Nedokážem byť pri ľuďoch. Vždy keď prídem do kontaktu s nejakým človekom nedokážem sa sústrediť na reč, keď sa niekto so mnou rozpráva občasne trepem úplne kraviny. Jesť v spoločnosti je niečo čo úplne nedokážem.. Na zastávke, v škole, u doktora, v autobu
Oooo aj ja sa tak citim. Vzdy s ludmi citim strasnu hanbu bez ohladu na to i som urobila nieco zle. Ale urcite y som to nenazvala socialna fobia, lebo taki sa cervenaju kokcu a pod a ja take prejavy nemam.
snaz sa byt sama sebou, nepremyslaj nad tym co si o tebe myslia iny, lebo ta to bude negativne ovplyvnovat, spravaj sa tak ako chces, pozeraj sa tam kam chces, vyslovuj to co chces... preco by si koli zivotom inych ludi mala kaslat na vlastny ? pusti si nejake dobre pesnicky, nalad sa, sprav nieco spontanne, dostane sa ti to pod kozu a uz to pojde
Ja mam ten isty problem. Niekdy ani nedokažem isť von. Som zavretra aj niekoľko dni doma a niekdy sa rozplačem len preto že nedokážen zdvihnuť telefon a zavolať uc. že nepridem do školi. Nedokažem isť von s kamaratmi pretože mam strach. Navštevujem psychologa.
@maxton ja si to tiež tak vravím ale prosto sa mi to nedá. Snažím sa nemyslieť na ľudí okolo seba a snažiť sa vnímať len seba, snažím sa cítiť normálne ale vymyká sa mi to spod kontroly. A už to trvá nejaký ten rok, dva..
Ísť k odborníkovi nie je nič, za čo by sa človek mal hanbiť. Sám som to absolvoval. Duch dokáže trpieť rovnako ako telo. Stačí požiadať o pomoc, a pomoc príde. Sama sa toho nikdy nezbavíš.
@majamaja neviem či ti pomôžem, ale bol som na tom pred 2 rokmi rovnako a stále ešte z toho niečo vo mne zostalo ale ako čas plynie sa prekonávam a ide to samo preč
mas strach ako na teba ostatni budu reagovat? prilis ti zalezi na tom co si o tebe kto pomysli? psycholog by ti vedel pomoct.. ale ak nechces, tak to skus sama... takychto veci sa dobre zbavuje prave tym ze sa tomu budes vystavovat aby si pochopila ze sa nemas coho bat, ze je to vsetko ok... ja som sa tiez obcas takto vyhybala kontaktu s ludmi... niekedy aj dnes, ale uz to nie je taky problem.. ak mas len 15 tak z toho casom vyrasties pokial sa budes snazit pracovat na sebe take veci je potrebne trenovat..
Proste ak mas chut chod medzi ludi. Ked sa hambis, kludne si kup chlast a vypi si, ale neopi sa. Najdi si partiu alebo si najdi nieco co ta bavi a bud medzi ludmi. Psychologov neskusaj je to nanic, mna tiez davali ale nemal som z toho nic. Proste som chodil medzi ludi a teraz uz nemam problem. Nauc sa komunikovat, byt zdravo drzy, nauc sa vyjednavat a budes uspesny.
Vitaj! :3 Keď nechceš chodievať medzi ľudí, zober si nejaký predmet, s ktorým sa budeš cítiť bezpečne...ja som rok pri sebe nosila antistresovú loptičku.
akoze ja som tiez socialne dost retard a snazim sa vyhybat socialnym situaciam, ale toto co popisujes je uz imho zrele k psychologicke minimalne
ale tak za pokus nic nedas, skus alkohol, mozno to casom prejde
myslím, že veľa ľudí v tvojom veku pociťovalo istú formu sociálnej fóbie, skús psychológa ak si to nebudeš vedieť sama v hlave usporiadať a uvedomiť si, že v živote sa VžDY BUDEš MUSIEť s ľuďmi stretávať čiže to, že nechodíš ani do školy určite nie je riešenie.
Ja som úplny opak, tak sa neviem nejako do toho adaptovať. Ale fakt by si mala skočiť ku psychológovi, nie je to žiadna hanba a mi ti tu fakt nič neporadíme okrem tohoto držím palce
To som mal aj ja ale dostal som sa z toho sám bez psychológa
Ja som sa hanbil do obchodu isť a som cele leto sedel doma (minulé) a som nikde nechodil len spal.. a teraz si sam vyjdem s basketbalkou von sam a si idem zahádzať.. prípadne si idem zabehať sám Dostal som sa z toho hanbenia tak že som si každý večer pustil dobré amvčko s dobrou hudbou a som si vždy pripomenul nejakého badass charactera z anime a snažil som sa byť ako on.. že proste hoci nemam kamarátov budem si isť svoje a nebudem sa starať o to čo si myslia ostatní.. a tak som sa z toho dostal pomocou Anime
jediná vec ktorú nedokážem furt je ozvať sa (cudziemu) dievčaťu na ulici a to asi nikdy ani nedokážem
Tiez mam tento problem ktory narasta priamoumerne s poctom ludi v okoli... ale v mojom pripade to je kvoli niecomu inemu nez ze by som mal socialnu fobiu
mimochodom najefektivnejsi liek, ak sa to da, je ist proti tomu nasilu. Vsak klin sa klinom vybija
Existuje jeden "balič" ktorý mal presne túto vec, tuje videjko
no a v podstate je to o tom aby si si našla nejakú vec ktorú sa bojíš urobiť v súvislosti s ľuďmi a urobiť ju. Potom si stále zvyšovať "záťaž" ako pri cvičení a ono to počase odíde len treba nabrať sebadôveru a podobne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
drzim palce
ale tak za pokus nic nedas, skus alkohol, mozno to casom prejde
Ja som sa hanbil do obchodu isť a som cele leto sedel doma (minulé) a som nikde nechodil len spal.. a teraz si sam vyjdem s basketbalkou von sam a si idem zahádzať.. prípadne si idem zabehať sám Dostal som sa z toho hanbenia tak že som si každý večer pustil dobré amvčko s dobrou hudbou a som si vždy pripomenul nejakého badass charactera z anime a snažil som sa byť ako on.. že proste hoci nemam kamarátov budem si isť svoje a nebudem sa starať o to čo si myslia ostatní.. a tak som sa z toho dostal pomocou Anime
jediná vec ktorú nedokážem furt je ozvať sa (cudziemu) dievčaťu na ulici a to asi nikdy ani nedokážem
mimochodom najefektivnejsi liek, ak sa to da, je ist proti tomu nasilu. Vsak klin sa klinom vybija