Nemyslím teraz len vo vzťahu. Ale napríklad aj v priateľstve, v práci a pod. Určite ste sa stretli s takou situáciou. Tak ako ju riešite alebo ako riešiť takéto niečo?
neriesim, mam to rada, ale to asi preto, ze so svojou naj kamkou sa na tom radi zasmejeme, bavime sa na tom a vadi mi to iba ak ziarlim na niekoho koho az tak rada ako ju nemam, len som blba a tak to ide samo a zial neviem sa ovladat, ale nerobim nejake scenky(raz sa stalo, ale v sukromi), stretavam sa skor s tym, ze to ludi potesilo ked som ziarlila, tak asi som super dobre, dobre nie som, zartujem samozrejme. a ak niekto okrem nej ziarlil, cudujem sa a nie, nevadi mi to
Kedysi som bola brutálne majetnícka a žiarlivá voči ľuďom, za posledný rok som sa od základov zmenila a aj toto je jedna z vecí čo sa zmenili našťastie. Proste som si uvedomila svoju hodnotu a že ak ma daný človek opustí, aj napriek tomu, že ja som nepochybila, je to jeho sračka. Môj priateľ tiež nie je žiarlivý našťastie, je veľmi benevolentný, takže supiš
slovne...sa snazim vyargumentovat dotycnemu cloveku ze jeho ziarlivost napr. voci mne je sice lichotiva ale je uplne bezpredmetna pretoze bla bla (vysvetlenie problemu) ...
Jedna definícia: Žiarlivosť je jedna z ľudských emócií, charakterizovaná nadmerným lipnutím na určitej osobe a zvýšenou obavou o jej stratu. Ide o komplex negatívnych emócií, hnevu, pocitu menejcennosti či depresií. Zjednodušene možno charakterizovať žiarlivosť ako pocit vlastnej nedostatočnosti.
Prirodzená žiarlivosť sa často upraví sama od seba. Ak sa partneri majú skutočne radi, majú úprimné úsilie žiť spolu, napadnutý partner svoje konanie, ktoré dalo podnet na žiarlivosť, vysvetlí, odôvodní a usiluje sa správať tak, aby sa žiarlivá osoba mohla presvedčiť, že jej žiarlivosť je neopodstatnená.
A existuje aj patologická žiarlivosť, ktorá sa už musí liečiť a lieči sa odborne...
velmi ziarlim na priatelov mojich...hm...nazvime to ze priatelov... ked vidim osobu, ktori vsetci moji kamosi ,,miluju,, ako je s nimi, tak sa vo mne ozyvaju vsetci demoni... uz len cakat kym skoncim strednu aby som tieto falosne xichty nemusela (v najlepsiom pripade) nikdy vidiet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Prirodzená žiarlivosť sa často upraví sama od seba. Ak sa partneri majú skutočne radi, majú úprimné úsilie žiť spolu, napadnutý partner svoje konanie, ktoré dalo podnet na žiarlivosť, vysvetlí, odôvodní a usiluje sa správať tak, aby sa žiarlivá osoba mohla presvedčiť, že jej žiarlivosť je neopodstatnená.
A existuje aj patologická žiarlivosť, ktorá sa už musí liečiť a lieči sa odborne...