Aké cudzie reči ovládate na komunikátívnej úrovní? Proste tak že si trúfate v tej reči viesť rozhovor, dialog napríklad keby ste boli sami sa letisku alebo železničnej stanici a potrebovali by ste sa nutne dohovoriť?
Anglicky a nemecky, aj keď by tam bolo veľa ééé, lebo som zvyknutá tie reči počúvať, ale už dávno som nehovorila... ale nejak by som sa už do toho dostala.
Anglicky, síce nič extra ale myslím, že by som sa v každej situácii nejako dohovoril Trochu nemecky, ale to tak nooo.... tak čítať možno niečo pochopím, ale rozprávať alebo počúvať 0 bodov. Potom pár viet rusky a japonsky, ale rozumieť nejako veľmi ee (ach) A potom ešte česky samozrejme
anglicky v pohode, nemcinu rozumiem ale podla toho co , nikdy som sa ju neucila ale kedze sa s rodinou z nemecka kazdy rok navstevujeme a oni po slovensky nevedia, dost som pochytila.. a rustinu, to rozumiem a povedala by som uz nieco =D
po nemecky len "ja, naturlich", anglinu som už 3 roky nemala, ale bavila ma a šlo mi to, takže dostala by som sa do "švungu", hoci asi by som trocha koktala A po maďarsky plynule, ale to tu mnohí nepovažujú za pozitívum
španielsky aj keby si ma zobudil uprostred noci anglicky by som možno trochu rozumela, ale nie angličanovi a dostala by som zo seba možno aj súvislú vetu
Anglicky bez problemov a uz som si aj trufla asi po francuzsky. Ked som zvladla nakup oblecenia v malom butiku s prinaleziacim rozhovorom (co hladam, aku mam velkost, sedi mi to, atd). Ale este mam tazkosti so spontannym rozhovorom, musia na mna hovorit veeeelmi pomaly
žijem už rok a pol v rakúsku , takže s nemčinou som na tom dobre.. po anglicky sa učím a tento rok mám ist aj do anglicka takže hádam to pojde a ešte nejaky jazyk možno začnem ale až na neskoršie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
raz som si trufol aj na nemčinu,ale odpoveď som už nerozumel
s angličtinou je to už horšie, tam si trúfam len na základné frázy a na úplne jednoduché vety
A potom sa ešte učím švédsky a estónsky a plus ešte pár fráz z iných jazykov
ruský ... totálny začiatočník,ale zatiaľ to ide dobre