto strasne. Ked som si rano uvarila kavu, a pila ju na terase tak som tam sedela na fotelke a myslela som, ze odpadnem. Potom, ked som si sadla k pocitacu ma to trosku preslo, a ked ma Mirusa zavolala, aby som jej isla pomoct tak mi to zasa zacalo a uz som nevydrzala, a dala som si tabletku. No toto je asi nejaka alergicka reakcia na robotu, a zavislost od internetu. Vysledok je taky, ze alergiam treba predchadzat, cize radsej nepracovat a castejsie sediet pri pocitaci, a hlava boliet nebude ... no esteze som na to zavcasu prisla

Vcera vecer sa tu nieco stalo, no ja netusim co. Sedela som pri pocitaci a pustila som k nemu Dusana a sadla si zasa k televizoru, v ktorom bezala nejaka stupidna relacia. Chalani ze su hladny a Mirusa hovori, ze "ved Hanka vam spravi jest". Dusan sa zdvihol, ze on ide spravit nejaku specialitu (mimochodom, len pre chalanov!) a Mirusa aby som uvarila kukuricu. Hovorim, ze ved to moze spravit aj Dusan a Mirusa sa zacala za nieco rozculovat ... no a Riso mi povedal, aby som si isla dopozerat televizor a tak som odisla z kuchyne, zobrala si svoje veci a isla do izby nieco si precitat. Zrazu prisiel za mnou Riso, ze aby som sa na nu nehnevala, ze ona to tak nemyslela. Vyslo mi z toho, ze Mirusa mi nieco povedala, no doteraz som sa nedozvedela co, ale vraj to nebolo pekne. Akoze nechapem, ja by som tu kukuricu bola uvarila, ved to len hodit do vody a za 10 minut to je hotove, tak zato, ze som povedala ze nech to spravi Dusan som bola zla. Len by som rada vedela, ze co mi to vlastne povedala. Celkom by ma to aj zaujimalo.

A este k tomu vsetkemu, tu maju taky cudny system stravovania. Dnes je nedela, ranajky boli o jedenastej a potom pani domu niekam s detmi odisla. Pred tyzdnom v nedelu boli ranajky tiez okolo jedenastej a nedelny obed o siestej, aj to len polievka. Asi na nas setria, aby sme moc nezjedli, lebo inak si to neviem vysvetlit...

Za 5 tyzdnov ideme do New Yorku. Strasne sa tesim. Budeme tam 5 dni/4 noci a bude to awesome. Len najprv musim zarobit nejake peniaze, aby som tam mala zaco ist. Ale keby mozem ist zajtra domov, vykaslala by som sa aj na to velke jablko.

Hadajte co mam pred sebou na stole? Slovensku napolitanku Milu ... mnaaaaam ... Mily moc nemam rada, ale ani neviete ako dobre padne slovenska sladkost v zahranici. A keby ste vedeli, ake to tu je drahe. Ked sme isli do Atlantic city tak slovaci, ktori nas tam brali boli predtym na nakup slovenskych potravin. Vozi sa to sem vo velkych kontajneroch a potom predava. No a oni za dve krabice napolitaniek, par mineralok a este nejake veci (bolo toho dokopy asi 4 pakle mineralok a 4 krabice niecoho) dali 500 dolarov (cca 10.000sk). Ked nam povedali tu sumu tak som len zagulala ocami ze WOW ... u nas by sme za ten nakup dali maximalne 1.000 sk a aj to som este vela povedala. Ale zasa na druhej strane, to slovenske (alebo aspon europske) jedlo tu chyba. Chut slovenskej horcice alebo napolitanky v amerike nicim nenahradis ... no ale ta suma je zavratna.

Vo stvrtok sme boli predavat v jednom pristave (vola sa to tam Atlantic Highlands), bolo z neho vidiet New York ale to som uz asi pisala. No zacalo prsat, tak sme rychlo zlozili stany, aby nam ich neodfuklo a schovali sme sa do auta. Ti idiotski amici musia chodit este aj cez burku nakupovat. No pochopite to??? Po asi 45 minutach to preslo a my sme mohli dalej predavat, teraz uz umytu zeleninu

Ked som mala meniny, tak moja babka mi napisala smsku: "ahojhankababka". Chudatko urcite to pisala asi polhodinu, ale tesila som sa, ze na mna mysli. Je zlata, ze sa snazi. A hrozne sa vytesuje z mobilu. Minule mi povedala: "Tak uz aj ja mam vsetko. Betka (babkina kamaratka) ma mobil, a uz aj ja mam mobil." Hihi je zlata ze sa z toho tak tesi.

No budem pomaly koncit, vyliala som si svoje srdce, napisala svoje myslienky a tak idem robit nieco uzitocnejsie, napriklad cumiet na bednu. Lebo na farme taketo vymozenosti nemame Majte sa zatial krasne, hadam sa este ozvem ... len ma musi chytit muuuuza

seeeee juuuuuuuu

 Denník
Komentuj
 fotka
maryinka  11. 8. 2008 10:09
ahoj Hanulik,tesim sa z noveho blogu,

a este viac sa tesim z toho,ze sa mas "vselijak", bo to znamena,ze sa nemas stale len zle a to mas tesi



tak slovenska mila ti zachutila cooo.. ja ju mam skoro kazdy den ja aj s Jankou ju milujeme,ze Jani a nedame na nu dopustit a tesime sa,ze patris do nasho klubu



europske jedlo je tam pre europanov vzacne, cooo..

si mohla z domu nabrat a potom to tam za tazke prachy predavat..

aspon vies do buducna



ja sa mam momentalne tiez "vseljak"

brigadujem, relaxujem, uzivam si skoro-posldne dni prazdnin,

a uz rozmyslam, ze musim zacat nieco riesit s diplomovkou,

sme sa so skolitelkou dohodli,ze zmaknem test pre ziakov a pozorovaci harok-ale ten neviem nikde najst,takze netusim,ako ho sama vytvorim..



u babky mame na navsteve sesternicu z BA,tak vela casu travim s nou..

aaa zajtra by sme sa mali ist korculovat do BA.. maju tam nejaku plochu - dlhu veeela kilometrov..

len aby nam pocasie vyslo..



v sobotu vecer spravim tortu tiramisu, aby do nedele stuhla,

bo Tomik bude mat narodeniny,ze *25*-cooooo

uz bude z neho stary mladenec mal by sa co najskor ozenit



inak , 23.8. ideme na tu kamosovu svadbu..ja sa uz neviem dockat urcite si v kostole aj poplacem, "my citlivky"



a 30.8. odchadzame do Tatieeeeeeeer..aj ked nam do toho skocil jeden skrt/nem antikoncepcia /, ale uzijeme si aspon prechadzky v horach, chystame sa na lanove drahy a aj do aquaparku tatralandia do LM, snad povasko ete vydrzi..



Hani, uz sa celkom tesim na Vas.. do skoly, ale nie na mucenie a stresy spojene s tym



maj sa pekne a pokym sa maj "vseljak", tak nemam o teba az taky strach,ako keby si sa mala len zle



cmuk
Napíš svoj komentár