Ahojte, často rozmýšlam nad tým aký je všeobený zmysel života? Vyštudovať, mať rodinu deti, mať dobrú prácu, neživoriť, byť šťastný? Čo pre vás znamená zmysel života a máte ho vôbec?
pre mňa ako ženu je hlavným zmyslom života byť raz matkou,vychovať zo svojich detí slušných a čestných ludí a až bude čas,spokojne odísť z tohto sveta s vedomím,že niekto tu po mne zostal a pokračuje v tom, čo som chcela dokázať
@3 pretože ak by to bolo len rozmnožovanie k čomu by bolo dobré sa rozmnožovať ked by nemalo zmysel žiť ....preto si myslím že to nie je rozmnožovanie ale niečo iné
@matwejo ja ale rozmnožovanie čo sa za mysel života často považuje ja nepovažujem pretože k čomu tu stále sme, načo sa udržujeme pri živote , k čomu? aby sme len boli, a nevymreli ? ale načo?....pre toto rozmnožovanie za zmysel života neberiem
Objektívny zmysel života človeka neexistuje. Subjektívny zmysel si, logicky, musíme určiť každý sám pre seba - čo je jedného zmyslom môže byť druhého záhubou.
nie je ... neexistuje ... je to konštrukcia psychologická, vybudovaná na základe ovládania prevažne na základe časovej ľudskej primitivnosti ... odpoveĎ ... tvoj život má len taký zmysel aký si mu sama určíš ...
venovat sa tomu co ta naplna
byt s ludmi na ktorych ti zalezi a je ti s nimi fajn
zit najlepsie ako vies.. tak aby si si na konci mohla povedat ze:stalo to za to.
@flyleaf ale @matwejo má v tomto naozaj pravdu, po tej prirodzenej stránke (ok, blbé slovo ale chápeme sa snáď) je cieľom každého organizmu posunúť gény ďalej.
a pre mňa je cieľom života užiť si ho, splniť si to čo chcem dosiahnuť a cestovať :happy:
@16
Takže mojím zmyslom života je asi robiť iných ľudí šťastnými. Keď vďaka mne je niekto šťastný, veselý, tak ja som úplné najšťastnejší, taký super pocit, čo mi viac treba. Všeobecný zmysel by bolo len to rozmnožovanie, ostatné je individuálne.
@hotaru ja viem co tym myslel , ja len ze mne sa to zda nezmyselne aby to bolo prave rozmnozovanie ked raz nevieme naco sa pri tom zivote udrzujeme...naco sa zachovava zivot, aky je toho zmysel ?
Len tolko som k tomu chcela
myslim ze zijuci clovek o tom nema ani paru ..co je zmysel zivota... a asi si pod tym predstavujem ja osobne nieco ine nez ty kedze myslis ze sa to nachadza v tom ci spravis deti alebo budes mat dobru pracu apod. ...beriem to tak ze toto vsetko su fajn napady a clovek to mysli dobre ale myslim ze je to uplne o niecom inom toto cele tu a ked si to dam raz dokopy a budem sa vediet spravne vyjadrit a prejdem si urcitymi zivotnymi fazami lebo nimi sa meni aj ´´zmysel zivota´´ pak sa vyjadrim ale podstatou je pre mna zatial neurobit daku hlupost co by mi predcastne ukoncila zivot a podobne....
To je ako keby si sa niekoho spýtala:" Počuj čo mám v živote dosiahnuť, povedz." A on ti niečo nadiktuje.
Takto ti to príde dosť skľučujúce aby ti niekto niečo tak zásadné nadiktoval, nie? V princípe sa ale pýtaš presne to isté. Niekde tu už zaznelo- zmysel života neexistuje a teda si ho tvoríš sama.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
proste naplno si vychutnavat
a zvierata (including ludia) maju zakorene sa rozmnozovat a zanechat svoju geneticku informaciu
@3 pretože ak by to bolo len rozmnožovanie k čomu by bolo dobré sa rozmnožovať ked by nemalo zmysel žiť ....preto si myslím že to nie je rozmnožovanie ale niečo iné
ja presne to iste
ja si myslim ze vsetci svoj vrchol dosiahneme vtedy, ked zomrieme.
neviem či to dakto pochopí
Pre mňa je to učenie a vzdelávanie sa.
byt s ludmi na ktorych ti zalezi a je ti s nimi fajn
zit najlepsie ako vies.. tak aby si si na konci mohla povedat ze:stalo to za to.
a pre mňa je cieľom života užiť si ho, splniť si to čo chcem dosiahnuť a cestovať :happy:
@16
Takže mojím zmyslom života je asi robiť iných ľudí šťastnými. Keď vďaka mne je niekto šťastný, veselý, tak ja som úplné najšťastnejší, taký super pocit, čo mi viac treba. Všeobecný zmysel by bolo len to rozmnožovanie, ostatné je individuálne.
alebo nie.
Len tolko som k tomu chcela
A potom to celé ukončiť slovíčkom "neexistuje"...
ak by bol nejaky univezalny, uz by zivot zmysel nemal:?:
Takto ti to príde dosť skľučujúce aby ti niekto niečo tak zásadné nadiktoval, nie? V princípe sa ale pýtaš presne to isté. Niekde tu už zaznelo- zmysel života neexistuje a teda si ho tvoríš sama.