Ako ste uz urcite stihli postrehnut na mojej hlavnej stranke, UZ MAME VIZAAAA Som rada ze uz mame potom, lebo som mala trosku obavy, ci ich dostane aj Dusan, nakolko je v tretom rocniku, cize ma statnice a hoci planuje pokracovat, tak teoreticky dostane titul a konci skolu. No ale teraz uz som ovela spokojnejsia, kedze uz viem, ze sama nepojdem. Popisem Vam trosku cely priebeh vybavovania viz.

Inak, nasa agentura je strasne hrrrr hrrrr na vsetko. Pohovor v agenture sme mali 5 dni pred Job-fairom, a takto narychlo nas chceli nahnat aj na viza. Vo stvrtok vecer prisiel mail, ze nasledujucu stredu mozeme ist na viza ak do pondelka odovzdame do agentury vsetky potrebne dokumenty. Vzhladom nato, ze nase studijne je otvorene len 3-dni v tyzdni, tak sme prvy termin viz zrusili. Takisto sme to urobili aj s druhym, pretoze nakolko som bola na praxi, nemala som cas ist vybavovat papierovacky na studijne.

Nakoniec sme sa k tomu dostali. Jedno doobedie som sa dovalila k Dusanovi domov, aby sme vsetko povyplnali spolu, nech to mame rovnake, a dohodli sme sa z Ivanou (externou pracovnickou pre ccusa tu v Nitre), ze nasledujuci den sa stretneme a vsetky materialy jej odovzdame. A tak sme vyplnali a vyplnali a vyplnali, potom sme si odstali rad na studijnom oddeleni pre jedno potvrdenie, boli sme sa dat odfotit a na druhy den sme sa s Ivanou stretli. No ona, velka flegmoska, hovori, ze si nepriniesla zoznam materialov, co vsetko jej mame odovzdat a tak dufa, ze mame vsetko. Nakolko ja som ho mala vytlaceny a zo sebou, tak som ho vytiahla a postupovali sme podla neho. Vsetko potrebne sme jej odovzdali no a dalsia hlaska, pyta sa nas, ci to ma po nas skontrolovat alebo ci to mame v poriadku. Vraj by to kontrolovat mala, ale ze asi to nebude potrebne, tak to ide hned poslat. No a tak sme sa rozlucili a isli sme kazdy svojou cestou.

Na druhy den (streda) poobede (stvrtok bol statny sviatok a v piatok mali dovolenku) zvoni telefon. Dobry den, tu je CCUSA, zabudli ste podpisat jeden formular a ak chcete ist v stredu na pohovor na viza tak ho v pondelok musite prist podpisat. Obaja!!! Za dve minuty mi vola nastvany Dusan, ze ta Ivana teda ozaj to mohla skontrolovat trosku, ze ved je to jej praca, no a tak ideme v pondelok do BA na vylet a on si ide od jedu kupit nove rifle hehe chlap.

No a tak sme sa v pondelok vydali do BA, podpisali nepodpisane, prepisali sme formular ktory bol zle vyplneny a dopisali sme veci, ktore chybali na tretom formulari. No parada, sikovnicu jednu prijali aby sa starala o aplikantov z Nitry.

Kedze sme uz mali vsetko vybavene, v stredu sme mohli ist na pohovor na americku ambasadu. A zasa dokonala organizacia. Najprv mal byt pohovor o jednej, no a den pred pohovorom mi volala z ccusa, ze pohovor bude o druhej. Tak som volala Dusanovi, ze jemu sa nikto neozval. Ale ze ideme tak, ako sme si naplanovali aby sme to vobec nasli dovtedy Sedeli sme uz na polceste v buse, a z ccusa volaju Dusanovi, ze pohovor sa presuva na druhu hodinu. ... No jak u Debilov

Jupiiiiii, nasli sme ambasadu. Chceli sme pozriet, ze ci to je naozaj ona, a behli sme kam sme nemali. SBSkari na nas kricia, ze kam to ideme Cele to tam maju uzasne oplotene, neviem ci si mysleli, ze by sme ten plot chceli preliezt alebo co??? Tak sme potom sedeli na lavicke pred ambasadou, spokojny ze aky sme my len sikovný, ze sme to tak rychlo nasli, a cakali sme na pracovnicku agentury, ktora nam kazala prist o nieco skor ako o druhej, no ona prisla presne o druhej, aby nam rozdala cisla (dostala som 26-ku, co je den mojho narodenia a cuduj sa svetu aj den mojich menin), pred ambasadou pod altankom (zacala burka tak sme sa zdekovali pod kovovy altanok sme vytvorili "hadika", cize sme sa zaradili podla cisel a cakali sme, kedy na nas pride rada. Medzitym sa nas krasny "hadik" rozpadol, no a tak sme museli hladat ciselka, ktore boli pred nami. 25-ka nam porozpravala, ako to bolo minuly rok a tak sme si zacali chystat odpovede na otazky:

"Chcete sa vratit na Slovensko?" - "Nie"
"Ste clenom teroristickej organizacie?" - "Ano"

(pre tych menej chapavych ... ftipkujeeeeeeeeem)

No ked sme sa nakoniec dostali na rad, k SBS-ke, vsetko co som mala na sebe zavesene (hodinky, retiazka, naramok) som si dala dolu, odovzdali sme mobil, moja kabelka presla cez rengen (dufam ze nie je tehotna lebo rengen skodi nenarodenym babatkam . Dusan nepipal, no ja samozrejme ano kvoli opasku, a tak este s takym rucnym pipacom (neviem ako sa to vola) skontroloval, ci nahodou nemam zbran alebo nieco na teroristicky utok. Nemala som, ufffff. Znova som na seba vsetko zavesila (hodinky, retiazku, naramok) a mohli sme ist do budovy. Hlavna vec ze nam zobrali mobily, sluchatka a kluce, Dusanovi nechali zapalovac. Hmmmmmm nechapem ...

No a teraz prichadzame k tomu najdolezitejsiemu: "pohovoru". Tak po vchode do budovy sme sa dostali do cakarne. Bolo tam uz vela ludi, no a tak sme si sadli na volne miesta a cakali sme, kedy nas zavolaju. Najprv nas zavolala slovenka k okienku cislo 2 a tam nam elektronicky odobrali odtlacky vsetkych desiatich prstov (nastastie ze len elektronicky, co by som asi robila potom bez odtlackov? Po odobrati odtlackov prstov sme sa zasa vratili do cakarne a cakali sme, kedy mila pani americanka skomoli nase meno Prislo to celkom rychlo. Pohovor na viza som si prestavovala tak, ze pridem, sadnem si oproti niekomu a on sa ma bude vypytovat kopec otazok. No tu som iba pristupila k okienku cislo tri, pani americanka mi po slovensky povedala, aby som prilozila pravy ukazovak na snimac odtlackov prstov, no ja sikovna som tam samozrejme dala lavy palec. No co uz Potom sa ma opytala presne styri otazky (po anglicky, no ja vam ich napisem po slovensky ak to nahodou cita niekto, kto anglicky nevie):

1. V ktorom si rocniku.
2. Co studujes.
3. Co budes robit v Amerike.
4. Kedy sa vratis.

Na tieto 4 (slovom styri) otazky som uspesne odpovedala. Aj ked tu tretiu som jej nerozumela a tak mi ju musela zopakovat, no vysledny verdikt bol: "vas pas aj visa budete mat vo svojej agenture". Vratila mi nejake papiere a vysla som von. Hned po mne isiel Dusan no a ten tam tiez nebol o nic dlhsie.

Vsetci nas strasili, ze to bude priserne dlho trvat, no pred ambasadou sme cakali asi 45 minut kym nas zavolaju, a v budove ambasady sme boli dalsich 45 minut, co je dokopy 1,5 hodiny, co nie je az take strasne.

Takze, vysledny verdikt: Mame visa Uz nam nic nebrani v ceste do USA. Ja si dorobim skusky, Dusan statnice a ide sa na "vylet"

Zoe

 Denník
Komentuj
 fotka
jk77  20. 5. 2008 15:03
Zoe! Ty ides na vylet? Ja ze ides tvrdo makat

Ohladom celej strastiplnej cesty si uplne zabudla na mna ako si ma psychotyrala otazkami stvorrocneho dievcatka na vsetko ako? preco? kedy? naco? Ale aj tak ta milkujem!! Blog je dobry!
 fotka
zoescott  20. 5. 2008 15:07
A este som zabudla dodat.



Stale otravujem mojho JKinka so vseliakymi otazkami ohladne USA. On sa na to strasne jedujeeee. Ale co mam robit, ked ja potrebujem mat zodpovedane vsetky moje otazky??? Koho ineho sa mam na to pytat nez toho, kto bol dva roky v Amerike????



Ale ja viem ze on ma aj tak miluje ... ved aj ja jeho



A kupila som si krasne biele tenisky ... hadam sa mi v nich bude dobre pracovat
 fotka
maryinka  28. 5. 2008 17:17
ty kokso, take roraty za 3mesacny pobyt v tej otrasnej krajine
 fotka
zoescott  29. 5. 2008 09:45
Pche, v akej otrasnej??? Ako vies ze je otrasna? Ved si tam nikdy nebola
 fotka
jk77  30. 5. 2008 11:21
Maryinka: USA je krasna krajina!!! Ak nesuhlasis s politickym systemom danej krajiny tak OK, ale nema to nic spolocne s krajinou.
 fotka
maryinka  2. 6. 2008 09:57
sranda musi byt keby to nie je tak daleko.. aj ja by som chcela ist okuken tu peknu krajinu..
Napíš svoj komentár