Tak a mame tu september. Mesiac, na ktory som sa tesila uz od januara. Nie preto, ze by som sa tesila na skolu, ale preto, ze coskoro pojdem domov z tejto uzasnej krajiny neobmedzenych moznosti. Uz som tu skoro tri mesiace, a to je akurat cas na odchod. Zostava mi este 15 dni. Tyzden roboty u Bena, 5 dni v New Yorku a odchoood. Jaj tak sa strasne tesim. Posledne dva dni (stredu a stvrtok) som robila markety v Newarku. Cize som az 2x videla letisko, z ktoreho poletim domov, pretoze hned vedla neho ide dialnica. Dnes som videla jedno lietadlo vzlietat a vcera som videla dve pristavat. My sme isli vedla neho ako pristavalo, wow bolo to uplne super. Tie lietadla isli ako po ceste, naproti sebe. Ja som myslela, ze sa uz zrazia ale nastastie sa nic nestalo. Bolo to zaujimave.

Inak, mame tu v New Jersey medveda. Dnes rano, ked som cakala vonku na Bena mi Brenda hovori, ze aby sme si skoro rano alebo neskoro vecer, ked je tma davali vonku pozor, lebo vraj je tu niekde medved. Ja som myslela, ze bol konkretne tu, na ich pozemku, ale on bol predvcerom vo Frenchtowne (asi 20 minut autom od nas) v nejakej strednej skole (ich stredna skola je ako druhy stupen zakladnej skoly spojeny so strednou skolou) a tam zavolali policajtov a oni ze nemozu nic spravit, lebo je zakazane na medvede polovat. Tak ale inak, celkom sa aj bojim, pretoze v piatok pridem az po tme na farmu, tak mam strach, lebo 20 minut nie je az tak daleko. Ach jaj, ja nechcem vidiet medveda nazivo, ja som ho tento rok uz videla v Minnesotskej ZOO a to mi teda bohato staci.

A Ameriku ohrozuje hurikan. Vidite, uz aj Amerika chce, aby som stadeto odisla tak ma vyhana. Je to sice daleko od nas, ale vraj v sobotu maju prist huste dazde, ako dosledok hurikanu. Je zaujimave, ze to pride az tak daleko. Ale to najhorsie by nas malo velkou obklukou obist. A prsat cez vikend moze, to ma nejako neirituje. Aspon nebudem musiet ist s deckami von a fukat bubliny alebo si hadzat loptu. Zapnem decku telku a tam nech si kuka, sak som nejaka vysokoskolsky skoro vzdelana a tie programy su velmi poucne

Inak, nebavi ma robit au-pair. Ja som si Teda vedela vybrat odbor. Ucit ma nebavi, o deti starat sa ma nebavi ... mala som ist ja veru na nieco ine. No ale co uz teraz, ked uz som pred poslednym rocnikom? Hadam to nenecham len tak plavat, ked som sa uz tolko narobila. A mozno ma to ucenie nakoniec aj chyti (nemyslim na konci zivota). Celkom by ma to chytilo za takyhc 40-50tisic Sk mesacne. Lenze to uz budu eura, takze mozem snivat

Najvacsia novinka momentalne je, ze minuly tyzden som mala narodeniny. Ano, zasa som o rok starsia, ale stale nie mudrejsia. Dakujem vsetkym, ktori si na mna spomenuli, velmi ste ma potesili. Ja som sama sebe kupila pekny darcek, na ktory som si ale musela zarobit. Konecne mam notebook, pekny tmavomodry Toshiba. Pouzivam ho necely tyzden a zatial som spokojna, je to pekna masinka. Len dufam, ze sa mi doma nepokazi, lebo ta zaruka no neviem neviem.

V utorok robila posledny den Marina (ruska). S nou sa mi najlepsie robilo, aj sme kecali aj zabava bola s nou. A ona isla do skoly, a tak zasa robim s uplne novymi, cudzimi ludmi. Tak som aj bola smutna, ked sme sa lucili, lebo ju som si velmi oblubila.

No, napisala som Vam v skratke nejaky Mis-mas, aby ste si nemysleli, ze som sa zabudla. Tesim sa domov, ako aj cely pobyt. A to, ze sa to blizi mi pridava na nalade. A taktiez na farme, na mojom noteboociku sa mi podarilo chytit internet, takze uz nie som odrezana od sveta a tak ked pridem z marketu mozem sediet pri pocitaci. Je to super. Uz to leti rychlo, tak coskoro sa vidime doma. Dufam, ze uz sa na mna tesite.

Vasa Hanicka

 Denník
Komentuj
 fotka
jk77  6. 9. 2008 11:48
tesim, tesim. Co to s tymi detmi ako to? To si este doma vysvetlime hihi.
Napíš svoj komentár