Ano mili priatelia varime dalej a dnes si ukazeme ako sa da opiect chleba. Nie je to zlozite, len je to trosku horuce. Je niekolko sposobov ako opiect chleba a tie ktore viem vam tu rozpoviem, takze podme na to.

Na prvy sposob budeme potrebovat: Drevo, ohnisko, zapalky, stare noviny a papek.

Na druhy sposob potrebujete mat kozub, drevo, papier, zapalky, alebo zapalovac, rost a daco na otacanie.

Na treti sposob bude treba aj elektrika a hriankovac.

Na stvrty sposob treba sporak, panvicu a daco na otacanie.

Na vsetky uvedene je treba nakrajany chleba.

Takze zacnime prvym. Nalozime drevo na ohnisko a napchame tam aj papier. Zapalkami zapalime papier, mozte to spravit aj po indiansky, ale varujem vas, indiani nepoznali chleba. Ked nam to uz pekne hori, nastokneme krajec chlebu na papek a opekame, az pokym chleba nechyti zlatistu farbu. Ak nam padne, tak iba znova nastokneme a opekame dalej. Chvilku pockame pokym vychladne, aby sme sa nepopalili a s chutou konzumujeme.

Druhy sposob je o cosi zlozitejsi, pretoze teraz treba ohen zalozit v krbe. Ked sa plamene trosku skludnia, polozime nad ne rost. Naukladame nan chleba a opecieme najskor z jednej strany. Ked mame z jednej strany opecene, zobereme nas nastroj na otacanie a prevratime chleby na druhu stranu. Opeceme aj tu a dame prec z ohna. Ofukame a mozme podavat.

Treti sposob zacneme zapnutim hriankovaca do elektrickej zasuvky. Nastavime stupen opecenia. Kazdy mna rad inak speceny chleba. Ja si davam na trojku. Umiestnime chleba do urcenych otvorov a zapneme. Pockame pokym nam chleba nevyskoci, alebo pokym sa hriankovac nevypne. Ochladime a mozme jest.

Pri stvrtom sposobe treba mat skusenosti s panvicami a sporakmi. Zapneme sporak, polozime panvicu a na nu chleba. Opeceme s pomocou nastroju na otacanie z oboch stran. S tymto sposobom moc skusenosti nemam, preto sa chodte spytat dakoho ineho.

Na opekany chleba sa da natriet vsetko to iste ako na normalny. Odporucam syr, alebo maslo.

 Návod
Komentuj
 fotka
mixelle  23. 9. 2008 20:57
CHLEBOOO!!!! RULEZ
Napíš svoj komentár