Pomaly prichádza skúškové a keďže nie som na najľahšej škole,na skúšky sa začínam pripravovať už o niekoľko týždňov. Už teraz viem,že sa mi nebude chcieť. Máte nejaký osvedčený recept ako sa čo najrýchlejšie dokopať k učeniu?Čo zaberá?
sice som len na strednej,ale vzdy si pomyslim ze ked dokoncim skolu na ktorej som /neni to tiez nejaka dva krat jednoducha/ budem mat super zivot..to ma vzdy dostatocne namotivuje
Ale no tak, vsetci tu robia na oko motivovanych moralistov, ktori studuju to co ich bavi, a ak ta to nebavi sa ucit, tak to nestuduj...
Mozes studovat hocico, vsade bude aj nieco, co ta moc nebavi, ale aj tak sa to treba naucit...
Mne pomaha, ked jednoducho odlozim notebook, a ucim sa z poznamok na papieri... potom tu nie je to pokusenie, aby si bola furt na sprostom facebooku, alebo mudrom birdzi, a podobne...
zase ja moralista moc nebudem som lenivý ako bzdocha na začiatku učenie bolo 1 veľký problém, ale našiel som si systém po roku a fungujem už 5.rok prekvapujúco u mňa funguje osobne.nemám síce áčka, ale béčka až céčka. ja začínam už od začiatku semestra. rozdelím si predmety podľa obtiažnosti a tým obtiažnejším 4-5 sa venujem počas semestra, ale nie viac ako 15-20 minút denne došiel som na to, že tých 15 minút denne, čo obetujem učeniu ma nezabije a dajú sa dosiahnúť aj pekné výsledky, nech je obtiažnosť akákoľvek.
@samdex12 Na mna zabera jedno.Praxujem v chemickom zavode, v laborke.Tam je super,ale vzdy ked idem do budovy laboriek,musim chodit okolo vyroby karbidu.A ked to vidim,ako tam ludia makaju,v tom teple,celyspinavy,tak sa radsej ucim....a taktiez ked vidim niekoho v monterkach,proste ma taka praca odradza a ked dojdem domov,tak sa ucim radsej
Existujú techniky ako sa prinútiť učiť. Fungujú na tom princípe, že zvyšujú ako vnútornú tak aj vonkajšiu motiváciu, odbúravajú počiatočný odbor voči učeniu a vyvolávajú silný pocit naliehavosti.
Najzákladnejšia technika je OKLAMANIE PODVEDOMIA.
Odpor podvedomia voči učeniu sa dá vypnúť ubezpečením podvedomia, že sa na oko budeš venovať len nejakej neškodnej, nenamáhavej činnosti.
Slúži na to veľmi účinná fráza: Teraz sa nebudem zaoberať… (celá úloha), ale urobím len… (prvý krok úlohy).
V praxi to vyzerá takto:
Teraz sa nebudem učiť matematiku, ale len si otvorím poznámky.
Teraz nebudem písať referát, len napíšem zopár prvých riadkov.
Teraz si nebudem opakovať, len vyslovím prvé 3 vety.
Akonáhle spravíš prvý krok – otvoríš si poznámky, napíšeš prvé riadky, zopakuješ si prvé 3 vety – tak prekonáš počiatočný odpor. Myseľ možno ani nepostrehne, že plánuješ pokračovať v učení.
Ja oklamanie mysle používam každý deň. Napríklad pri cvičení. “Nedám si celý tréning, len chytím činku a zmením závažia.” “Ešte zabehnem po tamtú dieru v chodníku, potom skončím a pomaly odkráčam domov.” “Nebudem cvičiť celý tréning, len spravím ešte jednu sériu angličákov.” Napríklad aj dnešný tréning som takýmto spôsobom dal.
Príde ti to za vlasy pritiahnuté? Tak si to vyskúšaj a presveč sa sám. Začni s učením a povedz si: “Teraz sa učiť nebudem, len si prečítam úvodných 5 viet.” Ale nebuď kŕčovitý. Nechaj to plynúť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
nič.
buď sa to budeš učiť z vlastného presvedčenia, alebo zaberie až nedostatok času.
môj názor.
Možno to bude blbosť, ale skús to tak, že za každú naučenú látku / stranu si môžeš zobrať jeden cukrík/kesík/ whatever čo máš rád
Pre niekoho by toto mohol byť aj spôsob diéty
Len sa to musis snazit dodrziavat
Promin kto skor pride skor mele
Mozes studovat hocico, vsade bude aj nieco, co ta moc nebavi, ale aj tak sa to treba naucit...
Mne pomaha, ked jednoducho odlozim notebook, a ucim sa z poznamok na papieri... potom tu nie je to pokusenie, aby si bola furt na sprostom facebooku, alebo mudrom birdzi, a podobne...
Existujú techniky ako sa prinútiť učiť. Fungujú na tom princípe, že zvyšujú ako vnútornú tak aj vonkajšiu motiváciu, odbúravajú počiatočný odbor voči učeniu a vyvolávajú silný pocit naliehavosti.
Najzákladnejšia technika je OKLAMANIE PODVEDOMIA.
Odpor podvedomia voči učeniu sa dá vypnúť ubezpečením podvedomia, že sa na oko budeš venovať len nejakej neškodnej, nenamáhavej činnosti.
Slúži na to veľmi účinná fráza: Teraz sa nebudem zaoberať… (celá úloha), ale urobím len… (prvý krok úlohy).
V praxi to vyzerá takto:
Teraz sa nebudem učiť matematiku, ale len si otvorím poznámky.
Teraz nebudem písať referát, len napíšem zopár prvých riadkov.
Teraz si nebudem opakovať, len vyslovím prvé 3 vety.
Akonáhle spravíš prvý krok – otvoríš si poznámky, napíšeš prvé riadky, zopakuješ si prvé 3 vety – tak prekonáš počiatočný odpor. Myseľ možno ani nepostrehne, že plánuješ pokračovať v učení.
Ja oklamanie mysle používam každý deň. Napríklad pri cvičení. “Nedám si celý tréning, len chytím činku a zmením závažia.” “Ešte zabehnem po tamtú dieru v chodníku, potom skončím a pomaly odkráčam domov.” “Nebudem cvičiť celý tréning, len spravím ešte jednu sériu angličákov.” Napríklad aj dnešný tréning som takýmto spôsobom dal.
Príde ti to za vlasy pritiahnuté? Tak si to vyskúšaj a presveč sa sám. Začni s učením a povedz si: “Teraz sa učiť nebudem, len si prečítam úvodných 5 viet.” Ale nebuď kŕčovitý. Nechaj to plynúť.
Ďalších 8 techník ako sa prinútiť učiť nájdeš tu:
» bezbolestneucenie.sk/prinutit-ucit/...
S týmito technikami už nikdy nebudeš mať problém prinútiť sa učiť.
Všetky techniky sú ZADARMO