Vadia mi muži, ktorí ju využívajú na to aby sa mohli vybiť na ženách.
Ostatné vnímam rovnako ako pálebie moreny, pôst atď - kto to praktizuje jeho vec, ja nie som človek, ktorý dodržiava tradície, tak pre mňa je veľká noc akurát tak dovolenka "zdarma".
pre neveriacich, by mali sviatky zakázať a mali by chodiť do práce bez nároku na príplatky vo sviatok..
keď sa vám neľúbi ráno naklušte do práce...
nechápem, že na to naši "múdri" politici ešte neprišli...
za mňa bizarný, zbytočný a prežitý zvyk.
príchod jari sa dá osláviť krajšie a zmysluplnejšie, než terorizovaním žien. myslím si, že máloktorá o takéto niečo stojí. škoda, že je ťažké pochopiť 'nie' keď slopeš od ôsmej rána čisté buranstvo proste.
A sak je to pekny zvyk len by sa mal dodrziavat podla toho ako to znasa ta konkretna zena a ked jej vadi nejake drsne sibanie a oblievanie tak to ma byt len jemne a symbolicke
Prísť k žene domov ožratý ako delo, vyliať na ňu 10 vedier studenej vody a potom za to všetko očakávať peniaze je teda veľmi krásny zvyk. Navyše to plieskanie po zadku nestojí za nič. A je to trapne. Pred rokmi som to mala tak že došli opití spolužiaci,vytiahli ma pred dom, cela rodina sa vyšla pozrieť tiež a jeden po druhom obracali tie vedrá, ani sa mi nechcelo predstierať jačanie a piskot aby som ich uspokojila len som tam stála ako stĺp.No je to hlúpy zvyk
@11 Asi tak, je to pekná tradícia tak ako všetky tie slovanské, čo sa zachovali až do dnešných dní, len samozrejme treba brať ohľad nato ktoré dievča chce iba symbolicky, alebo ktoré to neoslavuje vôbec.
no a čo sa týka šibačky, tak podľa mňa veľmi hlúpy zvyk..ale ja celkovo nemám rada žiadne tradície (robiť niečo iba pre to, že to ľudia opakujú už niekoľko sto rokov, mi príde fakt dementné )
@zajko1211@5 mohlo by sa spraviť také, že kto chce voľno na svoje náboženské rituály, tak si vezme dovolenku ... pokojne dajme 5 dní dovolenky naviac a zrušme veľký piatok, veľkonočný pondelok, sedembolestnú máriu, štedrý deň, oba povianočné ako dni pracovného pokoja.
To bude spravodlivé voči kresťanom, ateisom a všetkým ostatným vierovyznaniam.
@rebarboe@13 Prečo za to očakávať peniaze? Nikomu by som nedal ani cent. Za to je pohostenie a tiež keď nechceš, tak ta asi nikto polievať nebude. Pozri aj mňa tiež polievajú ženy. Dnes som musel ísť mokrý domov.
neznášam tento sviatok a najradšej by som bola, ak by sa to prestalo brat ako samozrejmost u kazdeho... clovek sa boji ist v pondelok von, aby ho nejaky "suhaj" neschytil
Fajn udalosť, akurát sa z tradícii dosť upúšťa a nie je to už taká noc v pravom zmysle ako bývala. Ale to aj Vianoce určitým spôsobom, zmenila to asi tá doba, ktorú žijeme..
Aký môžeš mať na to názor? Sú to pohanské zvyky ešte spred kresťanského obdobia proste. Rovnako ako vynasanie moreny alebo pletenie korbáčov na smrtnu nedeľu. Keď chceš sibat a oblievaz, tak si asi ešte v tomto období a mal by si teda aj vynášať morenu a pod.
@rebarboe@13 toto keby mi niekto spravi, tak dalsi den dojdem k nemu a rano ho oblejem vedrom studenej vody
nastastie v mojom okoli nikto nerobil taketo extremy...
Ja som si ako malá myslela, ze sa to strieda, ze jeden rok sibu chalani baby a dalsi rok je to naopak... a prisiel dalsi rok a vysvitlo, ze znova chalani oblievaju/sibaju baby a uplne som sa nahnevala a naozaj som bola extremne rozculena a nedokázala pochopit, ze toto niekto schvaluje a co to je za somarina a ze to takto funguje vobec... ze kto toto odobril a preco to baby nevratia
@nats@35 a tak závisí.. ja s tým našťastie až takú zlu skúsenosť nemám, väčšinou len symbolicky .. ale keď som bola niekde na dedine a pozorovala z bezpečia okna čo robia tým dievčatám Fuha to by ťažko oľutovali, keby to spravia mne
@lenkaska1@34 Ja som bol dnes obliaty tiež. A každý rok ma dve moje kamošky oblievajú. Ale stále sú to chalani, čo chodia od domu k domu, čiže neviem či je lepšie keď som chodil celý zvyšok dňa mokrý ako tá baba, čo sa hneď doma prezlečie. Aj tak mi to nevadí, je to sranda a nikdy za to nepýtam peniaze, čiže asi tak. A presne, ak to nechcete praktizovat, nepraktizujte. A k ostatným tradíciam, áno aj ohne preskakujeme na letný slnovrat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Ostatné vnímam rovnako ako pálebie moreny, pôst atď - kto to praktizuje jeho vec, ja nie som človek, ktorý dodržiava tradície, tak pre mňa je veľká noc akurát tak dovolenka "zdarma".
keď sa vám neľúbi ráno naklušte do práce...
nechápem, že na to naši "múdri" politici ešte neprišli...
inak sme chodili s bratrancami po celej rodine (asi 14 zastavok) takze sme sa domov vzdy vratili najebanj ako dogy
príchod jari sa dá osláviť krajšie a zmysluplnejšie, než terorizovaním žien. myslím si, že máloktorá o takéto niečo stojí. škoda, že je ťažké pochopiť 'nie' keď slopeš od ôsmej rána čisté buranstvo proste.
kuš ty satanské plemä...
si sa pýtal, ja som odpovedal, šibačka je spojená s Veľkonočným pondelkom....
To bude spravodlivé voči kresťanom, ateisom a všetkým ostatným vierovyznaniam.
presne niečo také sa pripravuje...kresťanstvo ako také padne v štátnych sviatkoch,...
koľko si platil dane za 2020 rok?...
ja 12.583,-- €
o akom príživníctve hovoríš?
nastastie v mojom okoli nikto nerobil taketo extremy...
presne, ako nám krásne sneží, veselý veľkonočný týždeň...