Slovo označujúce "nežnejšie" pohlavie. Slovo. Ako muž, tak žena. Nič výnimočné, nič zaujímavé. Predsa žena nie je iba kus náradia, či hračka do postele. Žena je čosi čarovné. Stvorená z Adamovho rebra. Z miesta pod srdcom. Nie je určená na to, aby jej bolo ubližované, ale aby bola milovaná a chránená.

V mytológii má žena významné postavenie už od dávnych čias. Bohyne, čarodejnice, veštice. Myslím, že žena má čosi ako magickú auru. Jej city a vnímanie sú na takej vysokej úrovni, že to z nej robí tvora výnimočného. Bohužiaľ, nie vždy sa jej dostáva toľko lásky, úcty a nehy, koľko by si zaslúžila. Často býva pošliapaná a zneuctená. Mužom.
No žena znesie mnoho. Jej krehké telo však ukrýva silného ducha. Boh jej dal veľké srdce, schopnosť milovať a obetovať pre milovaného všetko. No dal jej i Silu.

Mnoho mužov tvrdí, že žene nerozumie. Verím im, nie je jednoduché porozumieť jej.
Slzy v očiach muža sú slabosť? Možno. Ibaže pre ženu je to jediný spôsob a chvíľka, kedy môže zo seba pustiť všetok stres. Neplače pre fyzickú bolesť.
Nie je to futbal, biznis, rýchle autá a správne vychladené pivo čo ju trápi. Žena nosí vo svojom srdci oveľa viac a pokojne si trúfnem povedať že muž by toto nezniesol a nezvládol.
Pár spolu plodí. No je to žena, ktorá musí mať v sebe toľko sily, aby zvládla pod svojím srdcom deväť mesiacov nosiť plod jej lásky. A toľko sily, aby ho dokázala v nesmiernych bolestiach priviesť na svet.
A nikto sa jej nepýta či je už schopná vstať a byť svojmu dieťaťu dobrou matkou. Od nej sa to proste nejako očakáva. Popritom musí zvládať starostlivosť o domácnosť, muža a často aj prácu. A nerepce, je to akýmsi jej údelom a ona ho zvláda. Cez to všetko dokáže milovať celým svojím srdcom a túži byť milovaná.

No žena je aj veľmi inteligentné stvorenie. Ak je múdra, dokáže si muža obmotať okolo prstu. A spraviť si z neho hračku. Často to používa ako pomstu mužom. No nikdy to nie je pravý obraz jej pravého vnútra.
Má výnimočné vnímanie. Vie vycítiť nálady svojich blízkych, dokáže sa vžiť do situácie a do problémov iných.
No aj žena vie byť sviňa, pripúšťam. Tiež je len človekom, ktorý robí chyby...

Lenže na pravú podstatu a význam ženského vnútra sa často zabúda. Tak, muži, zvážte ako sa k ženám správate a budete správať. Pretože žena vám vie dať celé svoje srdce a život a na oplátku chce často len tak málo. Túži po pohladení, láske a pevnom objatí. Nezaslúži si byť ponižovaná, udupaná, zneuctená....
Aj bez toho musí zniesť veľa, a má toľko vnútornej sily, že to mlčky zvláda...

 Blog
Komentuj
 fotka
hajzelodkosti  19. 5. 2010 12:50
ja si zeny velmi vazim, ale iba prave zeny.
 fotka
mimi15  19. 5. 2010 13:59
no tak toto je fakt super clanok a aj pravdivy
 fotka
jimmycrow  19. 5. 2010 14:56
Desať hviezd!
 fotka
carowna  19. 5. 2010 16:04
parádny blog
 fotka
lola8  19. 5. 2010 18:45
anoo, mas pravdu

ale nezabudaj .. za to, ze si nas muzi nevazia, mozeme my same..

my sme sa zacali odhalovat a spravat ako kurvy.. klesli sme v ich ociach, a uz nemaju taku uctu k nam..

aaa.. hovori sa, ze cely vztah ma vo svojich rukach zena.. aj na tom nieco bude

proste ako si to ta zena zariadi, tak to ma, tak sa k nej chlapi budu spravat

sme silne! lebo sme zeny!
Napíš svoj komentár