A tá práčka sa točila a točila, bola v poslednej fáze, takzvaná nekonečná posledná minúta, keď na dispeji svieti konečne jednotka, ale vy, ak ste už prali v internátnej práčke na Átriákoch, veľmi dobre viete, že táto minúta trvá od troch do šesťdesiatich minút, takže si nerobíte nádeje a neskláňate sa zbytočne priskoro k otvoru tej práčky, netrháte dvierkami ako o život, pretože na tom displeji ešte nesvieti očakávané , , end, ,
Ako sa točila a točila, bolo jednoduché stáť bez výrazu, pretože tá miestnosť pri práčke je ideálna pre bezvýrazové stavy. Ale dá sa v nej aj spievať. , , Nemáme čas, ve stoje jíme, hluboko v nás nepokoj dríme, v polední pauze pár minút jen, párek a kren, párek a kren, ... niekoľko rôznych variácií. Ale to len vtedy, ak sa chystáte na prijímacie skúšky na herectvo do iného štátu alebo ak sa práčka pokazí a vy musíte zavolať opravára, vtedy je celkom rozumné mu zaspievať - nechá vás prať zadarmo. Volá sa Števo alebo Jožo alebo Tomáš alebo tak nejak. A má rifle, károvanú alebo kockovanú košeľu a okuliare.
Keď si tak spomínam na hluk odstredivky, pripomína mi to aj pohyb, ktorý práčka koná, keď perie. Tak ku koncu, asi posledných 6 minút. Vtedy z prádla žmýka vodu a celá sa trasie a ja si myslím, naozaj si len myslím, toto som ešte empiricky neoverovala, že vtedy by bolo možno zaujímavé milovať sa na tej práčke. Teda na tých práčkach. Sú dve vedľa seba, možno trochu privysoko, ale od všetkých tých pracích práškov a aviváži to tam neskutočne sviežo vonia. To by už ale bola miestnosť s výrazom. Možno by som mala začať chodiť po večeroch špehovať práčku.
No a ako sa tá práčka točila, myslela som aj na igelitky. Veci k práčke a od práčky, späť na izbu, je treba v niečom odniesť. A keďže už nemáme prútené košíky, štyri poschodia dolu aj štyri poschodia hore robíme raz za dva týždne reklamu všetkým bratislavským hypermarketom, supermarketom, veľkoobchodom, maloobchodom, predajniam s obuvou, elektronikou, športovým oblečením a iným nevyhnutným žrútom. Premýšľala som o tom, že keď sa práčka dotočí a Veronika roztiahne tú najväčšiu tašku, aby som ja mohla z práčky vyberať pomotané veci, bude treba pod tú tašku podložiť ešte jednu tašku, keby náhodou nejaká ta ponožka či nohavičky spadli na špinavú zem. Vybrala som jednu a urobila tak.
Zem v tej miestnosti je špinavá! A pritom sa tam koná očista. Ak by sa tam niekto miloval, určite by to robil a práčkach. A nie len preto, že sa tak hrkútavo trasú.

Práčka sa prestala triasť a začala spomaľovať. Vedela som, že mám , , poslednú minútu´´. Veronika prestala nadávať na trasúcu sa práčku a začala trhať dvierkami, ktoré sa ešte ani zďaleka neotvárali. Oprela som si ruky o voňavú práčku, zložila hlavu do dlaní, pozrela na Veroniku a povedala som si, že si budem musieť nájsť na sobotňajšie pranie partnera mužského rodu.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
pawlo  10. 10. 2009 21:26
Páči sa mi ako si opísala obyčajnú vec akou je pranie Aj keď v tvojom prípade to zrovna obyčajné pranie nebolo...
 fotka
ocino  10. 10. 2009 23:18
veru sex na pracke je skvely...
 fotka
zuzanako  11. 10. 2009 01:38
ano, ved milovanie na pracke, to som este neskusala, mala by som skusit
Napíš svoj komentár