Ahojte, chcem sa spýtať, ako presvedčit otca k lepsej wifi, lebo: 1. Brat hraje hry a ma vysoky ping. 2. Mame 5 mbps rychlosť. 3. Sme 6 členna rodina, kazdy ma mobil a mame 2 tablety (wifi je vždy v min. 4 mobiloch zapnute) . 4. Pouzivame aj tv box, k
boha no lebo my už len vieme čo na tvojho otca platí.
dopiče to ako čo chceš počuť, že mu máš obejdnať karla gota do obývačky na súkromný koncert a on ti kúpi lepšiu alebo čo?
normálne toto čo si tu napísal mu povedz a argumentj krista, čo ti máme slohovku o tom napísať.
boha ako mňa vedia ľudia vytočiť.
@22 4,8 mbps/ 0,5 mbps @24 ak si dam meno dalajlama, 10 ročne dievča. Uveriš? @25 Len praveze ja mam zarobene ale otec nechce aby som minal za hluposti
mm poučná téma. Skús sa ho opýtať či si nemyslím, že by mohol zvýšiť rýchlosť internetu. Ak mu budeš prispievať určite s tým nebude mať žiaden problém.
Ako na tolko zariadeni je aj pomala rychlost pripojenia ale aj jeden wifi AP je malo.
Pokial vies ako funguje wifi tak by ti doslo ze na jednom AP moze vysielat v tom istom case len jeden a ostatny cakaju.
Ale to nie je jediny zadrhel. Rychlost celej bunky je taka aku ma najpomalsie pripojene zariadenie. A rychlost klesa s kvalitou signalu.
To znamena ze ak na okraji bunky mas wifi zariadenie a to bude mat kvoli slabemu signalu dajme tomu 1mbit, tak ty mozes sediet aj priamo na routri a cez wifi budes mat tiez len 1 mbit
Riesenie: pouzit viac AP (ale to neporiesi uplne problem)
Pripadne sa skus s PC pripojit kablom a zisti ci bude rozdiel.
Wifi neber ako nahradu kablovych sieti ale len ako nejaky extension. Navyse ta rychlost bunky sa da konfiguracne ovplyvnit ale potom sa vzdialenejsie zariadenia nepripoja.
Ja by som ale vysoku odozvu skor hladal u ISP. Skus pouzit prikaz tracert napr na 8.8.8.8 a sleduj kde je bottleneck. (Za predpokladu ze ISP neblokuje ICMP protokol).
Tymto si otestujes kde je aky ping na ceste cez tvojho ISP.
A nakoniec ide o rychlost pripojenia. Je jasne ze na tolko zariadeni je to malo ale sikovny ludia si vedia tiez konfiguracne garantovat istu sirku pasma z tohto pripojenia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
dopiče to ako čo chceš počuť, že mu máš obejdnať karla gota do obývačky na súkromný koncert a on ti kúpi lepšiu alebo čo?
normálne toto čo si tu napísal mu povedz a argumentj krista, čo ti máme slohovku o tom napísať.
boha ako mňa vedia ľudia vytočiť.
a to je jedno, aj keby ma to nevytáčalo, proste je to kokotina pýtať sa takéto veci cudzích ľudí na internete.
nevymýšľaj a uč sa
@8 pan/pani/to sveter. Nerozkrikuj sa prosim ta a padaj preč s laskou Hamaid
@hamaid su to tvoje prachy, tak si snimi rob co chces, ale s rozumom, nie bezhlavo.
@sveter je kral/ovna.
LOL uz to pochop ze "wifina" je vlastne wifi router a kupenim noveho routera nic nedosiahnes...
nič a nič ma nebaví
flexaret už nechcem
ten to nespraví
Pokial vies ako funguje wifi tak by ti doslo ze na jednom AP moze vysielat v tom istom case len jeden a ostatny cakaju.
Ale to nie je jediny zadrhel. Rychlost celej bunky je taka aku ma najpomalsie pripojene zariadenie. A rychlost klesa s kvalitou signalu.
To znamena ze ak na okraji bunky mas wifi zariadenie a to bude mat kvoli slabemu signalu dajme tomu 1mbit, tak ty mozes sediet aj priamo na routri a cez wifi budes mat tiez len 1 mbit
Riesenie: pouzit viac AP (ale to neporiesi uplne problem)
Pripadne sa skus s PC pripojit kablom a zisti ci bude rozdiel.
Wifi neber ako nahradu kablovych sieti ale len ako nejaky extension. Navyse ta rychlost bunky sa da konfiguracne ovplyvnit ale potom sa vzdialenejsie zariadenia nepripoja.
Ja by som ale vysoku odozvu skor hladal u ISP. Skus pouzit prikaz tracert napr na 8.8.8.8 a sleduj kde je bottleneck. (Za predpokladu ze ISP neblokuje ICMP protokol).
Tymto si otestujes kde je aky ping na ceste cez tvojho ISP.
A nakoniec ide o rychlost pripojenia. Je jasne ze na tolko zariadeni je to malo ale sikovny ludia si vedia tiez konfiguracne garantovat istu sirku pasma z tohto pripojenia
Takze problem je rozsiahlejsi ako si si myslel