Biani1996
28-ročná žena, zadaná, na chlapcov, veriaca v seba
najnedávnejšie lognutie
23. 3.marca 2016 19:20
3203 dní na BIRDZi
regnutá od 7. februára 2016
Najoriginálnejší kompliment ti prinesie len vzťah s filozofom :3 " Ty si pre mňa ako Nietzsche v celej filozofii" *21.1.2016*
28 komentov
1
etelnair
8. 2.febuára 2016 23:49
7
@h8u Neviem či si bol dobrým žiakom v 1965, pretože morzeovka nie je kombináciou podčiarkovníkov a pomlčiek, ale bodiek a pomlčiek.
12
13
uf, co budes s takou skolou v zivote robit? ano, viem, si pekna baba, takze vzdelanie pre teba nebude mat az taku vahu, ale aj tak, studium filozofie v dnesnej dobe - to je skor taky 5 rocny konicek.
14
prosim o sofistikovanu, argumentacne silnu odpoved, dakujem
17
@jozotraktorista Po prvé študujem učiteľstvo dejepisu a filozofie - takže tvoja otázka je bezpredmetná / irelevantná , pretože tvoja dedukcia je zlá. Ty si asi filozofiu neštudoval a pridám sofistikovanu odpoveď ako chceš - presne ľudia ako ty "Jožo traktorista" sa do nej absolútne nerozumejú - ak ju chceš kritizovať mal by si mať o nej aspoň aké také poznatky - filozofia je kľúčom k všetkým vedám , pretože z nej vychádzaju - "myslenie" - "otázka" - "odpoveď" . Ak o tom chceš pochybovať - dejiny filozofie sú otvorené pre každého ! Každopádne, mi dá filozofia jednoznačne aj praktické schopnosti teda reagovať , argumentovať napríklad aj v tomto prípade reakciou na tvoj komentár.
20
@biani1996 v profile mas "Som študentka filozofie". vychadzal som z tejto informacie. ako som sa mal dovtipit, ze studujes ucitelstvo?
toto ma zaujalo: "presne ľudia ako ty "Jožo traktorista" sa do nej absolútne nerozumejú" - a aky som ja clovek? vsak ma absolutne nepoznas.
"Každopádne, mi dá filozofia jednoznačne aj praktické schopnosti teda reagovať , argumentovať napríklad aj v tomto prípade reakciou na tvoj komentár." - schopnost argumentovat by mal mat uz pri prichode na VS. trh prace neohuris tym, ze vies argumentovat na birdzi
toto ma zaujalo: "presne ľudia ako ty "Jožo traktorista" sa do nej absolútne nerozumejú" - a aky som ja clovek? vsak ma absolutne nepoznas.
"Každopádne, mi dá filozofia jednoznačne aj praktické schopnosti teda reagovať , argumentovať napríklad aj v tomto prípade reakciou na tvoj komentár." - schopnost argumentovat by mal mat uz pri prichode na VS. trh prace neohuris tym, ze vies argumentovat na birdzi
21
@jozotraktorista Keďže samotná filozofia plní účel môjho štúdia a v podstate mi tým dáva budúce povolanie príde mi pri najmenšom trúfalé tvrdiť, že nemá uplatnenie. Múdry človek si odnesie z každej vedy niečo a nájdu sa aj intelektuálne povahy, ktoré sa filozofiou zaoberajú a to som ja. Neber to ako urážku "Jožo traktorista" no v tej chvíli súdiac z tvojho postoja mi neprišlo, žeby si mal nejaké skúsenosti so samotnou filozofiou, čo aj deduktívne vyplýva z toho keď si napísal, že filozofia nemá uplatnenie - teda do slova je "štúdium 5 ročným koníčkom". Dovoľ mi nesúhlasiť - ak by si študoval "lásku k múdrosti" za žiadnych okolností by si nepovedal tak subjektívnu vetu, že je koníčkom. "Vzdelanie nebude mať pre teba až takú váhu" za túto vetu ti pri najmenšom tlieskam! K tej argumentácii - ak si dobre spomínam čakal si silnú argumentačnú odpoveď tak som sa prispôsobila - myslím, že schopnosť formulovať správne výroky nie je len výsledkom filozofie, ale celkovo charaktera človeka - no dnes keď prehodím pár slov s mojim profesorom je cítiť tie roky práce a štúdia no nie "každý" dokáže oceniť argumentačné schopnosti. Nie každý jedinec, ktorý príde na vš, sa dokáže správne vyjadriť, ale myslím, že si takmer každý človek dokáže takú vlastnosť vybudovať. Trh práce ohúriš veľmi svojim vyjadrovaním a k nej patrí aj správne volenie slov ( skúsenosť) . Neviem čo si študoval / študuješ ty, ale nikdy by som nepovedala, na žiaden vedný odbor, že je "koníčkom na 5 rokov", či už ťa ten odbor baví ako veľmi len chceš, je za tým množstvo námahy. Inak napadá mi otázka. Neohúrim trh práce svojim vyjadrovaním, hodnotou vzdelania tak potom čím si ju ohúril ty, za predpokladu že čerpáš zo svojich do terajších skúseností?
22
ja som nikde netvrdil ze filozofia nema uplatnenie. spytal som sa co budes s takou skolou robit.
HR manazer spolocnosti McRoy: „V prípade sociálnej práce či environmentálneho manažérstva sa vo vyštudovanom odbore podľa našich skúseností uplatní necelá pätina absolventov. Pri odboroch ako pedagogika, andragogika, kulturológia či filozofia je to necelá polovica,“ hovorí Holík.
» dennikn.sk/366465/personal...
HR manazer spolocnosti McRoy: „V prípade sociálnej práce či environmentálneho manažérstva sa vo vyštudovanom odbore podľa našich skúseností uplatní necelá pätina absolventov. Pri odboroch ako pedagogika, andragogika, kulturológia či filozofia je to necelá polovica,“ hovorí Holík.
» dennikn.sk/366465/personal...
23
Tvoja reakcia nemá opodstatnenie, lebo ako som už vravela že študujem učiteľstvo dejepisu a filozofie a to má úplné iné uplatenie tak nechápem prečo sa toho zas chytáš.
24
...a prečo je vlastne až také dobré byť ako Nietzsche v celej filozofii???
29
@efyks
Ako každý študent akéhokoľvek odboru/zamerania mám aj ja určitého obľúbenca. Ako študent filozofie a dejepisu sú to, ako sa dá očakávať, historické osobnosti a filozofi. Keďže každý človek má určité krédo, filozofiu, ktorou sa riadi, tak aj ja takúto mám. Pre niekoho je to náboženstvo (čo považujem taktiež za druh filozofie), pre niekoho práve takáto filozofia Nietzscheho. Nebudem tu podrobne rozoberať jeho filozofiu, pretože by to bolo veľmi dlhé čítanie, ktoré by aj tak nikto nečítal a mnoho ľudí ani poriadne nepochopilo (nie je to "hate", je to dosť náročná problematika). Každopádne ma mnoho aspektov jeho filozofie strašne ovplyvnilo v prejave, správaní, konaní. Prinieslo mi to mnoho pozitív odkedy som prijal túto filozofiu za kľúč k (pre mňa) "správnemu" životu, kľúč k mojim cieľom.
Týmto hore som chcel v skratke povedať, že nikto z celých dejín filozofie pre mňa neznamená to, čo Nietzsche a jeho filozofia, pretože ma každodenne ovplyvňuje pri rozhodovaní, správaní, je mi v živote "oporou" ako autorka príspevku. Práve v tomto vidím paralelu.
Dúfam, že ti to ako vysvetlenie stačí.
PS: Ak máš záujem o Nietzschem vedieť viac, tak ti pošlem svoju esej o ňom.
Ako každý študent akéhokoľvek odboru/zamerania mám aj ja určitého obľúbenca. Ako študent filozofie a dejepisu sú to, ako sa dá očakávať, historické osobnosti a filozofi. Keďže každý človek má určité krédo, filozofiu, ktorou sa riadi, tak aj ja takúto mám. Pre niekoho je to náboženstvo (čo považujem taktiež za druh filozofie), pre niekoho práve takáto filozofia Nietzscheho. Nebudem tu podrobne rozoberať jeho filozofiu, pretože by to bolo veľmi dlhé čítanie, ktoré by aj tak nikto nečítal a mnoho ľudí ani poriadne nepochopilo (nie je to "hate", je to dosť náročná problematika). Každopádne ma mnoho aspektov jeho filozofie strašne ovplyvnilo v prejave, správaní, konaní. Prinieslo mi to mnoho pozitív odkedy som prijal túto filozofiu za kľúč k (pre mňa) "správnemu" životu, kľúč k mojim cieľom.
Týmto hore som chcel v skratke povedať, že nikto z celých dejín filozofie pre mňa neznamená to, čo Nietzsche a jeho filozofia, pretože ma každodenne ovplyvňuje pri rozhodovaní, správaní, je mi v živote "oporou" ako autorka príspevku. Práve v tomto vidím paralelu.
Dúfam, že ti to ako vysvetlenie stačí.
PS: Ak máš záujem o Nietzschem vedieť viac, tak ti pošlem svoju esej o ňom.
Napíš svoj komentár
- 1 Tomas5555555: Prečo na SVK neexistuje tiež domáci doktor ? Doktor príde za chorým pacientom domov,...
- 2 Pink: Páči sa mi, keď chlap vie hrať na gitare < 3
- 3 Samsebou30: youtu.be/JuBBZ6iuWAc...
- 1 Tomas5555555: Prečo na SVK neexistuje tiež domáci doktor ? Doktor príde za chorým pacientom domov,...
- 2 Robinson44: , , Čo feministky naozaj potrebujú, aby bolo ich hnutie skutočne úspešné, ...
- 3 Kviatek: Bohakristamatkypiči, predávať niečo na Bazosi tupodilinám je na zaplakanie. Kurva dopiče, to...
- 4 Pink: Páči sa mi, keď chlap vie hrať na gitare < 3
- 5 Skvrnka: Keď mám chuť zdochnúť z roboty, nepoznám nič lepšie ako si večer zapnúť...
- 6 Teal:
- 7 Samsebou30: youtu.be/JuBBZ6iuWAc...
- 1 Lostinthedark: KDE JE TERAZ TEN ČURÁK ČO SA MI SMIAL PRI BITCOINMATE, ŽE SOM...
- 2 458katka: bože ďakujem
- 3 Thunderstorm: boli by ste ochotní niekomu požičať/prenajať svoj byt na pár týždňov alebo mesiacov? ...
- 4 Tulipanoo: mate nejaky film/serial/knihu/pesnicku, kde si poviete, ze "to ma presne vystihuje"?
- 5 Nats: turisti birdzu bude mi stacit tato bunda www.zajo.net/sk/air-lt-h...[1]=675¶meters[2]=6&revisionFlag=C na turistiku v januari? ...
- 6 Lejla32: Poznate to, ked niekto pred vami hovori nieco na niekoho tretieho bez jeho...
- 7 Teal: Zase mi ďalšia neznáma žena na Grame poslala fotku v spodnom prádle na môj...
- 8 Jimson: Kam za teplom v decembri? Tak do 5-6 hodin letu?
- 9 Samsebou30: Fujha, ako si niekto môže položiť rožky alebo chleba len tak na pokladničný...
- 10 Pink: Na instagrame ma zacal sledovať muz, ktorý ma z fb v lete vymazal....