milujem sa saunovať, zakrývam sa podľa toho, aké je tam osvetlenie a osadenstvo xD nikdy som sa nezvykla zakrývať - je tam tma a Fíni majú príslovie, že v saune by si sa mal správať ako v kostole ale u nás to, žial, neplatí.. väčšinou tam chodia muži a začali sa mi prihovárať random indivíduá.. tak už pre mňa nie je také komfortné sedieť nahá v saune plnej chlapov :/
@thunderstorm@4 Ja sa tým heslom riadim a zasadne sa nikomu neprihováram,teda pokial to nie je niekto známy s kým som do tej sauny išiel. Neplatí to samozrejme v domácej saune, tam sa prihováram každému kto sa tam zjaví
ak je tam dostatok miesta tak si polozim plachtu a lahnem si na nu, ak sedim tak sa nou bud tak jemne zakryjem alebo kaslem na to a len sedim, podla toho aki su tam ludia
Záleží od toho, do akej.
Do parnej sauny sa môže aj v plavkách.
V suchej saune by si nemal ísť v plavkách obzvlášť ked sú mokré.
Tak do suchej idem v plachte a do parnej idem v plavkách
@tasara@12 nie, to je úplný pain, to nemám rada skôr by bolo treba zmeniť mentalitu, podľa ktorej je v poriadku sa prihovárať cudzej, nahej žene v saune, že jej to sluší a tak podobne alebo ostentatívne očumovať ľudí v bezplavkovej zóne vo wellnesse
@tasara@15 v izbe nesedite v pare. 1k je nechutne si nechat v plavkach zaparovat organy, 1k sa z nich uvolnuju toxiny, ktore potom dychas. ano, v slabej menej, ale predsa
@tasara@22 sucha slaba sauna je mozno tak infra, a tam je to uz tiez na hrane, nemalo by sa proste, to je zaklad saunovej etikety. ak ti to vsak niekde niekedy prejde, tak jedine v takejto. v kazdej inej je to tazky hriech, podobne ako ist do nej v slapkach
@tequila@24 to by potom mali na slovensku na to myslieť aby sa človek privstupe do sauny nezabil lebo vo všetkých wellness kde som kedy bola je vždy mokrá dlaždicová podlaha pred vstupom do sauny no a tiež tu už bolo spomenuté že nemáme na to mentalitu, ešte sme nedosiahly taký level kde si nejaká baba môže vôjsť do sauny nahá bez toho, aby ju niekto obťažoval alebo sa jej prihováral
@tasara@25 chodim bezne do saun v SE, TT, orave aj liptove a v zivote som tam nevidel cloveka v plavkach, vsak by ho aj hned vyhodili... baby su tam bezne bud komplet nahe, alebo zahalene v uteraku, konkretne na liptove co je najkrajsie najvacsie wellness tak bezne aj mimo saun sa tam muzi aj zeny premavaju komplet nahi (do jazierok, bazenov atd) a nikto ich neobtazuje nijak, ved to kde sme preboha; normalne sa bojim spytat, kam chodis sa saunovat ty to jak keby napises, ze na slovensku nesmie baba vyjst vecer von, ked nechce byt znasilnena, ze to je tu taka mentalita proste len mi nehovor, ze este aj v slapkach tam ides. smyknut som sa teda nikdy nesmykol, ale myslim, ze nechat pred 2rami sauny je pomerne 1duche riesenie
@tequila@27 počkať takže plavky sú škodlivé ale uteráky nie sú škodlivé ??
No nejdem vždy v plavkách, snažím sa dať si na seba tú bielu plachtu čo vždy dostaneme, ale ked som mokrá tak je mi to na nič, je to aj tak priesvitné.
Nemôžeš porovnávať ked ide do sauny baba s celkom fajn postavou celkom nahá medzi Slovákov (prosím, nevrav mi, že si o Slovákoch nemyslíš že sú chlípni sedláci len preto, lebo ty osobne taký nie si) s tým, že ide oblečená baba von, lebo to nie je to isté.
Ako si má niekto užiť čas v saune, uvoľniť sa (telesne aj psychicky) ked vie, že niekto mu čumí na časti tela tak silno, že ten pohľad cítiš aj ked si tvárou otočený inam, prípadne ked sa snaží nadviazať konverzáciu. Hned by ťa prešla chuť chodiť do sauny.
Nie, ja nechodím v šlapkách do sauny, väčšinou ich vyzujem pred dverami, vo fínskej sa nemám ako pošmyknúť, je tam drevo. V niektorých ale dávajú veľmi klzkú podlahu, ja viem o jednej 40° (alebo 35°?) parnej bylinkovej kde sa furt idem zabiť na hladkých dlaždiciach s mokrými nohami.
záleží v akej spoločnosti som, takže nahá a buď na plachte sedím, alebo ňou mám zakryté intímne partie.
Ísť v plavkách do sauny mi príde nehygienické, a minimálne do rezortov kde chodím ja, je to aj zakázané s čím plne súhlasím.
@tasara@28 presne tak, uteraky a plavky preqapivo nie su to iste. a tvoja zla skusenost nie je univerzalne pravidlo. nepoznam absolutne ziadnu babu, ktora by mala nejake problemy s muzmi v saune. ak by to bolo nieco caste, zeny v saunach by boli minimalne a len s frajermi, vsetky by boli zakryte az po usi, pisalo by sa o tom kopec clankov. realita? minimalne 50 % saun, kde som kedy bol, boli naplnene zenami, casto uplne neskryvane nahymi. naposledy co som bol v saunovom komplexe, videl som nahe zeny vsade - aj v jacuzzi, ochladzovacich jazierkach atd atd a nemal som teda rozhodne pocit, ze sa nejak speci boja ci hanbia. na saunovom rituali sme sa pred sebou nahi natierali, nechali sa sibat prutmi a potom sa sprchovali - vsetym na ociach - a nikto z toho nerobil ziadnu vedu. a tak je to aj normalne. cize tato zla skusenost je ocividne len tvoja a ries ju s obsluhou sauny. alebo zmen saunu. lebo ak tam budes chodit v plavkach, skor ci neskôr ta niekto vyzve, aby si sa vyzliekla - ja by som to spravil urcite - a to je podla mna tiez dost neprijemne, este len vtedy na seba strhnes pozornost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
milujem sa saunovať, zakrývam sa podľa toho, aké je tam osvetlenie a osadenstvo xD nikdy som sa nezvykla zakrývať - je tam tma a Fíni majú príslovie, že v saune by si sa mal správať ako v kostole ale u nás to, žial, neplatí.. väčšinou tam chodia muži a začali sa mi prihovárať random indivíduá.. tak už pre mňa nie je také komfortné sedieť nahá v saune plnej chlapov :/
a este aj extremny sedlak k tomu. dufam, ze na pohovory chodia taki ludia v monterkach dpc
Do parnej sauny sa môže aj v plavkách.
V suchej saune by si nemal ísť v plavkách obzvlášť ked sú mokré.
Tak do suchej idem v plachte a do parnej idem v plavkách
No nejdem vždy v plavkách, snažím sa dať si na seba tú bielu plachtu čo vždy dostaneme, ale ked som mokrá tak je mi to na nič, je to aj tak priesvitné.
Nemôžeš porovnávať ked ide do sauny baba s celkom fajn postavou celkom nahá medzi Slovákov (prosím, nevrav mi, že si o Slovákoch nemyslíš že sú chlípni sedláci len preto, lebo ty osobne taký nie si) s tým, že ide oblečená baba von, lebo to nie je to isté.
Ako si má niekto užiť čas v saune, uvoľniť sa (telesne aj psychicky) ked vie, že niekto mu čumí na časti tela tak silno, že ten pohľad cítiš aj ked si tvárou otočený inam, prípadne ked sa snaží nadviazať konverzáciu. Hned by ťa prešla chuť chodiť do sauny.
Nie, ja nechodím v šlapkách do sauny, väčšinou ich vyzujem pred dverami, vo fínskej sa nemám ako pošmyknúť, je tam drevo. V niektorých ale dávajú veľmi klzkú podlahu, ja viem o jednej 40° (alebo 35°?) parnej bylinkovej kde sa furt idem zabiť na hladkých dlaždiciach s mokrými nohami.
Ísť v plavkách do sauny mi príde nehygienické, a minimálne do rezortov kde chodím ja, je to aj zakázané s čím plne súhlasím.