Ahojte, urcite ho uz vsetci poznate, ale to toto je oj velmi velmi oblubeny kolacik a posielam vam recept

Portebujete:
100 mlžĺtky
110 gcukor kryštál jemný
500 gmascarpone
1 baleniepiškóty dlhé (500 g)
0,3 lkvalitná káva (najlepšie espreso)
50 mllikér Amaretto
trochahorká čokoláda (min. 75 % kakaa)
káva najemno zomletá na ozdobu

Postup:
1Žĺtky a cukor vyšľaháme na hustú penu (nesmú v nej ostať nijaké celé kryštáliky cukru). Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém (miešať treba pomaly stierkou alebo vareškou, aby krém nezredol).
2Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej kávy zmiešanej s amarettom, a na to nahladko rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne zvyšnú polovicu krému, uhladíme a dáme na noc vychladiť do chladničky (piškóty nasiaknu a tiramisu stuhne).
3Povrch stuhnutého tiramisu posypeme postrúhanou horkou čokoládou, zľahka poprášime najemno zomletou kávou, nakrájame na porcie a podávame.
4Náš tip: Pri mascarpone dávame pozor na obsah tuku v sušine – čím ho má viac, tým lepšie. Minimálny obsah by mal byť 75 %, veľmi kvalitné mascarpone má 79 % tuku. Namiesto espresa možno použiť aj prekvapkávanú kávu.


*Prajem dobrú chuť

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár