Celý svet je pretvárka. Jedna veľká hnusná hra. A teraz vôbec nejde o lásku, ale o tom ako niektorí ľudia stále iba hrajú, ustavične kritizujú, povyšujú sa nad ostatných a tvária sa ako majstri sveta a pritom sú len hovno. Ako v podstate každý na tomto svete.
Niekto v živote dokázal viac, niekto menej. Na niekoho to ešte len príde a niekto svoj úspech už stratil. No všetci sme si rovní a paradoxne práve tí ktorí ešte nedokázali nič sa hrajú na neviem čo. Áno serie ma to.
Ale v podstate sú niektorí aj smiešni a trápni a sami si to vlastne neuvedomujú.
Všetci robíme chyby, áno, šak sme ľudia. Ale keď niekto proste potrebuje ostatných stále kritizovať tak to je už úbohé. Je mi z toho zle. A veľkú časť viny tu má aj závisť, obyčajná ľudská závisť. No ako sa hovorí, debilovi nevysvetlíš že je debil lebo je debil. A to je pravda. Niektorí sa pritom hrajú na prudko inteligentných.
Nie! Nepotrebujem byť jedna z tých čo si nedovidia na koniec nosa. Nepotrebujem sa hrať na osobu ktorá požrala všetku múdrosť sveta. Nepotrebujem ľudí ustavične kritizovať. A už vôbec nie v témach o ktorých neviem nič. A toto poniektorí robia fakt s radosťou a často. Ja budem proste sama sebou a seriem na vaše nepísané pravidlá. Budem sa vyjadrovať vulgárne keď sa mi bude chcieť. Budem hádzať lacné pózy a vulgárne ukazovať moje "bujné poprsie". Budem čítať neumelecké žvásty ak sa mi budú páčiť. Budem si dávať štyri kilá make-upu a budem nosiť 13cm. podpätky ak sa tak budem dobre cítiť. Budem písať voľným štýlom, alebo budem písať tragédie a príliš dramatické veci, ktoré už neletia. A vy ma budete za to kritizovať. Fajn. Je mi to jedno. Ak sa mi niečo nepáči nekomentujem to. Pretože dajme tomu autor sa s tým mohol natrápiť a pre neho to môže byť úžasné, takisto ako pre iných ľudí. NIKDY nepodceňujem prácu alebo výtvor niekoho iného, a už vôbec nie keď nemám prehľad v tom jeho "odbore". No ak sa mi niečo páči, s radosťou pochválim.
Kritiku príjmem od ľudí čo ma poznajú už dlho a poznajú to čo robím a ako to robím. Čo majú v tom smere niečo so mnou spoločné. A od takých, ktorý vedia prečo a začo...
Nad kritikou od anonyma ktorý ma nikdy nevidel a nevie o tom čo robím ani prd sa len pousmejem.
Tento blog nepíšem sebecky, ani pod návalom hnevu. Píšem ho len preto lebo sa pozerám ako sa ľudia medzi sebou kritizujú a často len preto aby si zvýšili svoje udupané ego.
A inšpiroval ma blog od @malapohroma kde písala o hodnotení blogov. Už len nadpis bol stopercentne pravdivý a rozumný. "Radšej blogy nehodnotím, akoby som ich mala ohodnotiť negatívne". Pretože nie len na Birdzi pri blogoch to platí, ale aj v reálnom živote.
Niekto vie o tom čo robíš hovno ale má silné reči a takých by som vešala za gule.
Keď sa pustím do debaty v ktorej si trúfnem kritizovať, musím mať prehľad v tom o čom to je. Napríklad nebudem kritizovať obrazy a podobné diela. Niekto napríklad maľuje a možno obraz ktorý vytvoril pre mňa nie je zaujímavý, lebo o obrazoch neviem nič. Ale možno skrýva hlbšiu myšlienku. Nedovolím si to komentovať. Toto môže skritizovať len človek čo sa tomu venuje a niečo o tom vie.
Napríklad ak ide o hudbu tak si trúfnem povedať že sa mi niečo nepáči ak sa mi to nepáči. Lebo s hudbou už robím dosť dlho. Mám vedomosti o hudbe a dá sa povedať že sa do nej rozumiem. Ak je náš gitarista o stotinu pomalší, tak mu to poviem a ak proste niečo dosere tak ho skritizujem. A ak poserem niečo ja a on skritizuje mňa berem to. Od neho áno, lebo je to hudobník a má šajnu o čom hovorí. Tak ako berem kritiku od každého kto sa do hudby rozumie. Ale kritiku od človeka ktorý vie o hudbe hovno si k srdcu nezoberiem. Argument typu "Do hudby sa nerozumiem, ale hluchý ešte nie som" sa u mňa zaraďuje do kategórie výrokov päť ročných škôlkarov.

A nie je to tak len v hudbe, maliarstve, tanci, a čo ja viem v čom... Je to v celom živote. A myslím že niektorí ľudia by si mali vstúpiť do svedomia za to ako sa správajú. Vyslovene neznášam ľudí čo sa povyšujú a hrajú na niečo viac. Nie je to frajerina, je to úbohosť. Bohužiaľ niektorým to nedochádza. Viem že týmto blogom nič nezmením, len som na to chcela poukázať...

 Blog
Komentuj
 fotka
anthvillie  23. 5. 2010 14:08
z duse mi hovoris
 fotka
darkkizz  23. 5. 2010 14:09
@anthville som rada že sa niekto taký našiel
 fotka
malapohroma  23. 5. 2010 16:17
uzasne napisane.. 5 stars
 fotka
eraser  23. 5. 2010 17:27
tak tak, krásne povedané... len dodám to, čo som vravel aj na fóre : ak by sa toho (ak sa do niečoho nevyznám, držím hubu) držal každý, bola by tu radosť žiť
 fotka
hajzelodkosti  23. 5. 2010 17:44
velmi dobre, pravdive a paci sa mi tvoj postoj
 fotka
etelnair  23. 5. 2010 18:35
miestami je ten blog strasne hajzlovskoodkostovy xD ale za 5
 fotka
cortes  23. 5. 2010 19:12
no veruže je to tak, je to hanba, že strašne malo ľudí vie povedať konštruktívnu kritiku
 fotka
lenuska175  23. 5. 2010 20:30
Ak sa mi niečo nepáči nekomentujem to.



Hej?
 fotka
darkkizz  23. 5. 2010 20:32
@lenuska175 áno AK, s tou TÉMOU nemám nič spoločné. Nekritizovala som samotný tvoj blog, ale názor. To je rozdiel.
10 
 fotka
lola8  23. 5. 2010 20:47
nj, svata pravda..az na jednu vec.. ja si mozem povedat na nejaky obraz, ze tento sa mi nepaci, pretoze sa mi proste nepaci, bezohladu na to, ci sa do toho vyznam, alebo nie..je to moj subjektivny nazor.. ale to je tak vsetko, co si ja mozem povedat
11 
 fotka
darkkizz  23. 5. 2010 21:02
@lola8 no áno to je fakt. ale nemôžeš ho nijak ostro kritizovať lebo sa do toho nevyznáš tak som to myslela
Napíš svoj komentár