V okolí nie, v mojom okolí sú všetci "katolíci", tie úvodzovky som nedala len tak, lebo všetci robia zo seba svätých, chodia vkuse do kostola a pritom robia činy a skutky horšie ako neveriaci.:/
A o islame mám informácie len z médií, teda skôr o tých, čo berú islam veľmi extrémne.
Takže viem iba to negatívne, čo je v médiách .I ked určite nie je všetko čierne a biele, preto islam neodsuzujem, lebo médiá neposkytnú úplnu pravdu a hlavne nepovedia také fakty, ktoré nie sú už pre nich zaujímavé a mäžu byť napríklad aj pozitívne.
Ak sa smiem spýtať, prečo si dal takúto diskusiu?Poznáš niekoho takého?
Je to ranná cirkev a všetky cirkvi sú v prvej fáze svojej existencie agresívne.
Čítal som o tom, že islam existuje nejakých 700-800 rokov a ešte je vo svojom ranom štádiu, v takom istom ranom štádiu bolo aj kresťanstvo, keď existovalo 800-1000 rokov v ranom stredoveku - upalovanie čarodejníc, križiacke výpravy (čo bolo to isté ako teroristickejšie útoky islamistov na ino-verných ľudí, len tie križiacke výpravy boli trochu viac organizované a masovejšie - ale tak to bola iná doba - ale robili vlastne to isté - vraždili pre Boha všetkých inak veriacich, a boli ochotní za Boha aj zomrieť...)
D170, túto diskusiu som založila, lebo sama som moslimka a chcela som vedieť, ako ľudia vnímajú Islam, pretože mám v úmysle rozbehnúť taký jeden projektík a toto by mi k tomu veľmi pomohlo, aby som vedela, akí majú ľudia názor. Veľmi sa mi páči ako píšeš o tých médiách, pretože málo ľudí si uvedomuje, že to, o čom informujú médiá, to nie je Islam.
Z môjho pohľadu, je islam jedným z najväčších nebezpečenstiev aké hrozia civilizovanému svetu. Spomenúť možno napríklad ich postoj k ženám, nerovnosť mužov a žien, používanie stredovekých trestov, veľmi rozvinutý náboženský fanatizmus, netolerantný, priam agresívny postoj voči ostatným náboženstvám.
@sabah - ak sa môžem spýtať, ako si sa k islamu dostala? mňa náboženstvo a jeho teória veľmi zaujíma, hlavne islam, budhizmus a hinduizmus a súhlasím tiež, že média všetko zveličujú alebo rovno ukazujú v tom horšom svetle....vo všeobecnosti je mi islam sympatickejší ako kresťanstvo, ktoré je prehnité a zastarané....všetky tie vojny, križiacke výpravy, upaľovanie čarodejníc, vyvražďovanie v koloniálnych výpravách do Ameriky....moslim má priamo v Koráne zakotvené, že môže v prípade ochrany náboženstva viesť svätú vojnu....kresťania sú pokrytci, ktorí milujú blížneho svojho, ale zároveň sa dopustili tých najväčších zločinov
Tu je jedna propaganda, ak by mal niekto cas a chut mohol by overit, ci su tie cisla realne (ak by aj neboli uplne pravdive, mam pocit, ze daleko od pravdy nebudu)..
A moj nazor? Nemam rad arabov, muslimov, islam atd. Ked som chodil v juznej afrike do skoly, bolo icht tam hmm odhadom asi 20% a su to rasisti a xenofobovia (ci jak sa to sklonuje) najhrubsieho zrna.
ja som robila SOCku o svetových náboženstvách..robila som aj o islame...aa aj o ostatnych nabozenstvach a rozhodla som sa, ze ostavam pri krestanstve... citala som iba o tom, ze nemozu pocas 40-dnoveho postu ani prehltavat slinu, ani fajcit, pil alkoho, sexovat, nadavat, rozpravat, jest a pit vodu..tak toto by som ja nezvladla
keby som mala byt budhistka..tak ked zomriem, budem kvoli zbytocnym reciam uz riaditelka pekla (totižto ak iba par slov je zbytocnych..tak ludia uz potom nebudu spaseni
záleží od miery, to platí pre akýkoľvek čin. pri zbytočnom kecaní hrozí kožúšok na zimu aj na leto a nie stavy paranoje Ale ešte raz zdôrazňujem MIERU v akej je daný čin konaný. Skôr môžme hovoriť o tom že reč daného človeka nebude vážená ako o zvieracom zrodení.
Moja cesta k Islamu- vždy som sa zaujímala o rôzne náboženstvá, doma som nebola vychovávaná ku kresťanstvu ani k žiadnemu inému náboženstvu, cítila som, že mi niečo chýba, a tak som začala hľadať. Keďže priatelia boli všetci kresťania, kamarátka ma zobrala do kostola, odpovedala mi na moje otázky ohľadom náboženstva, a vtedy prišli také prvé pochybnosti, neverila som tomuto učeniu, odpovede na moje otázky boli nelogické alebo neprichádzal, jednoducho som vedela, že toto nie je to správne a moje hľadanie pokračovalo, keď som spoznala pár muslimov, vzrástol môj záujem o Islam, najprv len zo zvedavosti a z túžby lepšie im rozumieť. A tak som prišla na to, že toto je tá pravda, ktorú hľadám Odrazu bolo všetko logické, čisté a jasné
ja akceptujem všeobecne náboženstvá, keď niekto verí, tak jeho problém. ale všeobecne sa aj od náboženstiev VELMI prísne separujem. nechcem sa do nich pliesť.
Naporádku. Ak k tomu niekto nie je násilne (etc...) vedený, inak by to ale asi nikto nedokázal, keďže je to zo svojej podstaty utláčateľské náboženstvo. Preto keď už to musí byť (ako každé náboženstvo), tak radšej reformované (ono aj dnešný katolicizmus je aspoň o niečo lepší od toho stredovekého, no Islam naozaj učinil od svojho vzniku podstatne menej krokov vpred).
Na druhú stranu nezatracujem všetkých Moslimov kvôli radikálnym islamistom medzi nimi a predstaviteľom krajín blízkeho a stredného východu, takí nie sú všetci Moslimovia. Ani citátmi z Koránu by som sa moc neobháňal, keďže napríklad v Biblii máte toto:
"Ex 35,2: Šesť dní budete pracovať, v siedmy deň však budete mať svätú nedeľu, úplný odpočinok pre Pána. Každý, kto bude v ten deň konať nejakú prácu, musí zomrieť."
No a myslím že dosť málo kresťanov si dnes myslí, že treba zabiť každého kto fachá v nedeľu.. Viem že Islam je menej reformovaný ako kresťanstvo, ale dnes sa moslimovia stretávajú s predstaviteľmi iných náboženstiev/svetonázorov a nie vždy ich zabíjajú, aj keď by tuším podľa Koránu mali, či? Talmud skoro to isté..
"Imagine there"s no countries / It isn"t hard to do / Nothing to kill or die for / And no religion too"
Ďakujem za všetky názory, príjemne ma prekvapili, musím sa priznať , že som čakala oveľa horšie reakcie typu všetci muslimovia sú terorosti, keďže doteraz som sa stretávala viac menej s týmto. Takže , ešte raz ďakujem, dodalo mi to odvahu pustiť sa do toho projektu ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A o islame mám informácie len z médií, teda skôr o tých, čo berú islam veľmi extrémne.
Takže viem iba to negatívne, čo je v médiách .I ked určite nie je všetko čierne a biele, preto islam neodsuzujem, lebo médiá neposkytnú úplnu pravdu a hlavne nepovedia také fakty, ktoré nie sú už pre nich zaujímavé a mäžu byť napríklad aj pozitívne.
Ak sa smiem spýtať, prečo si dal takúto diskusiu?Poznáš niekoho takého?
Čítal som o tom, že islam existuje nejakých 700-800 rokov a ešte je vo svojom ranom štádiu, v takom istom ranom štádiu bolo aj kresťanstvo, keď existovalo 800-1000 rokov v ranom stredoveku - upalovanie čarodejníc, križiacke výpravy (čo bolo to isté ako teroristickejšie útoky islamistov na ino-verných ľudí, len tie križiacke výpravy boli trochu viac organizované a masovejšie - ale tak to bola iná doba - ale robili vlastne to isté - vraždili pre Boha všetkých inak veriacich, a boli ochotní za Boha aj zomrieť...)
môj názor na Islam je veľmi, veľmi, veľmi negatívny.
a informácie mám o tom z VŠ.
A moj nazor? Nemam rad arabov, muslimov, islam atd. Ked som chodil v juznej afrike do skoly, bolo icht tam hmm odhadom asi 20% a su to rasisti a xenofobovia (ci jak sa to sklonuje) najhrubsieho zrna.
keby som mala byt budhistka..tak ked zomriem, budem kvoli zbytocnym reciam uz riaditelka pekla (totižto ak iba par slov je zbytocnych..tak ludia uz potom nebudu spaseni
záleží od miery, to platí pre akýkoľvek čin. pri zbytočnom kecaní hrozí kožúšok na zimu aj na leto a nie stavy paranoje Ale ešte raz zdôrazňujem MIERU v akej je daný čin konaný. Skôr môžme hovoriť o tom že reč daného človeka nebude vážená ako o zvieracom zrodení.
Na druhú stranu nezatracujem všetkých Moslimov kvôli radikálnym islamistom medzi nimi a predstaviteľom krajín blízkeho a stredného východu, takí nie sú všetci Moslimovia. Ani citátmi z Koránu by som sa moc neobháňal, keďže napríklad v Biblii máte toto:
"Ex 35,2: Šesť dní budete pracovať, v siedmy deň však budete mať svätú nedeľu, úplný odpočinok pre Pána. Každý, kto bude v ten deň konať nejakú prácu, musí zomrieť."
No a myslím že dosť málo kresťanov si dnes myslí, že treba zabiť každého kto fachá v nedeľu.. Viem že Islam je menej reformovaný ako kresťanstvo, ale dnes sa moslimovia stretávajú s predstaviteľmi iných náboženstiev/svetonázorov a nie vždy ich zabíjajú, aj keď by tuším podľa Koránu mali, či? Talmud skoro to isté..
"Imagine there"s no countries / It isn"t hard to do / Nothing to kill or die for / And no religion too"