Určite každý z vás má nejakú vlastnosť, ktorá ho štve... ako si s tým poradíte? Ale netvrďte mi prosím, že ste dokonalí... pýtam sa to vážne... ako zničiť časť zo seba? (žiletky, nože, samovražda... neplatí!!!)
nijak..treba sa naučiť žiť so samým sebou..aj s chybami, ktoré máš/mám/máme..každý musí mať nejakú zlú vlastnosť, ktorú musí potom vyvážiť tými dobrými vlastnosťami, tak sa ľudia viacej snažia a ukazujú viacej tie dobré stránky zo seba..
keby bol každý dokonalý, bola by nuda, každý by bol rovnaký, žiadne vytŕčanie z radu..and that sucks!!!
mňa napríklad štve moja neskutočná lenivosť..ale nemenil by som, som to ja, je to časť mojej povahy..
tak najprv si to treba uvedomiť a priznať. a potom na tom pracovať.
pozoruj seba aj iných, všímaj si to! a už keď vieš, o čo ide, dá sa to; ak máš vôľu. no nie?
ak si aj povieš pred spaním každý večer, že to chceš zmeniť a povieš to úprimne, prenikne to k tebe a ani nebudeš vedieť ako a začneš sa podľa toho správať.
...mne to ide takto
(inak štylisticky celé zle, toľkokrát použiť TO, no hanba mi.)
Je to festy ťažké... ale v prvom rade si z toho nič nerob a potom keď tá vlastnosť si bude myslieť, že ju máš na haku, tak ju postupne odbúrávaj tak že budeš zámerne (v malom) pôsobiť proti.
Možno by bolo dobré ak by si špecifikovala, lebo takto je to ťažšie posúdiť, keď nevedno o akú vlastnosť ide...
Ja napríklad mám dobré nápady ale na poslednú chvíľu... vo všeobecnosti veci robím na poslednú chvíľu... Nerobím si z toho hlavu, ale keď si spomeniem, snažím sa jednú vec urobiť v predstihu, druhú a taráá...
ako môže niekto povedať to som proste ja a vadí mi to sadne si a pokračuje v tom ďalej? huh?
normálne robí to tak každý, buď si so sebou spokojný alebo nie, meniť sa? načo to je len pretvárka. podstata každeho je nemenná. niesme z jednej vlastnosti samozrejme, ale za ten čas sú tieto časti tak poprepletané že je nemožné vytiahnuť šnúrku z klbka bez toho aby sa celé rozpadlo a už nikdy sa nedalo do pôvodnej podoby. pff
záleží, o čo ide. niektoré veci sa dajú časom (viac či menej dlllhým) pozmeniť, niečoho sa dá možno zbaviť i natrvalo, ale iné je častokrát iba dočasne. a mnohých sa nezbavíš nikdy, proste je to v tebe a môžeš sa snažiť, nezmeníš sa. ale pokúsiť sa môžeš, chce to pevnú vôľu a veľa sebazaprenia
@rainorchid ja považujem seba kontrolu za pokrytectvo a masku ktorú musím nosiť z nátlaku okolia. je to len taký slabý povlak na tvári ktorý veľa nemení ale zakrýva určité nedostatky.
samozrejme toto je môj pohlad a vôbec nemusí ísť ruku v ruke s tvojím.
ja si nemyslím že človek sám dokáže považovať svoju osobu za nesprávnu. všetky tieto veci sú spôsobené vonkajšími vplyvmi , rodičia ti hovoria to nesmieš to je zlé, kamaráti sa vysmejú, potom sú to výčitky od blízkych. a tak sa potom človek mylne presviedča v tom že je asi ozaj zlý.
ale ak je to naozaj niečo z vnútra s čím niesi spokojná, je riešenie úplne jednoduché a zároveň skoro nedosiahnuteľné, proste si povedz toto niesom ja, a toto nechcem robiť, nič z toho nemám tak čo mi bráni v tom len tak to zrušiť..
ja som sa zatial žiadnej ""zlej" vlastnosti nezbavil len som ich prijal za svoje. a aj keď sa ostatným nepáčia mne pomáhajú dostať sa tam kam chcem. asi som moc nepomohol ale zatiaľ túto zlú vlastnosť len spoznávam. viem že kecať dokáže takéto bludy každý..
najjednoduchsi sposob ako oslabit svoju nejaku zlu vlastnost je prestat ju pozorovat a analyzovat. Namiesto toho sa zameraj na nejaku svoju dobru vlastnost, pokus sa ju este zlepsit, investuj energiu radsej do nej, ako na boj so zlou vlastnostou. Vseobecne plati, ze to proti comu bojujeme este silnie....
podla mna len silnym sebauvedomenim, proste ked ta napadne ze by si nieco (neviem o com sa jedna) co je tym zlozvykom chcel spravit, povedz si... ved ja to uz nechcem robit, a nesprav to... znie to jednoducho ale hmm..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Najdi si daľšiu zlú vlastnosť.
keby bol každý dokonalý, bola by nuda, každý by bol rovnaký, žiadne vytŕčanie z radu..and that sucks!!!
mňa napríklad štve moja neskutočná lenivosť..ale nemenil by som, som to ja, je to časť mojej povahy..
pozoruj seba aj iných, všímaj si to! a už keď vieš, o čo ide, dá sa to; ak máš vôľu. no nie?
ak si aj povieš pred spaním každý večer, že to chceš zmeniť a povieš to úprimne, prenikne to k tebe a ani nebudeš vedieť ako a začneš sa podľa toho správať.
...mne to ide takto
(inak štylisticky celé zle, toľkokrát použiť TO, no hanba mi.)
Je to festy ťažké... ale v prvom rade si z toho nič nerob a potom keď tá vlastnosť si bude myslieť, že ju máš na haku, tak ju postupne odbúrávaj tak že budeš zámerne (v malom) pôsobiť proti.
Možno by bolo dobré ak by si špecifikovala, lebo takto je to ťažšie posúdiť, keď nevedno o akú vlastnosť ide...
Ja napríklad mám dobré nápady ale na poslednú chvíľu... vo všeobecnosti veci robím na poslednú chvíľu... Nerobím si z toho hlavu, ale keď si spomeniem, snažím sa jednú vec urobiť v predstihu, druhú a taráá...
Ešte som v tom kolobehu... chce to čas.
normálne robí to tak každý, buď si so sebou spokojný alebo nie, meniť sa? načo to je len pretvárka. podstata každeho je nemenná. niesme z jednej vlastnosti samozrejme, ale za ten čas sú tieto časti tak poprepletané že je nemožné vytiahnuť šnúrku z klbka bez toho aby sa celé rozpadlo a už nikdy sa nedalo do pôvodnej podoby. pff
zmier sa snou alebo ju ignoruj ..
podla toho co tym ymslis ..
na akzdu vlastnost plati neico ine...
a to "doprdele" je spisovné??..aj tam si asi poľavila
Tým, že sa človek snaží stať lepším, podlieha sebakontrole. Sebakontrolu robíš z vlastnej vôle, čím nepopieraš to, kým naozaj si.
Verím v toto, ale sebakontrola pri tom, akú mám zlú povahu, sa s tým nejako prieči, preto som sa pýtala na ostatných nejaké "tajné spôsoby".
samozrejme toto je môj pohlad a vôbec nemusí ísť ruku v ruke s tvojím.
ja si nemyslím že človek sám dokáže považovať svoju osobu za nesprávnu. všetky tieto veci sú spôsobené vonkajšími vplyvmi , rodičia ti hovoria to nesmieš to je zlé, kamaráti sa vysmejú, potom sú to výčitky od blízkych. a tak sa potom človek mylne presviedča v tom že je asi ozaj zlý.
ale ak je to naozaj niečo z vnútra s čím niesi spokojná, je riešenie úplne jednoduché a zároveň skoro nedosiahnuteľné, proste si povedz toto niesom ja, a toto nechcem robiť, nič z toho nemám tak čo mi bráni v tom len tak to zrušiť..
ja som sa zatial žiadnej ""zlej" vlastnosti nezbavil len som ich prijal za svoje. a aj keď sa ostatným nepáčia mne pomáhajú dostať sa tam kam chcem. asi som moc nepomohol ale zatiaľ túto zlú vlastnosť len spoznávam. viem že kecať dokáže takéto bludy každý..
ale to je od témy.
pokiaľ ide o to na čo sa pýtaš je to zvláštne. pretože človek sa to môže naučiť kontrolovať, ale táto možnosť sa mi nevidí.
podľa mňa sa to nedá. ani naučiť sa s tým žiť.