Dnes sme zistili spolocne s priatelkou, ze je tehotna. Teraz je pred nami velka dilema ako to povedat rodicom. Je to vhodne povedat najprv jednym rodicom a potom druhym ? Alebo je lepsie si ich zavolat spolocne ? Popripade ako im tom
Pozvite ich ku sebe ( ked byvate sami s priatelkou spolu) na obed, co pre nich navarite a povedzte im super novinu. Povedzte ze prekvaaaapko bude a ze nech sa tesiaaaaa ! kedze neposkytujes zadne detaily o vasej ekonomickej situacii a zameroch vychovy dietata, neviem nakolko sa moja rada stretne s uspechom. Myslim si, ze cim menej od nich budete ocakavat, tym viac budu z tej formy oznamenia co ti radim ja, nadseni...inak netusim.
Ak sa vaši rodičia nepoznajú a je to neplánované, tak by som im to určite neoznamovala naraz. Neviem, aké sú vzťahy medzi vami a rodičmi/rodičmi toho druhého, čiže závisí od toho.
to dieťa ste splodili s lásky a Boh mu vdýchol život, ak sú vaši založení v kresťanskom duchu, nikdy nedovolia potrat, dieťa je dar Boží, treba si to vážiť i keď ste to pravdu povediac trochu "posrali !"...
láska je však všemohúca a vie aj odpúšťať, povedzte to rodičom, iné vam už nezbýva...
@luthien Ale prosímťa, tvoji rodičia tiež boli nezrelí v tom veku a sexovali bez ochrany a ty si tiež nejaká náhoda, tak nevyprávaj o zrelosti a nezrelosti Majú 9 mesiacov na to aby sa na to pripravili.
A neviem ako si na tom ty, ale mas 23, tak snad by si si mohol uvedomit tu zodpovednost a ake to moze mat dosledky. Ak nie, tak lutujem tvoju priatelku
@41 podľa mňa je to naopak super, že je to jediný problém (ak teda je, a vo všetkom ostatnom majú jasno)
ťažko povedať, závisí od charakteru rodičov a rodín. ale v tomto veku - dosť citlivom, obzvlášť ak je slečna ešte na strednej škole, to určite nebudú brať v pohode.
tak to neriskujte, že to budete hovoriť obom stranám naraz.
uz ma po strednej. No tak toto je prvy problem co treba riesit. Ostatne nebude tiez lahke ale vsetko sa da vyriesit ak sa chce. Urcite to nebude prechadzka ruzovou zahradou, ale uz sa neda nic robit. Zatat zuby a ....
Myslím, že im to normálne povedzte. Ak si nie ste istý, či to povedať naraz, tak vyberte najprv tých viac v pohode rodičov (predpokladám, že tvojich, keďže slečna má 18)
Ja keď som v 20 povedala mame, že som tehotná, tak jej prvá reakcia bola: No do pi**
Nemusím ti vravieť, aká je teraz vytešená, že má vnúčika a ako ho ľúbi
Aj keď sa budú možno veľmi hnevať, ste dospelí a je to vaše rozhodnutie. Ak si bejby necháte, neskôr im to dôjde a budú sa určite tešiť, aj keď to tak možno nebude najprv vyzerať.
(Moja mama keď bola so mnou v 19tke tehotná a to už bola aj vydatá, sa k nej babka celé tehotenstvo správala štýlom: Na! Jedz! Jak chceš žeby to decko vyzeralo?! --- Čiže vôbec nie príjemne... A od môjho narodenia, som jej princeznička. Ver, že každý nakoniec zmení názor, keď uvidí ten krásny uzlík )
@creeson to presne ma moj frajer pripravene pre rodicov
@dokonaly ved mas 27 !to je idealny cas na dieta (podla mna - podla mojich rodicov je to od 20-29 tak sa asi nebudem bat im povedat v 20 ze som tehotna )
to zijes s rodicmi ? zalezi aj od toho akej povahy su rodicia : asi budu zo zaciatku zurit ,ale potom si to babo zamiluju
ale nehovorila by som to naraz obom rodicom (jej a tvojich) ,ja by som to povedala mojim rodicom najskor (ale ak si to poviem ja aj on tak je problem )
ani ja by som to nepovedal obom rodičom naraz. ale inak velmi pekné, že ani neuvažujete nad potratom, ako tu už hned niekoho napadlo. inak ti prajem nech sa vám darí, ak sa budete snažiť, tak môžete mať normálnu, šťastnú rodinu. nemáte už 14, máte normálny vek.
@luthien Ale práveže viem čo je to. Už sme mali raz riadne stresy, keď jej meškali týždeň krámy a vtedy sme sa veľa o tom rozprávali a predstavovali aké by to asi bolo. V tom vtedajšom rozpoložení sme si povedali, že ak to raz príde tak to zvládneme, tak ako naši rodičia a ich rodičia pred nimi a ešte predtým A pritom oni mávali deti v mladšom veku, čiže boli na to pripravení asi tak ako nejaké deti Ešte s tým, aké názory som počul, že vtedy vládli. No ale to je jedno.
btw. asi lepšie by bolo mať rodičov z oboch strán spolu, hoci už to samo osebe bude podozrivé. Ale ak sa nepoznajú navzájom a bude to niekde na verejnosti napríklad, tak asi nebudú robiť scény
Ak nezijete s rodicmi pod jednou strechou, tak nevidim jediny dovod im to teraz hovorit. Je to vase dieta a ich je do toho nic a tak ci tak si to po par mesiacoch vsimnu. Dovtedy radsej rieste ozajstne problemy (financie atd) ako natahovacky s rodicmi..
@dokonaly bude to pre nich mierny sok, ale ak sa mate s priatelkou radi a oni proti vasemu vztahu v minulosti nenamietali, tak sa to "utrasie" a bude dobre. skuste to najprv povedat jej rodicom (rodicia dievcata su na take veci asi citlivejsi) a potom tvojim (mozete to stihut aj v jeden den).
ak vam mam dat radu, tak sa snazte stavat k veci zodpovedne a ukazte aj rodicom, ze ste rozhodnuti niest nasledky "neuvazeneho spravania". hlavne sa nesmiete hrat na majstrov sveta a hrdinov, co vsetko vedia a vsetko zvladnu. ukazte obavy, ale zaroven odhodlanie, berte si k srdcu rady, ktore dostanete a nesklamte rodiny, ked do vas vlozia nejaku doveru a nadej
@neutralnothing no nepaci sa ti to, ale yase by si nebola nebyt toho na svete ..no co uz taka je realita, lepsie to asi nebude a ludia sa aj tak nenaucia pouyivat kondomy
@antifunebracka no ja nie,nikto nema pravo zabit cloveka,a tym sa stava uz od pocatia,mozno niejkto povie ze su to kecy,ale taky nazor zastavam..je svinstvo urobit si decko a povedzme po mesiaci ked sa uz zacne vyvijat si povedz aaa sakra ved ja som si chcela len zajebat nechcem decko daj TO prec..pretoze to nieje len to,je to zivy organizmus,dieta,mozno buduca doktorka,spevak,herec a pod.Ani tebe nikto nezobral zivot
@lucyvampirka tak to je smutné Rodičia sú určite hrdý
@antifunebracka ono je dosť diskutabilné odkedy sa jedná o živý organizmus. Je to len a len o názore každého človeka. Lebo oni taká interupcia nie je dovolená podľa toho či sa jedná alebo nejedná o živý tvor. Len to museli nejako prvne stanoviť odkedy dokedy je interupcia dovolená.
Podľa mňa sa o živý organizmus jedná od jeho počatia. Lebo nakoniec je to predsa len tak že aj ten človek ide na interupciu s tým že niečo v sebe chce zabiť.
@83 ved zive to uz je, ale nie tak, aby sa dalo vraviet o nejakom cloveku
@semhamforas vsetci to vnimame inac... pre mna je "zabitie" plodu do 3 mesiacov rovnakou vrazdou, ako odrthnutie kvetu (kedze plod v tej dobe je asi na rovnakej urovni vyvinu ako steblo travy)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
a k teme :
zrovna mi hra pesnicka s prijemnym nazvom, tak si vypocuj
a len vy poznáte svojich rodičov.
Ste normalne dospeli ludia, tak sa tak aj spravajte, zavolajte ich niekam na obed a povedzte im to.
Nemate 12 rokov, snad ste schopni postarat sa o dieta a zvysok si dohodnete s rodinami.
to že má niekto nad dvadsať neznamená že jeho mentálny vek je tiež taký.
tu na BZ máš dosť živých príkladov (nedem menovať)
netrdím samozrejme že zakladatel je taký
ináč s tvojim komentom súhlasím
hadam im docvakne
ale tak ja by som mojim fotrovcom nic nepovedal..
co ti ja viem?? asi im to povedzte spolu, mozno budu menej kricat
to dieťa ste splodili s lásky a Boh mu vdýchol život, ak sú vaši založení v kresťanskom duchu, nikdy nedovolia potrat, dieťa je dar Boží, treba si to vážiť i keď ste to pravdu povediac trochu "posrali !"...
láska je však všemohúca a vie aj odpúšťať, povedzte to rodičom, iné vam už nezbýva...
prajem veľa šťastia ....filip
A ked su nahodou este oni dvaja psychicky nezreli, tak ich rodicia snad budu mat rozum aj za nich a dohliadnu na to
fakt sa modlím že sa tak nestane až pokiaľ to fakt nebudem plánovať
Inak normalne povedat. Ja by som asi skor zvlast ale nie je to nic strasne a navyse co sa stalo sa neodstane takze ja hovorim na rovinu.
A neviem ako si na tom ty, ale mas 23, tak snad by si si mohol uvedomit tu zodpovednost a ake to moze mat dosledky. Ak nie, tak lutujem tvoju priatelku
ťažko povedať, závisí od charakteru rodičov a rodín. ale v tomto veku - dosť citlivom, obzvlášť ak je slečna ešte na strednej škole, to určite nebudú brať v pohode.
tak to neriskujte, že to budete hovoriť obom stranám naraz.
radšej.
Ja keď som v 20 povedala mame, že som tehotná, tak jej prvá reakcia bola: No do pi**
Nemusím ti vravieť, aká je teraz vytešená, že má vnúčika a ako ho ľúbi
Aj keď sa budú možno veľmi hnevať, ste dospelí a je to vaše rozhodnutie. Ak si bejby necháte, neskôr im to dôjde a budú sa určite tešiť, aj keď to tak možno nebude najprv vyzerať.
(Moja mama keď bola so mnou v 19tke tehotná a to už bola aj vydatá, sa k nej babka celé tehotenstvo správala štýlom: Na! Jedz! Jak chceš žeby to decko vyzeralo?! --- Čiže vôbec nie príjemne... A od môjho narodenia, som jej princeznička. Ver, že každý nakoniec zmení názor, keď uvidí ten krásny uzlík )
@dokonaly ved mas 27 !to je idealny cas na dieta (podla mna - podla mojich rodicov je to od 20-29 tak sa asi nebudem bat im povedat v 20 ze som tehotna )
to zijes s rodicmi ? zalezi aj od toho akej povahy su rodicia : asi budu zo zaciatku zurit ,ale potom si to babo zamiluju
ale nehovorila by som to naraz obom rodicom (jej a tvojich) ,ja by som to povedala mojim rodicom najskor (ale ak si to poviem ja aj on tak je problem )
a inak si mylsím, že by ste to normalne mali povedať o čo ide a hotovo
no tak povedal svojim rodicom a tak ja neviem, stretavam sa s nim co najcastejsie mozeme uz od malicka a uz je vsetko v pohode
no hej kazdy druhy sme nahodka mam pocit, ze kebyze sa ludia naucia pouzivat kondomy, tak by bolo o polovicu ludi na svete menej
Inak zaujimave, 10 rocny rozdiel a este opacny
A v koľkých rokoch ťa mali rodičia?
btw. asi lepšie by bolo mať rodičov z oboch strán spolu, hoci už to samo osebe bude podozrivé. Ale ak sa nepoznajú navzájom a bude to niekde na verejnosti napríklad, tak asi nebudú robiť scény
ak vam mam dat radu, tak sa snazte stavat k veci zodpovedne a ukazte aj rodicom, ze ste rozhodnuti niest nasledky "neuvazeneho spravania". hlavne sa nesmiete hrat na majstrov sveta a hrdinov, co vsetko vedia a vsetko zvladnu. ukazte obavy, ale zaroven odhodlanie, berte si k srdcu rady, ktore dostanete a nesklamte rodiny, ked do vas vlozia nejaku doveru a nadej
ale kamaratka ma tiez mamu starsiu od otca a myslim, ze nejako o 12 rokov, takze na tom nie som az tak zle
zakerna otazka...
AKO DLHO STE SPOLU?
Mama 29, otec este viac
a propo byť dobre finančne zabezpečený
@antifunebracka ono je dosť diskutabilné odkedy sa jedná o živý organizmus. Je to len a len o názore každého človeka. Lebo oni taká interupcia nie je dovolená podľa toho či sa jedná alebo nejedná o živý tvor. Len to museli nejako prvne stanoviť odkedy dokedy je interupcia dovolená.
Podľa mňa sa o živý organizmus jedná od jeho počatia. Lebo nakoniec je to predsa len tak že aj ten človek ide na interupciu s tým že niečo v sebe chce zabiť.
@semhamforas vsetci to vnimame inac... pre mna je "zabitie" plodu do 3 mesiacov rovnakou vrazdou, ako odrthnutie kvetu (kedze plod v tej dobe je asi na rovnakej urovni vyvinu ako steblo travy)