môj najobľúbenejší ihličnan je limba, pre jej schopnosť rásť v najhorších podmienkach, na skalách, vo veľmi plytkej zemi, je veľmi mrazuodolná, jej korene zabraňujú erózii, u nás sa vyskytuje len v Tatrách, dožíva sa 400-1000 rokov
môj najobľúbenejší listnatý strom je lipa, symbol slovansta, má krásne srdcovité listy a kvety liečivé účinky, krásne vonia, je veľká, v lete tieni, jej korene zasahujú hlboko do zeme a dožíva sa tiež až 800 rokov
najneobľúbenejší strom, ker, je kosodrevina to je taký strom - burina, pliaga, no predsa bol vysádzaný, aby zabraňoval lavínam
To je ťažké vybrať, lebo každý strom je u mňa nejakým spôsobom nápaditý, keďže z každého jedného sála príjemná energia, ktorú ja pri nich cítim. Takže či už je to nejaký pekný textúrou koruny, alebo zaujímavý listami, kvetmi, plodmi, kôrou alebo svojou úžitkovosťou, tak každý jeden je nejakým tým svojim spôsobom pekný. Ale tak mňa asi najviac ako strom fascinujú také netradičné stromy ako gleditsia, ktorá je zaujímavá tým, že z nej visia zaujímavé veľké hnedé struky (hoci má zas na druhú stranu tŕne).. Ale ešte viac ako strom ma fascinuje sekvoje, najmä sekvojovec mamutí, ktorý je aj považovaný za najvyšší strom na svete. » www.sekvoje.sk/fakty-o-sekvoja...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Za mňa asi sekvoja.
môj najobľúbenejší listnatý strom je lipa, symbol slovansta, má krásne srdcovité listy a kvety liečivé účinky, krásne vonia, je veľká, v lete tieni, jej korene zasahujú hlboko do zeme a dožíva sa tiež až 800 rokov
najneobľúbenejší strom, ker, je kosodrevina to je taký strom - burina, pliaga, no predsa bol vysádzaný, aby zabraňoval lavínam
fascinujú ma sekvoje, akácie a baobaby, milujem kvitnúce ovocné stromy a sakury aj palmy a ihličnany, nemôžem si vybrať len jeden
» www.sekvoje.sk/fakty-o-sekvoja...
@10 No ako aj následne čítam sme sa zhodli v tej sekvoji.
@patrixo @4 strom je kokot dôchodca starý ale toto sa uňho nemôže stať aby nemal konáre!