Veganske kačacie kusky
29 komentov
1
x3kus
13. 4.apríla 2017 16:48
tá kačka je z čoho?
2
@x3kus pšeničný lepok 56%, voda, extrakt zo sóje, olej zo svetlice farbiarskej, surový trstinový cukor, morská soľ
11
čo je pointa napodobenín mäsa z vegánskych potravín . Ak nemám rád mäso a som proti zabíjaniu zvierat pre mäso tak posledné čo chcem je asi jesť niečo čo pripomína pečenú kačku . Či ušlo mi niečo ? Keď už vegánsky tak skôr mi príde logickejšie sa snažiť upraviť tú zeleninu a sóju tak aby vyzerala jak dobrá pekná kôpka zeleniny nie donekonečena pomletá wannabe fašírka raz v tvare kačky potom slaniny alebo tuniaka .
12
@bonemarrow Tak chuťovo je slanina, mäso dobré, ale tie choré, týrané, napichané zvieratá, úprimne, pokiaľ teraz neberieme do úvahy to utrpenie, tak to mäso moc nebude zdravé, ani človeku prospešné. Tak keď sa môže spraviť alternatíva z rastlín, ktoré hej, sú tiež neni na tom kto vie ako, ale určite sú v lepšom stave, aj ľahšie stráviteľné, tak prečo nie?
14
Krátku dobu som jedla v podstate vegansky, lebo mi jedna pani varila, ja by som na to nervy nemala a nikdy som sa necítila tak fyzicky aj psychicky dobre, ale darmo, to treba skúsiť.
18
@x3kus žiadna zelenina nenapodobí chuť živočíšneho tuku ani keby ju akokoľvek okoreníš . Preto si myslím že je nelogické sa silou mocou snažiť zo zeleniny spraviť niečo čo nie je . Zelenina je fajn , ale nikdy nebude fajn mäso . Tak prečo ju nútiť .
21
@x3kus uniká ti pointa Varenie nie je o tom prekryť originálnu chuť potraviny aby chutila alebo pripomínala niečo iné . Každá má svoju textúru a prirodzenú chuť .
22
@bonemarrow no však ja tiež nechápem, ale tak idem na to ako ty, ani mäso keby nespracuješ, nedochutíš, tak chutí ako podrážka od topánok
24
@x3kus To zas nie je pravda , zober si steaky napríklad , jediné čím sa dochucujú steaky je soľ a čierne korenie ( ak ho teda robíš správne ) , možno trochu cesnaku maslo tymián atd atd , ale hoväzdie mäso má svoju prirodzenú chuť ktorú sa snažíš neprekryť ale len zvýrazniť . Ideálny steak sa pečie medium rare čiže v strede ružový až mierne surový , lebo čím menej ho tepelne upravíš tým viac chuti ostane . Podrážka z neho je len v tedy keď ho spravíš well done a môžeš ho ochutiť ako len chceš , už je to zlý steak ale akože nehádam sa sto ľudí sto chutí len hovorím čo som sa naučil a s čím mám sám skúsenosti .
Napíš svoj komentár
- 1 Pri pomerne miniatúrnom vodopáde na takú...
- 2 Mesiac pocuvam falling in reverse :)guess...
- 3 Obrázok od Obivankenobi
- 4 Obrázok od Yacopsae
- 5 Polygón, Topoľčany
- 6 Obrázok od Ladydoga
- 7 Randíčko