Zdravím Birzdáci čo myslite ako teraz budeme hovoriť euram ... keď boli slovenské tak 50,- sk bola pajda 100,- sk bolo kilo a tak ďalej .... a teraz čo bude
„daj mi E-čko“
to budeme všetci vyzerať ako narkomani
co mate vsetci s tym ze vela minci, nebude nejak viac jak je teraz, aspon jak som bol napr. vo finsku, ci francuzsku atd. tak nikdy som nepocitoval ze tam mam viac minci ako tu ani moj otec, do nejakych 8 rokov pojdu brutalne hore ceny ale platy az tak nie a bude pouzivat vela papierovych skor
ja sa aj tesim na eura aj nie..viete som zvlastny clovek neviete preco? pre toto..matka ma poslala do obchodu a mala som drobnu dvacku uplne ze drobne 1,2,5..a ešte som mala papierovu dvacku..a platila som presne dvadsat ..ja som nedala drobne..ale celu dvadsku..ty kks ja milujem drobaciky a ked to mam tak v ruke a ten zvuk..a netesim sa preto lebo si budem muset zvykat
@0 este som nikdy nepocul hovorit na 50 pajda... ked uz, tak padík ale preco by to malo vymyznut? ved kilo bude 100 vzdy, ci to bude Sk alebo Eur. Ci nebodaj kilo uz bude 3,32 ? Alebo liter bude 33,19 ?
@21 no tak padík zostane to by nebol taky problem ako ako povieš 1 euru alebo 10 centou ... alebo 0,02 centi ... lebo ked povieš dobraky to neni take prestne ... ??
ako normálne centy a eurá, čo je na tom také nepochopiteľne? predavačka v obchode povie niečo také ako : 3 eurá a 50 centov prosím, a nie tri eurá a 50 drobných?
Podla mna zbytocne. Padik bude 50 a kilo 100 vela ludi to pouzivat nebude ale tak na drobnejsie sa tiez cosi vymysli. Ked uz niekto spominal na 50centov ze fifty cent tak to uz bude daj mi fiftyho...
@32 nie? tak mi potom prosim ta vysvetli, preco je stovka kilo, ked to v skutocnosti znamena tisic. a preco by som mal volat tisicku jednotkou objemu? dakujem
btw k tomu že kilo na 100eurovku, tak prečo nie, ved 100eur je tri litríky a dáke "drobné", prečo by to ako nemal často dakto užívať, a 50 eur padíka, to isté pri 20eur-ách to je tiež v pohode, na 10 euro desina či 5 euro paťka ako tu dakto už písal, tiež fááájn, ved to zase nie je až tak veľa pravda že litrík asi zmizne z bežných detských slovníkov, ale tých dospelejší si aj ten sem tam zopakujú.
pravda že najčastejšie sa budú kupovať centíkmi a vôbec mincami, ale tak proste povieš že platíš kartičkou, tú si nazveš podľa obrázku ktorý na nej máš vycapený a po problémy.
hoc 50centa neuznávam, tak 50cent si nazývajte napríklad fiftym, a zbytkové tiež nemusia mať pomenovanie,
alebo si to pomenujte ako mikro, nano, piko, a centi deci mega, a bude. akože 1cent bude "jedno mirko" 10 centov, jedno nano, 90 centov by ste mohli ako 0,9pika. potom 1 eur bude oujo, 10 eur bude "deci". a potom už nad 100 budú megáááče.
bez tak si myslim že to budete voľať tak ako sa má a budete riešiť to aby ste neboli úplne stratený s toho čo to vlastne znamená to jedno euro, a čo to má v obchode predstavovať.
no ak chcete pouzivat pika a ecko, tak z nas bude riadne drogovo zavisly narod *THUMBS UP*
ale mimo to nikdy som to celkom nepochopila s tym litrom a kilom, ved liter je tisic aj kilo, tak preco znamena jedno sto a jendo tisic? ci som to zas nepochopila? no dobre, ze uz to vymizne apson
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale nic ma nenapada
zbytočné teórie
pravda že najčastejšie sa budú kupovať centíkmi a vôbec mincami, ale tak proste povieš že platíš kartičkou, tú si nazveš podľa obrázku ktorý na nej máš vycapený a po problémy.
hoc 50centa neuznávam, tak 50cent si nazývajte napríklad fiftym, a zbytkové tiež nemusia mať pomenovanie,
alebo si to pomenujte ako mikro, nano, piko, a centi deci mega, a bude. akože 1cent bude "jedno mirko" 10 centov, jedno nano, 90 centov by ste mohli ako 0,9pika. potom 1 eur bude oujo, 10 eur bude "deci". a potom už nad 100 budú megáááče.
bez tak si myslim že to budete voľať tak ako sa má a budete riešiť to aby ste neboli úplne stratený s toho čo to vlastne znamená to jedno euro, a čo to má v obchode predstavovať.
ale mimo to nikdy som to celkom nepochopila s tym litrom a kilom, ved liter je tisic aj kilo, tak preco znamena jedno sto a jendo tisic? ci som to zas nepochopila? no dobre, ze uz to vymizne apson