@krutafunebracka ked ta prepadne v noci uchylak a zareve na teba "Vypocitajte sucet vsetkych nasobkov trojky v intervale <665,6667>, inac ta analne znasilnim!!!", tak si na toto spomenies ale to uz bude neskoro. Je to sice mala pravdepodobnost ze sa to stane, ale nikdy nehovor nikdy.
a ako som na to prišiel? Upravil som program ktorý som odovzdával ako DU asi pred 4 mesiacmi na výpis čísel deliteľných 3 na zadanom intervale miesto výpisu som to ale pripočítaval k súčtu. Výsledok bol typu float lebo unsigned nestačilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@5 ty si naozaj myslis, ze ti nejaky slzak, nozik a tazke topanky pomozu?
Kebyze spravime sucet vsetkych cisel tak je to ((a1+an)/2)*n
Lenze kedze chceme kazde tretie tak je to ((a1+an)/2)*n/3
Lenze tym by sme vynechali posledne cislo tak konecny vzorec je ((a1+an)/2)*((n/3)+1)
a n=6666-666=6000
________________________________________________________________________________________
Moj vysledok: 7335666
________________________________________________________________________________________
if ($i%3 eq 0){
$vysledok += $i;
}
}
print $vysledok;
az na to, ze to bola otazka jeden aj pol minuty aj s prekopirovanim do suboru a spostenim xD
7335666
nieco co sa neda vypocitat jednym if-om a jednym for-om nemas?
Ries diferencialnu rovnicu y""" - 4y""+3y"