ahojte birdzáci, tak presne o tyzden maturujem zo slovenskeho jazyka, potrebovala by som poradit ako sa co najrychlejsie a najlepsie naucit slovencinu, co sa mam ucit ako prve a na co klast doraz na mature, pripadne co zaujima tych ucitelov najviac ..dik
ja maturujem v pondelok, začala som sa učiť včera a viem 11 otázok.. normálne od jednotky idem, zvlášť na papiere si vypisujem čisto len obdobia.. vždy tak po 4 otázkach si prebehnem tie predtým tak narychlo, nech to nezabudnem.. jedna otázka mi trvá tak pol hodiny naučiť sa, normálne sa to dá.,. vypni počítač a choď sa učiť, najťažšie je sadnúť si k tomu.
tak hlavne sa sústreď na literatúru, aspoň u nás to tak bolo, že sme mali dve otázky z literatúry a jednu (aby sa nepovedalo) zo slovenčiny, gramatiky...
a učiteľov poväčšine zaujíma tvoj názor na danú problematiku, dielo, autora, či literárne obdobie... to, že sa niekto dokáže naučiť (takmer) celé učivo naspamäť je fajn, ale je to tak na dve veci, ak naň nevie vyjadriť svoju vlastnú mienku...
@fallenkaa jj, zdá sa ti to vela, či nebodaj málo? neviem čo by som sa dlhšie na tom učila, veď predsa sa to nebiflím, učím sa len tú spoločenskú situáciu a rozobrať konkrétne diela ktoré sú v ukážkach..
@h8u ...zda sa mi to malo!!!! :/ ja sa strasne bojim ze sa to nestihnem naucit ..neviem comu mam venovat najvaciu pozornot... kedze SJ som sa neucila vobec za 4roky
ach ja...keď si sa to nenaučil doteraz, asi veľmi ťažko....ale skúsi ísť na to postupne..kúp si knihu zo SJL, kde máš zhrnuté všetky základy a postupne to študuj...čo ty vieš, možno motyka naozaj vystrelí..
to máš ešte čas, každý deň sa tomu chvíľu povenuj a si zahojená ja som slovenčine venovala dva dni, celkom rýchlo mi to šlo a dvojku som dostala dnes
A pomohlo mi, že som si to zosumarizovala, na jeden papier som dala obdobia a znaky, na druhý som napísala čo kam patrí (autor - dielo) a na tretí som si napísala postavy k dielam. Musela som takto, lebo sa mi často stávalo že ma uprostred dňa napadlo "A čo napísal Bednár?" tak aby som nemusela v papieroch hľadať
ja som maturoval akurát dneska zo slovenčiny a začal som sa ju učiť v nedeľu poobede. stihol som si prejsť 18-19 tém z 30. nakoniec som si vytiahol takú tému čo som sa neučil, ale vedel som ju dobre. na 3 som to dal. takže pohodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
@fallenkaa - skús sa naučiť len jednu otázku, prepočítaj si šance na vytiahnutie práve nej, a dúfaj že ju vytiahneš.. tuším,že šanca na zasiahnutie bleskom je 1:60 000 000 a každú chvíľu niekoho zasiahne blesk, čiže ty na tom budeš úplne v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ja maturujem v pondelok, začala som sa učiť včera a viem 11 otázok.. normálne od jednotky idem, zvlášť na papiere si vypisujem čisto len obdobia.. vždy tak po 4 otázkach si prebehnem tie predtým tak narychlo, nech to nezabudnem.. jedna otázka mi trvá tak pol hodiny naučiť sa, normálne sa to dá.,. vypni počítač a choď sa učiť, najťažšie je sadnúť si k tomu.
pol hodinu???
a učiteľov poväčšine zaujíma tvoj názor na danú problematiku, dielo, autora, či literárne obdobie... to, že sa niekto dokáže naučiť (takmer) celé učivo naspamäť je fajn, ale je to tak na dve veci, ak naň nevie vyjadriť svoju vlastnú mienku...
A pomohlo mi, že som si to zosumarizovala, na jeden papier som dala obdobia a znaky, na druhý som napísala čo kam patrí (autor - dielo) a na tretí som si napísala postavy k dielam. Musela som takto, lebo sa mi často stávalo že ma uprostred dňa napadlo "A čo napísal Bednár?" tak aby som nemusela v papieroch hľadať
Dáš to určite len sa treba kuknúť do toho