Ako ho vnímajú ženy a muži? Chceli by ste byť s partnerkou pri pôrode a chcela by ste partnera s vami? Môže zážitok z pôrodu ovplyvniť správanie muža k žene? Boja sa ho viac muži alebo ženy?
Nechcel by som byť pritom, podľa mňa sa to až prehnane romantizuje a lyrizuje, ale pre mňa by to tak krásny zážitok nebol, ako hovorí doktor Uzel: Chlap počas porodu patrí do hospody
Nechcem zažiť pôrod, nechcem tehotenské brucho a nechcem deti (a nechápem čoho sa boja muži, však sa nijako nezapájajú, akurát tak odpadávajú a je s nimi robota)
ja som mala svojho chlapa pri porode, pricom teda 2/3 tehotenstva som bola v tom, ze tam nebude, lebo z krvi odpadava a tak celkovo je citlivy na taketo veci, ale on sa rozhodol, ze tam chce byt. a akoze otvorene - vzdy je lepsie mat pri sebe niekoho, trosku lepsie s vami jednaju, sice doktorka, co rodila mna mala aj tak debilne poznamky, ale keby tam on nebol, tak by to bolo podla mna este horsie.
pre mna osobne bolo horsie tehotenstvo ako porod, aj ked kontrakcie nie su ziadna sranda
mne osobne sa velmi nepacia velke tehotenske bruska a velmi dufam ze moje bude co najmensie na priatelovi som si nevsimla, ze by sa mu to hnusilo, tesi sa na to, ked budeme mat babo, ale urcite nechcem, aby bol pri porode.
@riddler ak by moj chlap mal byt niekde v hospode keby som rodila, resp. by mal zapijat zatial co ja by som bola niekde sama v nemocnici tak by som radsej ostala s tym deckom uz sama, to je fakt retardovany pristup odzrkadlujuci aka je nasa spolocnost prepita (chapem ze si robis srandu, ale na margo tohto nazoru ktory vela vela chlapov ma mi nedalo mi to nenapisat)
Bola som pri pôrode mojej sestri
A bol to masaker
Druhýkrát by som nešla
Mala som nočné mory ešte rok po tom :S
(Ale malé je v poriadku , zdravé ,krásne a kučerave tak ako ja )
Btw prajem to každému chlapovi aby tento pocit /strach /šťastie zažil
Budete si viac ceniť svoje ženy , lebo to nie je hocaká ľahká vec vypudiť zo seba dieťa
@riddler to chápem ale tiez by na to mohol byt napriklad lepsie vyskoleny personal, aby vedel aj co ma s oteckom robit, ved je to aj jeho dieta a jeho zena rodi. len bohuzial ta ochota lekarov a pristup pocas porodu zahrna take smutne pribehy, ze sa az bojim rodit
a ja som sa nenahnevala na tvoj komentar, iba som sa samonastvala ked som si spomenula kolko chlapov som tento nazor uz pocula povedat s tym, ze to doslovne mysleli
@lenuska175 Tak to súhlasím, že nie je dobré prísť ženu pozrieť do pôrodnice opitý, ked niekto nechce vidieť pôrod tak ako ja, mal by byť v čakárni, a nie sa niekde opíjať, aj môj otec nás do pôrodnice prišiel pozrieť rovno z krčmy a potom aj to manželstvo tak vyzeralo
Ak by otec dietata trval na tom, ze pri porode chce byt, tak by som ho nechala. Inak asi nie, skor by som nechcela aby tam bol (ale tiez by som si nezelala aby bol prave vtedy v krcme). Proste mi pride lepsie mat pri tom len personal, ktory je zvyknuty a vie co robit.
Chcela by som ho tam a on tam chce byť so mnou. Je to slušná psychická podpora a to sa určite v takej situácii môže hodiť.
Báť sa nebojím, teda možno by som sa aj bála keby som mala v pláne ísť do štátnej nemocnice. Občas tie storky naháňajú dobrý strach.
@obsession presne pre toto som založil túto tému. Pozeral som na YouTube videá pôrodu a aj dosť detailné kde to bolo pekne vidno ako ide hlavička von ... Ja by som dostal panický strach a to nemám priateľku ... Nejde o samotný priebeh pôrodu ale o tú bezmocnosť. Nevieš pomôcť žene ktorú miluješ a vidíš ju trpieť ... A navyše si uvedomíš že je to aj tvoja chyba že tam trpí. No zmocnil sa ma pocit že neviem nič spraviť. odvtedy vidím ženy úplne inak ... no a asi by som potom priateľku nevidel ako sexuálny objekt pretože by v mojich očiach bola matka a mal by som to spojené s tým sex=dieťa=pôrod=utrpenie.
Kedysi chlapi bojovali v tych najhorsich bitkach ktore si bezny clovek proste nedokaze ani predstavit, tu hrozu, ten neskutocny strach, zabijanie, videt ludi umierat, poodtrhavane koncatiny.. aj utrpenie civilneho obyvatelstva a teraz maju chlapi problem sledovat porod svojho vlastneho decka. Pricom ani necitia tu obrovsku bolest co musia tie ich zeny prezivat. Wtf
@laurikaaa nie je to vobec ani v statnej nemocnici take hrozne, sice ja som nerodila ani na kramaroch a ani v ruzinove, ale keby nevychytam v sluzbe presne jedinu doktorku, ktoru som nechcela, tak by som podla mna mala z porodu aj pekny zazitok. teraz je to len zazitok.
ale zase aby som jej nekrivdila, tak ma zosila pekne a velmi rychlo som sa dala dokopy a nemala som problem so ziadnou z veci, s ktorymi maju zeny po porode problemy, takze par prijebanych poznamok som za to velmi rada zniesla a porodna asistentka bola mega super uzasna
a teda aj kamosky a aj zname, co rodili, tak rodili v roznych statnych nemocniciach a iba jedna jedina z toho mala horor a to mala cisarsky a asi nemala vela vedomosti o jeho priebehu a preto si vysvetlila normalne veci ako nenormalne.
@mielikki ale v tomto druhom pripade za to chlap vedome nemoze, ci?
ja som si v ramci predtehotenskeho reddit rešeršu prečítala už toľko podobnych situacii ktoré môžu v živote po dietati nastať
Už sa toho bojím menej, ako pred pár rokmi a nie som si istá, či chcem aby pri tom bol aj on (ak by sám chcel, tak jasné, ale nenútim ho ). Ale minimálne hneď potom by som ho rada videla.
@lenuska175 neviem, podľa mňa má každý svojprávny človek dosť rozumu na to, aby neškatuľkoval ľudí do nejakých dvoch hlúpych kategórii a vnímal ich ako komplexné bytosti
akože, chápem asi, čo chceš povedať, že mal na mysli nejaké hlbšie psychologické podvedomé pochody, ale v tom prípade to podal najhorším možným spôsobom
Vnímam to normálne možno ako väčšina žien, ktoré si tým prešli síce som to ešte nezažila ale musí to byť ,,čarovné,, ak v sebe nosíš nového človeka a práve TY ho nosíš a máš ho porodiť. Vôbec by mi to nerobilo problém...
@mielikki prosím neslovíčkar tu. Ak sa ti páči nejaká žena/muž (podľa tvojej orientácie) tak ho/ju nevidíš ako "objekt" tvojho záujmu? Priznávam že som sa vyjadril nie príliš presne a možno som sa ťa tým dotkol ale rozhodne som to nemal v úmysle.
No kebyze nedajboze rodim tak by som skôr chcela mat pri sebe niekoho kto UZ RODIL (mama/kamaratka/blabla) aby som nedostala tesne predtym panicky zachvat a pocit ze to urcite neprezijem,
Nechcel by som byť pritom. Bol by som tam úplne zbytočný a nevedel by som nijako pomôcť. A navyše... bolo by mi z toho jednak zle... a presne tak ako hovoril niekto vyššie, už by ma to tak neťahalo do styku s ňou myslím si.
Mam pocit ze predpoklady ohladom brania zeny zo sexualneho hladiska tu predostieraju muzi bez sexualnych skusenosti
A ako proste toto zadat ako dovod preco nebyt pri partnerke tak to radsej partnerky nemajte ani a trtkajte sa do riti medzi sebou chlapci.
Partnerstvo je o podpore o tom ze si niekoho vazis a milujes s tym aky je. Ak mas pocit ze ta bude traumatizovat zrodenie vasho spolocneho potomka natolko, ze s nou nedokazes viac intimne zit, tak nieco taketo vysvetlujte buducim partnerkam pre ich dobro akonahle prejavia o vas zaujem. Co asi ma dost casu podla vsetkeho.
Ako nehnevajte sa na mna, ale o sexualnych dohrach, mentalnych ci fyzickych po porode premyslaju z mojej skusenosti bud sexualne nezreli jedinci, alebo ludia s mentalnymi poruchami ohladom sexualnej oblasti. Zdravi vyrvonani jedinec mysli na partnerstvo a dobro spolocneho potomka, nie na to ako to bude po porode so sexom...
Rodila som presne pred 2 týždňami a veľmi mi vyhovovalo, že moja polovička bola/nebola so mnou/pri mne - čakal za dverami. myslím, že veľmi by mi aj tak nepomohol a po 15 hodinách v bolestiach som bola v miernej agónii, čiže jeho prítomnosť by som veľmi neregistrovala a aj tak tam bolo dosť ľudí, aj bez neho. A hneď po narodení našej dcéry ho zavolali za nami, čiže o nič neprišiel.
Ale myslím, že bol rovnako vydesený ako ja.
@mielikki Za seba môžem povedať, že keď máš šťastie, rekonvalescencia prebehne absolútne v pohode a také, že 6 nediel okolo Teba nemôžu pomaly ani hlasno rozprávať, také sa nekoná. Som jak predtým, len mám v postieľke malého cicavca.
@hoperpohroma tak to zariadila príroda, rodí žena nie chlap, tak prečk ho nútiť byť pri niečom čo je mu nepríjemné? Pretože ja budem trpieť tak musíš aj ty?
@trevor1994 lenže tu ide o to z akého dôvodu by sa mali na pôrod pozerať? Ja by som to zvládol,ale nemám záujem, pride mi to nechutné, nevidím v tom žiadny problém
Nútiť chlapov aby sa pozerali na pôrod, to mi príde rovnako šialené ako tá ruská feministka čo chlapom v metre dávala bielidlo do rozkroku keď sedeli naširoko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
ale poznam chlapov, ktorym je to vyslovene hnusne alebo sa boja tehotnych zien.
pre mna osobne bolo horsie tehotenstvo ako porod, aj ked kontrakcie nie su ziadna sranda
a už vonkoncom nie rodiť
a už v žiadnom prípade nechcem zažiť všetku tú popôrodnú rekonvalescenciu
takže aspoň od všetkého tohto ušetrím prípadného nedarcu genetickej informácie
A bol to masaker
Druhýkrát by som nešla
Mala som nočné mory ešte rok po tom :S
(Ale malé je v poriadku , zdravé ,krásne a kučerave tak ako ja )
Budete si viac ceniť svoje ženy , lebo to nie je hocaká ľahká vec vypudiť zo seba dieťa
a ja som sa nenahnevala na tvoj komentar, iba som sa samonastvala ked som si spomenula kolko chlapov som tento nazor uz pocula povedat s tym, ze to doslovne mysleli
Báť sa nebojím, teda možno by som sa aj bála keby som mala v pláne ísť do štátnej nemocnice. Občas tie storky naháňajú dobrý strach.
ak vnímaš ženy len ako objekt, prosím, nikdy sa už nevyskytni v blízkosti žiadnej
ale zase aby som jej nekrivdila, tak ma zosila pekne a velmi rychlo som sa dala dokopy a nemala som problem so ziadnou z veci, s ktorymi maju zeny po porode problemy, takze par prijebanych poznamok som za to velmi rada zniesla a porodna asistentka bola mega super uzasna
a teda aj kamosky a aj zname, co rodili, tak rodili v roznych statnych nemocniciach a iba jedna jedina z toho mala horor a to mala cisarsky a asi nemala vela vedomosti o jeho priebehu a preto si vysvetlila normalne veci ako nenormalne.
ja som si v ramci predtehotenskeho reddit rešeršu prečítala už toľko podobnych situacii ktoré môžu v živote po dietati nastať
akože, chápem asi, čo chceš povedať, že mal na mysli nejaké hlbšie psychologické podvedomé pochody, ale v tom prípade to podal najhorším možným spôsobom
A ako proste toto zadat ako dovod preco nebyt pri partnerke tak to radsej partnerky nemajte ani a trtkajte sa do riti medzi sebou chlapci.
Partnerstvo je o podpore o tom ze si niekoho vazis a milujes s tym aky je. Ak mas pocit ze ta bude traumatizovat zrodenie vasho spolocneho potomka natolko, ze s nou nedokazes viac intimne zit, tak nieco taketo vysvetlujte buducim partnerkam pre ich dobro akonahle prejavia o vas zaujem. Co asi ma dost casu podla vsetkeho.
Ako nehnevajte sa na mna, ale o sexualnych dohrach, mentalnych ci fyzickych po porode premyslaju z mojej skusenosti bud sexualne nezreli jedinci, alebo ludia s mentalnymi poruchami ohladom sexualnej oblasti. Zdravi vyrvonani jedinec mysli na partnerstvo a dobro spolocneho potomka, nie na to ako to bude po porode so sexom...
Ale myslím, že bol rovnako vydesený ako ja.