No viac menej vsetky okrem humanitneho zamerania... lebo v tejto dobe si vsetci na slovensku myslia, ze budu pracovat v kancelarii a na zadku... Teraz maju ale najvacsie uplatnenie studaci s matematikou a fyzikou a medicina vzdy bola, je aj bude dobra skola.
+ ak tak bavi programovanie, ta IT je viac ako super, nastupny plat uz na slovensku je tusim kusok nad 2000 euro... (niesom si isty, len viem ze viac ako dost)
@karin28398 ak to zvladnes skus ist studovat raketove inzinierstvo. vzhladom na to, čo sa teraz planuje, tak ked dostudujes budes po par rokoch milionarka...
@alroune ja idem na politológiu a právo.....ja viem, bude to po škole ťažké, ale tak nebudem sa znásilňovať tým, že by som išiel na medinu, MATFYZ alebo na FIIT.....to by som si mohol rovno hodiť slučku na krk
@fluptak tak to ti drzim prsty moj bratranec akurat pred nedavnom dostudoval pravo a je uz teraz otraveny celym tym svinstvom co ludia normalne nevidia teda pre moralistov a dobre duse pravo urcite nie je lebo ta zozeru
@18 hahah ma pobavilo jak na tej stranke su uvedene cisla priemerne u doktorov okolo 1000 ale clovek otvori SME a zrazu vraj maju 2000-3000 v priemere.
@ladyni vystudujes a dostanes 600 eur na mesiac, to uz viac na stavbach zarobi. To, ze to je velmi tazky odbor neznamena, ze ti ho na Slovensku aj aspon slusne zaplatia.
myslím,že na ak chceš ostať na Slovensku,tak sa ti oplatí študovať jazyky,ktoré nie sú až také rozšírené (môžeš robiť prekladateľku,tlmočníčku alebo pracovať na konzuláte/veľvyslanectve)
možno aj žurnalistika nie je zlý nápad,novinárov vždy treba!alebo doktorina,aj keď to je už ťažšie štúdium
ale myslím,že najlepšie je študovať to,čo ťa baví,lebo keď ťa to nebaví,nenájdeš uplatnenie nikde.
technicky smer, ale to ta musi aspon trochu bavit, a musis mat na to hlavu ...a samozrejme informatika, ale tam tiez treba hlavu...vlastne teraz najvacsie uplatnenie maju odbory, kde treba rozmyslat, lebo drviva vacsina studentov je z "biflovacich" odborov, takze logicky premyslajucich ludi je nedostatok
@bress a myslis ze ja tu do teba skacem a nikoho nepoznam? viem o tom tiez vela...a ver mi, 600e to nie je....a ucenie nie je jedina moznost ako sa s tym zamestnat...(bez urazky a so vsetkou uctou k profesorom a ucitelom).
@karin28398 tak ked ta to len zaujima tak si otvor nejake noviny ak ti to nieco hovori a tam si to pozri alebo pouzi google a hlavu....a prestan tu urazat ludi. forum je aj trochu o diskusii a skusenostiach a nie o faktoch. čáu.
@ladyni ked ides robit vedu, normalne do statnych institucii ako Phd. dostanes okolo 600 eur. To, ze sa s tym da aj inde uplatnit je pravda ale na Slovensku dost tazko, v zahranici ta kludne zoberu firmy abo tak.
Keby to bol tak super odbor na Slovensku, tak by otec nemal 2-5 studentov rocne
Ak je tam pri 5 z 52 profesií priemerný plat nad 2000E, pričom to sú samozrejme tie hierarchicky najvyššie, prípadne najkvalifikovanejšie pozície, ktorých je menej ako tých ostatných, bežných, tak si myslím, že povedať, že nástupný plat v IT je 2000 eur je prestrelené a dosť.
Priemerný nástupný plat v IT môže byť odhadom 1000 eur, možno malý kúsok viac, možno malý kúsok menej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale-neviem ci sa to stduje v ceskolovensku niekde
ale-musis sa zamestnat v NASA
Priemerný plat na Slovensku je hodne pod 2000 eur, nie aby taký bol nástupný.
-_______________________________________-
si masochistka?
@wuttasi podľa mňa si to moc ani neprehnal stačí si pozrieť stránku » www.naseplaty.sk/prehlad-platov/...
niektoré teda aj presahujú 2oooeur
@ladyni vystudujes a dostanes 600 eur na mesiac, to uz viac na stavbach zarobi. To, ze to je velmi tazky odbor neznamena, ze ti ho na Slovensku aj aspon slusne zaplatia.
v svetom rebricku minuleho roka sa umiestnila na 437 mieste.
V shangajskom rebricku v prvej 200
možno aj žurnalistika nie je zlý nápad,novinárov vždy treba!alebo doktorina,aj keď to je už ťažšie štúdium
ale myslím,že najlepšie je študovať to,čo ťa baví,lebo keď ťa to nebaví,nenájdeš uplatnenie nikde.
WTF? asi tak......
keď už niečo chceš vedieť, tak sa aspoň opýtaj normálne
+
@klaudiqaaa
Keby to bol tak super odbor na Slovensku, tak by otec nemal 2-5 studentov rocne
Ak je tam pri 5 z 52 profesií priemerný plat nad 2000E, pričom to sú samozrejme tie hierarchicky najvyššie, prípadne najkvalifikovanejšie pozície, ktorých je menej ako tých ostatných, bežných, tak si myslím, že povedať, že nástupný plat v IT je 2000 eur je prestrelené a dosť.
Priemerný nástupný plat v IT môže byť odhadom 1000 eur, možno malý kúsok viac, možno malý kúsok menej.