Neviem vobec čo si dám. mám si dať podľa toho čo ma baví alebo podľa toho na aku chcem ísť výšku? lebo ja ešte neviem vobec čím chcem byť a už sa budú vyberať. rozmýšľala som bio, chem, mat, fyz. alebo možno sociálna náuka o spoločnosti miesto niečoho. al
Čo ťa baví viac? bio s chem alebo občianska s dejepisom alebo matika s fyzikou?.. nejakú úplne uletenú kombináciu si nedávaj aj keď v 16tich to je ešte jedno čo si dáš.. u nás mali niektorí bio s chémiou a teraz si dali dejepis takže
Vyberaj si podľa VŠ, semináre sú už príprava na maturitu a následne prijímačky.. ak si to náhodou rozmyslíš, isto ti ich dovolia zmeniť aj počas roka - ja som si ich menila v októbri a v pohode
A náročnosti predmetov sa naozaj neboj, keď sa už na to dáš, pôjde to.
@spacebound No my to máme trochu inak porozhadzované po ročníkoch, napr. od budúceho roka máme semináre z tých 2 zvolených maturitných predmetov, ale také ako slovina a jazyky budeme mať až na ten ďalší rok. A budúci rok máme v seminári 2 predmety, plus ten ďalší budeme mať k tomu ešte 1.
@spacebound Ja mám tiež certifikát a inak moc sa na to nespoliehaj, lebo Čaplovič rád prekvapuje.. my ako štvrtáci máme 10 hodín seminárov, mám 4 chem, 4 bio a 2 anglina, nech sa môžem ulievať a v tretej triede sme mali mať 6 hodín seminárov a boli dvojhodinovky, tak si dal každý jeden jazyk a dva maturitné predmety nejaké.. veď ešte porozmýšlaj, pokial ťa to neťahá na medinu, veterinu ani farmáciu tak si chémiu a biolu rovno škrtni zo zoznamu, nejako si to už skombinuješ neboj sa..
veď na vš máš ísť podľa toho, čo ťa baví. Takže vyberaj si aj podľa toho čo ťa baví, aj podľa VŠ, na ktorú chceš ísť, pretože ideálne by to mali byť tie isté semináre
Spolužiačka si dala v treťom rončíku nauku o spoločnosti s chémiou a vo štvrtom ročníku matematiku s ekonomikou zmaturovala a ide na Masarykovu univerzitu.... Ale určite si daj to čo ťa baví alebo podľa vysokej školy Všetko je podľa mňa náročné keď sa to začne preberať do hĺbky, avšak maj na vedomí že s prirodovednými odbormi máš lepšie uplatnenie ako s humanitnými ale nie vždy je to tak... Nemáte v škole výchovného poradcu on by ti mal vedieť poradiť. Spolužiaci ešte chodili aj k jednej psychologičke, ktorá im robila testy, vravela aké su osobnosti a na aku prácu sa hodia a na akú nie.
V 3. ročníku sa na to vyser.. záleží to aj od hodinovej dotácie v porovnaní s maturitným ročníkom, my sme mali v treťom dve hodiny každého semináru a z toho fakt nikto nezmúdrel, o rok všetko v pohode doženieš, ak sa rozhodneš prestúpiť.
fúha, veď ale aspoň približne hádam tušíš, čo by ťa mohlo baviť nie? ... resp., ja som na to išla vylučovacou metódou a hneď bola z kola von fyzika, chémia, biola a matika
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A náročnosti predmetov sa naozaj neboj, keď sa už na to dáš, pôjde to.
Čiže nedaj si určite seminár z niečoho, z čoho nechceš maturovať.
Inak, načo to riešiš v auguste ?
bio+nos (prípadne matika) - psychologia
nos+matika (prípadne geo) -ekonomia
matika+fyzika - technika,
tak asi...