Neda mi to nenapisat dalsi blog, pretoze treba nadviazat na predchadzajuce. Dnes sa stala prekvapujuca vec, ktoru vam musim oznamit. Sedeli sme s Dusanom v nasej "obyvacko-kuchyni" prave sme si dali piect mrazenu pizzu a pocujeme zvonka ako niekto krici: "Duke, Hana!!!" (pozn. autora c.1.: Duke ja Dusanova americka prezyvka, ktoru mu vymyslel nas sef Big Ben, pretoze meno Dusan amici nepoznaju. Tak ho teraz kazdy - okrem mna - na farme vola Duke). Tak sme vybehli von a to na nas kricala Benova manzelka Branda (pozn. autora c.2.: oni maju dom tesne vedla nasej chatky - po anglicky cottage - len treba prejst asi 20 metrov a ju chud8tko hrozne bolia klby - ma uz 65 rokov ale vobec na tolko nevyzera). Tak tam Dusan utekal, a ona mu podala dva taniere prave upeceneho masa a zemiakov a zelenej fazulky. Akoze wow a aj mnam. A cudzi ludia su to pre nas. Nasi akoze "kamarati" rano v nedelu na ranajky (11:00) dali prazenicu a parky a na obed (17:00) sme mali to iste, lenze teraz pre zmenu uz studene. A cudzi clovek Brenda (ona ma otca aj nevestu zo slovenska, trosilinku rozumie, ale velmi malo) sa s nami takto pekne podeli. Inak chystame sa uz asi tyzden robit zemlovku, no stale mi k tomu nieco chyba - ak sa podari tak im zasa zanesieme my. Stale som z toho v miernom soku.

V pondelok (11.8.2008 - uz aby bol konecne september) sme boli na novom trhu v meste East Hanover. Ako obycajne sme vykladali z auta stany a stoly a zrazu som zapocula nieco zname - ze slovencinaaaaaaaaaaa. Jeeeeeeej. Asi o 2 hodinky neskor som sedela na stolicke a nudila sa a idu dvaja chalani (oni mali postaveny stanok, potom syrovy muzik a potom my) okolo a bavia sa po slovensky a usmievaju sa na mna a ja na nich:"Caute ". Hihi mali ste vidiet ten ich vyraz. Nevedeli sa spamatat a tak som pokracovala:"Kam ste sa vybrali?" No a potom prisli ku mne a trosku sme pokecali. Jakaaaaa nahoda? Dvaja chalani odisli a za 5 minut aj 10 sekund (ten cas som si vymyslela, ale bolo to kratke) prisla jedna baba, mimochodom studujuca v Nitre na SPU, ze: "Pocula som, ze si zo slovenska." Tak s nou som kecala asi najdlhsie. Ked odisla, tak za mnou poslali dalsieho slovaka (nastastie uz posledneho, lebo asi by som uz mala zacat vyberat vstupne slight_smile:. O dve hodinky som ich zasa isla pozriet ja a "nakupila" som u nich to, co my nemame, lebo oni tiez predavali zeleninu z konkurencnej farmy. Tak mam aj maliny, brokolicu a karfiol. Mnaaaam. Bola to sranda.

Dnes (v utorok 12.8.2008 - uz nech je konecne september) som zacinala uz o siedmej a tak som o dve sekundy sedem vyrazila z nasej chalupky a ako obycajne som tam zasa bola druha (prvy je vzdy Ben a aj ked nie je prvy tak je vzdy prvy). Prislo jedno dievca a malo siltacku czech republic a ja som sa jaj (po anglicky) spytala ci je z ciech a ona mi (po anglicky) odpovedala, ze ano a tak ja som jej nato (teraz uz po slovensky) povedala, ze my sme zo slovenska. Najprv asi nerozumela, ale potom sme si aj pokecali chvilku, lebo uz prisli dalsie dve baby a tak sme museli ist. Ja som isla s Marinou (ona je ruska, ale zuje tu uz 10 rokov. Je to uplne super baba, rada s n ou robim, lebo s nou si viem aj pokecat - a aspon spikujem. S tou, s ktorou som robila v pondelok - Lauren - nerobim rada. Je taka namyslena a nechce sa so mnou velmi bavit - truba - nastastie buduci tyzden uz konci). A Marina mi hovori: "Ja som taka rada, ze ides so mnou ty, s tou ceskou sa nerobi dobre. Tak som sa tesila, ze aj Marina ma ma rada v celku Boli sme asi jednu ulicu od oceanu v mesta Asbury Park a mali sme robit do tretej. Ale kedze sme vsetko uz o druhej mali predane tak sme sa zbalili a isli sme sa na hodinu prechadzat na promenadu (boardwalk). Ja som si dala zmrzlinu s lentilkami a gumovymi medvedikmi, urobila som par fotiek a isli sme na farmu. Ocean je uzasny a fascinujuci.

Minuly vikend sa nam podarilo nemozne, zmenili sme si letenku, takze nemusime letiet do Chicaga, ale pojdeme piramo z Newarku do Londyna a zajednali sme si ubytovanie a 4 noci v New Yorku. Je to hned pri Central parku na Manhatane a noc nas bude stat iba 38 dolarov na osobu, co je uplne paradna suma, takze o mesiac (15.9.-19.9.) nas caka velky New York. Hrozne sa na neho tesim. Ale este viac sa tesim domoooooooooooooov!!!

PS. Videli ste uz ozajstneho Santu? Ja ano, v stredu 13.8.2008 na trhu v Hackensacku (asi 15 minut od New Yorku). Mali sme rozlozeny stanok a za nami zaparkoval taky nadherny Lexus a z neho vystupil stary fuzaty panko. Ja aj Marina pozerame, ja som rozmyslala ako sa po anglicky povie Mikulas a ona zrazu hovori:
"Aha to je Santa Claus."
a ja nato: "Prave to iste som teraz chcela povedat."
Tak sme sa zacali na tom rehotat a Santa prisiel k nasmu stanku. Marina ho obsluzila a ked odisiel Marina hovori:
"Videla si co mal napisane na tricku? Ze Arktika!!!" WOW to bol ozajstny santa. Tak som sa jej este opytala, ci bola k nemu mila, lebo ak nebola tak ziadne darceky nebudu. Povedala, ze ano, ze este aj broskynu mu vymenila za krajsiu, takze je vseko OK. Hihi to bola sranda.

Inak, nastvali nas teraz na farme. Dusan robi jak taky trtko 10 hodin denne, a ked si konecne ide oddychnut, ze si na chvilu lahne tak ho pridu zobudit za nejaku blbinu. A mne Ben uz dva tyzdne slubuje, ze cez vikendy ma bude potrebovat a vo stvrtok, ked som sa ho pytala, ze kedy mam prist v sobotu tak sa cudoval ze co ja to od neho chcem. Tak sme zasa cez vikend u "kamosov". V sobotu som znova robila au-pair a dnes mam off, tak si tu netujem. Ked dorobia vonku robotu tak si ideme objednat nejake oblecenie z netu, lebo je to paradne, tak dufam, ze mi bude aj dobre to, co som si vybrala.

Tesim sa uz domov, takto o 5 tyzdnov uz budem dufam lezat v posteli vedla mojho milacika a budem oddychovat po dlhej ceste a po stresujucich 101 dnoch mimo domova. Uz nech to rychlo prejde a ja som doma. Takze pocitajme dalej vsetci svorne spolu ... 34, ...

 Denník
Komentuj
 fotka
janulik  17. 8. 2008 22:45
Tak z tohto blogu to vyzerá, ako by ti tam bolo super. ale aspoň že sa tam našiel 1 človek, čo nie je lakomec a podelil sa s vami o normálne jedlo. A ten New York bude určite super, to ti závidím,a bude to o to lepšie, lebo už budeš doslova cítiť vôňu domova.

Jaaj Hani, aj ja sa už teším, kedy prídeš domov a nebudeš tam musieť trpieť tých Amíkov.

Ja si tu práve scanujem knihy na DP, a zajtra idem do knižnice, to si predstav. v stredu ma čaká brutus, tak mi drž palce.

vydrž to tam ešte nejako.cmuk
 fotka
jk77  23. 8. 2008 17:45
laska uz len 28 hihi a pravdu povediac dufal som ze tu budem citat ine blogy, ale nejak to uz zvladneme neboj a ty budes zacvhilku doma
 fotka
maryinka  26. 8. 2008 10:07
Hani,tak uz len 25dni a dnes mas krasne narodeninky, tak vsetko naaaaaaaaaaj.

a ako sa ti "aupairuje"

ja dnes relaxujem, poobede skocim do parku na korcule

12.9.mame zapis/na moje meniny /

tesim sa na tebaaaa..

a z akej stranky objednavas???

ja chcem od viktorovho kamosa botasky, ale neviem z akej stranky, kuk som nike.com
Napíš svoj komentár