Bol den narcisov a bola som s kamkou u zubara a proste ked uz nemame kde blicovat, tak si sadneme do nemocnice na lavicku a tam cucime....
A ked sme tam v piatok sedeli prisli za nami baby z gympla, ktore v nemocnici rozdavali narcisy. Mali rozdat 2 krabicky narcisov, co sa im nakoniec podarilo, aj ked z druhej krabicky uz skor ponukali ludom a pytali sa ich ci neprispeju... Kedze sme boli v nemocnici, chodili okolo nas sestricky a lekari. Presla okolo nas aj taka vacsia skupinka sestier a jedna z bab sa ich spytala: ,,Prosim Vas, neprispejete??" a sestricky len pokrutili hlavou a jedna povedala: ,,Ani my nemame!".
Z toho co povedali, som pochopila, ze nemaju peniaze, ale zarazil ma ich postoj, lebo prave ony sestricky, by mali byt tie, ktore prispeju, lebo najviac vidia ludske utrpenie v nemocnici plnej chorych ludi, niektorych aj na rakovinu a snazia sa pomoct, no mylila som sa.
Pozrime sa na vec aj z ich pohladu (aj ked to robim nerada lebo aj tak mali prispiet). Vacsina sestriciek v nasej galantskej nemocnini je nespokojna, co sa tyka ich platu. Denne ich rozculi a znechuti urcite vela ludi, ci uz su to lekari,alebo pacienti. Ten plat je fakt mizerny na to, kolko sa nadru a ako sa k nim niektori spravaju. No stale si mozu vybrat aj ine alternativy, co by bolo sice pre nas nevyhodne.
V kazdom pripade si ale myslim, ze mali prispiet, uz len kvoli humannosti, dat aspon 20Sk a odist s pocitom, ze prispeli na nieco dobre tak ako ja a dalsich 600ludi.

Poznamka: Gymnazium v GA vyzbieralo vyse 67 tisic tento rok, co je o 20 tisic viac ako minuly: Nasli sa aj ludia, co prispeli aj 1000SK. Za kazdy prispevok THANKS!

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
-veronka-  14. 4. 2008 19:35
Je to tvoj nazor..mozno ho casom zmenis. Ano, teraz si myslis, ake krasne je prispiet, ale..Ono to nie je tak jednoznacne. Nehovorim, ze nasa rodina je bezcitna, kazdy mesiac prispievame jednemu chlapcovi. Dobry anjel Ale vies, taketo "narcisovanie" mi pripada niekedy take hrozne moc neuprimne..
 fotka
rom4n133  15. 4. 2008 17:20
- no moja milá kika, zato že nadali tie sestričky ani 1 korunu no čo už, ale predstav si že tie sestričky sa s tými chorými ľudmi rozpravajú, utešujú ich a niekedy su jediné ktoré sa rozpravajú s týmito chorými ľudmi a občas obyčajný rozhovor je viac ako dakých 20SK.. Ale máš tak torcha aj pravu ale neni všetko eln o peniazoch a ani enbude
Napíš svoj komentár