v tom sa moc nevyznam, kazda kalkulacka ma x cisielok v type...tak rozhodne by som tu s natural displayom, vypoctami rovnic, graficku, solarny dvojpohon (inak sa v tom nevyznam ) a casio asi nema konkurenciu
fx-85ES vrelo odporucam ja som si taku kupil za 10 libier v Anglicku. Je to perfektna vec, lebo sa v nej da ratat normalne aj so zlomkami, vie ti vyjadrit podiel aj v zlomkoch (vie ich dat na zakladny tvar).
A komplexne cisla neviem ci vobec na nejakej kalkulacke mas A aj tak sa s nimi uz vaznejsie stretnes az na vyske, maximalne na gympli, ale nematuruje sa z toho...
A neodporucam ti kupit kalkulacku, ktora vykresluje funkcie. Je to dobra vec, ale nemozes ju pouzit na maturite...
@4 - V pohode. A nevieš mi povedať ako mám vedieť ja aké funkcie budem potrebovať?? Myslel som že sa tu niekto nájde kto na výšku chodí a vie čo tam asi tak približne je potrebné
@6 Záleží od výšky, od odboru a od predmetov ktoré si dáš. Čiže je to individuálne.
Ja som síce na matfyze, ale moja kalkulačka mi zatiaľ bohate stačila. (Mám Casio fx-82TL) Aj keď netvrdím že by som občas na tie funkcie nebrala aj nejakú s grafickým displejom, už len aby som si mohla overovať správnosť výpočtov pri zložitejších funkciách...
suhlasim s @15 kasli na to... komplexne cisla nesu az tak velmi zlozite, aby si si pre ne musel kupovat drahu kalkulacku. Tu ktoru mas je vynikajuca, a nejeden vysokoskolak by sa takej ako mas ty velmi potesil...
Ja mám fx-911 má aj komplexné čísla. Ale myslím, že na výšku moc nepotrebuješ, teda u nás. Na skúškach nemôžeš mať väčšinou kalkulačku a doma si všetko spočítaš v matlab, maple a pod
Najlepsie su CASIO Vela dobrych kolkulaciek predavaju v obchodoch s elektronnikov alebo aj v hodinarstvach kde ti aj poradia aka sa hodi prave tebe Ja mam napriklad taku ze dokaze pocitat a zapisovat ah zlomky ma vsetky mozne funkcie a je skvele tiez od Casia a samozrejme tu plati ze cim drahsia tym lepsia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A komplexne cisla neviem ci vobec na nejakej kalkulacke mas A aj tak sa s nimi uz vaznejsie stretnes az na vyske, maximalne na gympli, ale nematuruje sa z toho...
A neodporucam ti kupit kalkulacku, ktora vykresluje funkcie. Je to dobra vec, ale nemozes ju pouzit na maturite...
Ja som síce na matfyze, ale moja kalkulačka mi zatiaľ bohate stačila. (Mám Casio fx-82TL) Aj keď netvrdím že by som občas na tie funkcie nebrala aj nejakú s grafickým displejom, už len aby som si mohla overovať správnosť výpočtov pri zložitejších funkciách...
ja mam casio fx-82MS, chodim na matfyz a tusim som ju od zaciatku semestra este ani nepotreboval