Ine neviem (bodajby som aspon tieto dva vedela , ale tento rok som sa zacala ucit francuzstinu. Lebo neuspesne (neefektivne?) ucenie sa nemciny mi uz liezlo krkom, anglictina mi stagnuje na pouzitelnej urovni, a tak mi nejaky novy jazyk, ktory by ma vedel bavit, prisiel ako dobry napad.
francúzština - lebo je TOP, španielčinu a taliančinu som mal v prváku na strednej, po španielsky ešte viem ako-tak komunikovať, ale z taliančiny už len pár viet, slovesá a tak.. a to je viacmenej všetko potom tak 3-4 jazyky v ktorých viem základnú konverzáciu typu dobrý deň, ako sa máte ? volám sa, mám x rokov a tak
mala som španielčinu na sš aj vš, nejaké základy viem
afrikaans mám ako ďalší jazyk na vš
chorvátsky - mama hovorí plynulo, na mňa sa tiež niečo nalepilo
no a nemčina na sš ešte
francais - v druhaku na strednej sme is volili druhy jazyk tak toto som chcela najviac, alebo ako jediny. dva roky po 4 hodiny tyzdenne, dva po 6, takze cosi sa na mna nalepilo
rustina - dala som si ju jeden rok v skole, nuz, proste len rpeto aby som vedela cosi povedat vo viacerych jayzkoch
taliancina - ucim sa ju sama, pretoze ma blizko k latincine a tak, neviem, paci sa mi
dva roky rustina (skola) - nejak vela z nej neviem, ale viem citat aj pisat v azbuke a take zaklady celkom viem
rok spanielcina (skola) - rozumiem nejake slovicka a tiez take zaklady dajme tomu
a teoreticky mozem povedat, ze rozumiem po madarsky dost vela, kedze som vyrastla v takom slovensko-madarskom prostredi.. a trosku mam aj predpoklady na naucenie sa toho jazyka, ale neviem, dost tazky je a ani sa mi velmi nepaci
španielčina a latinčina v škole, tento rok mi pribudne gréčtina, véééľmi sa teším, ako nebudem chodievať spať, kedže ešte aj na jazykovku kvôli angličtine idem
@tosom hm, preco by sa to? na IB som dosla s anglictinou vcelku mizernou, za tie dva roky som to vysplhala na celkom fajn pisomnu formu... a potom (necisteho casu) dva roky zivota v UK mi trocha ubrali na gramatickej korektnosti, no zato pridali na pouzitelnosti (ze uz viem aj rozpravat a rozumiet hovorenej reci obcas! . A v podstate za posledny rok sa toho vela nezmenilo... nie je to stagnacia na pouzitelnej urovni?
ak by som mala s niekym hovoriť nemecky, veľa by sa toho odomňa nedozvedel
a tak.. španielčinu mám v škole, rozumiem aj hovorím...
a francúžštinu viem základy a od septembra sa ju idem učiť mimo školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
počkaj, ty si chodila na IB a angličtina ti stagnuje na použiteľnej úrovni ? to sa nejako bije, či ?
afrikaans mám ako ďalší jazyk na vš
chorvátsky - mama hovorí plynulo, na mňa sa tiež niečo nalepilo
no a nemčina na sš ešte
rustina - dala som si ju jeden rok v skole, nuz, proste len rpeto aby som vedela cosi povedat vo viacerych jayzkoch
taliancina - ucim sa ju sama, pretoze ma blizko k latincine a tak, neviem, paci sa mi
rok spanielcina (skola) - rozumiem nejake slovicka a tiez take zaklady dajme tomu
a teoreticky mozem povedat, ze rozumiem po madarsky dost vela, kedze som vyrastla v takom slovensko-madarskom prostredi.. a trosku mam aj predpoklady na naucenie sa toho jazyka, ale neviem, dost tazky je a ani sa mi velmi nepaci
V pondelok predo mnou 36 hodinová cesta vlakom priamo do Moskvy. Beriem to ako letnú dovolenku
U mňa je to sakramentský rozdiel
aha, no okej, fajn, inak som tomu porozumel, prepáč takto je to samozrejme v poriadku
Vybrala som si ju lebo sa mi ten jazyk páčil, už sa mi hnusí
a tak.. španielčinu mám v škole, rozumiem aj hovorím...
a francúžštinu viem základy a od septembra sa ju idem učiť mimo školy
Elfský, lebo momentálne nemám čo robiť so životom a s časom.
a od septembra sa budem učiť španielsky.