niekedy, ako napr teraz mam pocit ze by mi padlo tak poriadne nahlas sa vyrevat, alebo len proste vyrevat zo vsetkeho a vypustit tov on. skusam tak ze opet myslim na to najhorsie co som videla a tie dojmy co som mala ale mam blok, a maximalne je to tak ak
nie..to len vsetko dusis v sebe. zrejme si taka ze svoje city vacsinou nedavas najavo, a uz sa ti to tak lahko ani neda.. mozno by to islo lepsie niekde kde by si bola sama..
potrebujem plakat pre choroby, bolest, smrt co vidim a moju bezmocnost. mozno si na to raz zvyknem, ved ide o cudzich ludi, videla som pristup "skusenejsich".. ale ja si nechcem zvyknut. a je to strasne zvladat to aj ked ide len o cudzich, co bude ak pojde o blizkych... uz uz sa rozrevem ale nejde. uz nemam naladu na nic, ani na hudbu, jedlo a flakanie. no to je jedno. vypisujem sa ale je to lacnejsie ako psychologicka co berie 400 na hodinu
@mid tak ked si sedem hodin v nemocnici a nesi na to zvyknuty a neberies to bezcitne ako sestra s desatrocnou praxou tak sa tomu nevyhnes bez toho aby sa ta to minimalne nedotklo.
ale plac je prirodzena reakcia na zial a zarmutok, ktory ma spravidla pricinu v osobnej strate niecoho, na com ti zalezalo.
Prirodzene sa necitim stastne, ked idem zo skoly na detsku onkologiu, necitil som sa stastne ked som sa dozvedel ze spadol dalsi Airbus a ani ked som zistil, ze zomrel Michael Jackson.
Ale preco by som pre tieto dovody, ktore sa vlastne mna aj tak netykaju, mal plakat, ked moje telo to ocividne nechce a nepotrebuje?
@fr4nk1 pottwora má pravdu. aj ja teraz pracujem na mieste s vysokou úmrtnosťou. predtým som si tiež myslel, že pre mňa to nie je žiadny problém, ale je to fakt na nič.
@mid mam pocit ze som dnes mohla spravit viac pre jedneho cloveka, lebo tam nanho kazdy sral, lebo nikomu nieje prijemne byt pri zomierajucom cloveku, a ani tam na to nieje cas popri inych veciach, dat mu pocit ze nieje sam. nezabudnem na ten pohlad na mobil polozeny na stoliku.
je hrozen pozerat sa na vsetko co sa tam deje, uz pomahat (aj ked ta pomoc malokomu skutocne pomoze) a riesit tam nejaek problemy ide mechanicky, ale to uvedomenie.. ale to nieje problem... ja viem ze plac je prirodzeny a myslim ze ma aj pozitiovne ucinky, uvolnuje napetie a stres a teraz by som potrebovala. uz dost dlho potrebujem REVAT. viem ze taktko veci nemozem prezivat lebo dlho nevydrzim. ael teraz chcem revat
neviem, co si robila v tej nemocnici, ale mam spred par rokov presne rovnaku skusenost, pisal som tu o nej aj blog... mozno ze kazdy, kto sa s dotycnym o ktorom hovoris stretol, ma rovnake pocity... ale nikto nie je dokonaly a preto nikto nic nespravil, lebo je fakt, ze je velmi tazke odhodlat sa nieco v takejto situacii spravit...
Svet je zly...ludia mozu byt stastny, ale ini ludia vzdy budu trpiet...
keby som sa ja chcel poriadne vyplakat, pozrel by som si Zelenu milu ale nemyslim si, ze takyto sposob vyplakania by ti nejako pomohol... skor ide o to vyrovnat sa s touto blbou strankou zivota nie ze by ja som s nou bol vyrovnany
vyplač sa, to pomôže... ja som dnes tiež plakala a pomohlo, je mi lepšie, nemám ten hnusný ťaživý pocit... no ešte neviem aké to je byť v nemocnici sedem hodín, ale od septembra to spoznávať začnem... uvidíme...
@r4do no presne.. to je sila... tam kde som ja je tiez plno dochodcov, vacsina... a vidim ze niektorym sa uz neda pomoct.. a tie takmer zbytocne operacie co mozno predlzia zivot o par dni a spravia z cloveka ohadickovaneho tvora ktory uz nedokaze ist ani na zachod a zasite rany ktore sa uz nestihnu zahojit.. staroba je hrozna. smrt je hrozna, hlavne ta v nemocnici. a este sa tak na teba pozera, dufa ze mu pomoze doktor,aspon aby sa mu ulavilo, ale pritom ma rozrezane brucho a vie ze zomrie. idem pohladat nejaky alkohol a asi si pustim sladak. ale nebojte sa, nebude zo mna alkoholik
@pottwora skús si z tej skúsenosti zobrať to lepšie. ľudia hovoria, že život je krátky, ale v skutočnosti si to neuvedomujú. my to vidíme z prvej rady. potom som si začal plniť sluby, ktoré som si dal už dávno, len som ich odkladal. a paradoxne sa mám lepšie ako predtým. takže skús ten smútok nasmerovať tou konštruktívnou cestou
neviem ti nijako poradit ,lebo ja placem az pricasto zase .co tiez nie je dobre ,pretoze mam na to dovody a aj taku povahu ..snad len niekde sama ist ,a rozmyslat a "otvorit" si dusu a to pojde same
@natalia62 .. to ze nekedy sa dusa proste otvorit neda.. a ak ano.. tak sa to proste neprederie vonku len ti navrie hrca v krku a nepusti sa to dalej a ty velmi chces.. ale proste to nejde... a to musi presjt zrejme samo.. aj keby si vysla na balkon a revala do tmy....
ono sa to jednoducho nedá, nedá sa zmeniť princípy života. Každý z nás sa vzpiera, ani ja nie som výnimkou. Jednoducho zmeň veci, ktoré zmeniť môžeš a vyrovnaj sa s tým, čo zmeniť nemôžeš. Ťažká úolha pochopiť rozdiel medzi nimi, medzi tým, čo sa zmeniť dá, a čo už nie. Ty nedokážeš odvrátiť smrť, a ani ľudské trápenie,ale možno dokážeš nabudúce spraviť viac pre niekoho, kto umiera. Obdivujem ľudí, čo dokážu robiť túto prácu.
@dconan nejaka hrud by mi bodla, no nikde nikoho... musim zvladat sama a bez cibule
@2807 svata pravda. je to strasne narocne, ja to nejako vydrzim lebo som tam len na dva tyzdne, ale kebyze tam mam chodit kazdy tyzden cely rok ako do prace...tak neviem. co sa ale tyka sestier, tak uz len to ich spravanie a nadobudnuta lahostajnost ma dodrbava. ta babka ale predsa vnimala, uz nevladala rozpravat, ani jest, len pozerat. myslim ze ludia by nemali umierat sami a bez rodiny odlozeni kde nebudu zavadzat. hoci neviem ako by sa malo umierat.. ja uz nic neviem. no mam dobry pohlad teraz, ako sa na starych ludi serie, aj vlastna rodina.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale plac je prirodzena reakcia na zial a zarmutok, ktory ma spravidla pricinu v osobnej strate niecoho, na com ti zalezalo.
Prirodzene sa necitim stastne, ked idem zo skoly na detsku onkologiu, necitil som sa stastne ked som sa dozvedel ze spadol dalsi Airbus a ani ked som zistil, ze zomrel Michael Jackson.
Ale preco by som pre tieto dovody, ktore sa vlastne mna aj tak netykaju, mal plakat, ked moje telo to ocividne nechce a nepotrebuje?
je hrozen pozerat sa na vsetko co sa tam deje, uz pomahat (aj ked ta pomoc malokomu skutocne pomoze) a riesit tam nejaek problemy ide mechanicky, ale to uvedomenie.. ale to nieje problem... ja viem ze plac je prirodzeny a myslim ze ma aj pozitiovne ucinky, uvolnuje napetie a stres a teraz by som potrebovala. uz dost dlho potrebujem REVAT. viem ze taktko veci nemozem prezivat lebo dlho nevydrzim. ael teraz chcem revat
Svet je zly...ludia mozu byt stastny, ale ini ludia vzdy budu trpiet...
keby som sa ja chcel poriadne vyplakat, pozrel by som si Zelenu milu ale nemyslim si, ze takyto sposob vyplakania by ti nejako pomohol... skor ide o to vyrovnat sa s touto blbou strankou zivota nie ze by ja som s nou bol vyrovnany
@2807 svata pravda. je to strasne narocne, ja to nejako vydrzim lebo som tam len na dva tyzdne, ale kebyze tam mam chodit kazdy tyzden cely rok ako do prace...tak neviem. co sa ale tyka sestier, tak uz len to ich spravanie a nadobudnuta lahostajnost ma dodrbava. ta babka ale predsa vnimala, uz nevladala rozpravat, ani jest, len pozerat. myslim ze ludia by nemali umierat sami a bez rodiny odlozeni kde nebudu zavadzat. hoci neviem ako by sa malo umierat.. ja uz nic neviem. no mam dobry pohlad teraz, ako sa na starych ludi serie, aj vlastna rodina.
a vsetkym dakujem za tipy...