V Chorvátsku mám tetu a teraz chodia častejšie už aj sem na Slovensko. Teta-Slovenka sa tam vydala, ale aj tak najviac obdivujem jej manžela. Ako malý chodieval na SK na prázdniny a po 30 rokoch si pamätal miesta aj ľudí, kde bol, proste bol uchvátený touto krajinou. Ale najväčší rešpekt si získal tým, že sa učí stále viac a viac po slovensky. Hoci sú to podobné jazyky, ale aj tak je to dosť náročné .
@littlephoenix Ja mám v Írsku sesternicu (odišla za prácou a už má aj muža) , USA (každé 2 roky chodí na návštevu-ale taká ďaleká rodina) a v Argentíne mám 2 sesternice z druhého kolena Je na nich vidieť, že už sú pomiešané...majú tmavší pigment, ako Španieli a majú mužov, jedna má muža Taliana a druhá neviem odkiaľ, ale tuším z Ázie. Boli u nás minulý rok, zaujímajú sa o Slovensko, učia sa slovenčinu, zaujímajú sa o našu kultúru a dokonca v Argentíne majú aj slovenský krúžok, kde tancujú, spievajú atď....chodia tam aj na slovenské dni (raz za rok)..no proste nádhera.
Priniesli nám aj rodinnú fotku, avšak pripadali mi ako Cigáni takí tmavší
A bolo veľké štastie, že k nám prišli...ich krúžok dostal nejaký grant, tak prišli na mesiac
@littlephoenix ak sa môžem zastarať do diskusie, tak v Južnej Amerike majú Slováci už dosť dlho svoje "korene". Aj Kukučín tam bol a ten tuším viedol nejaký spolok Slovákov a Chorvátov . Je to pekné, že Slováci sa združia aj v cudzine .
Máme rodinu v Chorvátsku- mamina tam má sesternicu a bratranca, ale navštevovať sme sa začali až nejaké posledné 3 roky .. a rozprávajú tak zmiešane, niečo si po slovensky pamätajú a mamina zas vie niečo aj chorvátsky. A keď už vážne niečo nerozumieme, tak prechádzame na angličtinu (môj obľúbený jazyk)
Ja somsa narodila v USA a to len pre to lebo oco tam robil manažéra a teraz tam mám sesternice. a je to výhoda lebo v škole som z angliny nikdy nedostala dvojku. a ešte mám rodinu v Anglicku Nemecku česku a v Austrálií
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Priniesli nám aj rodinnú fotku, avšak pripadali mi ako Cigáni takí tmavší
A bolo veľké štastie, že k nám prišli...ich krúžok dostal nejaký grant, tak prišli na mesiac
tetu mám v Maďarsku, tiež sa tam ako mladá presťahovala a vydala
raz ma zaujalo, ze v Mexicu maju Masarykovu ulicu...take zvlastne...to davali raz v nejake tanecnej show...sme proste riadne rozlezeni po svete...
A DOKONCA priviedli aj svoje deti, ktoré hádam ani nevedia kde je Slovensko do toho krúžku
tak vidis, mame sice dokopy das 5,5 mil. obyvatelov, ale vo svete je nas omnoho viac
momentálne sú na dovolenke tu na Slovensku, si precvičujem angličtinu, ale to skôr dorozumievanie rukami-nohami
...potom vzdialenejšiu v USA, telefonicky sme v kontakte a plánujeme ich navštíviť.