Elektricky plynovy ? Mam fobiu z toho ze to raz buchne a vyhodi barak do luftu alebo zbytocna panika? ...dokaze.elektricky vykurit pohode dom? Ak to ma niekdo doma ....
@nello zalezi asi aj od m2//dakych 80/m2 by sa dalo aj elektrinou? Na jednopodlazak.......neviem sa zmierit s tym plynom nemam moznost povnice a predstava ze ho mam niekde skoro pri hlavne nebudem ani spavat 0_0
Ak budeš mať dvojtarif na elektriku (čo pri el.kúrení mať budeš) tak pohodka.
My mame elektrické kúrenie v 10ročnej stavbe, vykurujeme 130m2 a vychádza elektrika cca 100e mesačne
(vrátane klímy ktorá frčí celé leto, sušičky,práčky a všetkych vymožeností)
Otravy sú bežné, ale pokiaľ nemáš pivnicu, tak daj do domu. My našťastie máme 2 dni nový, ale nedal by som ho hore aj napriek tomu, že takmer všetci ho v dome majú. Len máme pivnicu, tak ti to veľmi nepomôže. Ale určite choď do plynového
Výbuch je nič, ale otravy CO2 sú dosť časté, tak si daj určite namontovať senzor.
Kamarátka 23 ročná zomrela v spánku, jej malá polročná dcérka ostala polosirota a presne tak isto mi umrel spolužiak 25 a bratranec 20. Všetko to boli nové plynové kotly! Výbuch je len strašiak, toto je horšie a je toho čoraz viac. Preto mám kotol radšej v pivnici, ale aj tam sa to môže stať.
nie je z coho mat fobiu. Kotol je vzduchotesne uzatvoreny a z neho teda plyn unikať nebude, aj keď zhasol "večný plamienok",, tak plyn prestane unikať. jedine kade by unikať mohol je pripojenie trubky ku kotlu. Ale predsa len, máš si robiť revízie ideálne každý rok. Nepočul som vo svojom okolí o nikom, komu by unikal plyn z kotlu. To sa môžeš báť rovno skratu v elektrokotli a následného požiaru
tak ako aj pise @majmarad , Moja spoluziacka zo zakladnej zomrela na dôsledok otravy z plynoveho kotla... paradox je ze sa kupala u susedov cize mohol tam zomriet ktokolvek vtedy a zrovna sa to udialo takto..
My mame doma elektricky, za mna urcite nie plyn!
@patriska to asi nebol plynový kotol, ale plynový ohrievač. A ďalšia vec, že to bol asi ten ohrievač, čo ho ľudia zvykli manuálne zapaľovať sirkami (čo bolo zakázané robiť a mal byť aspoň na minimum zapálený nonstop) a vyrábaný bol tak pred 40 rokmi naposledy (doslova). To nie je veľmi dobré porovnanie zo žiadneho pohľadu.
@semhamforas nehovorím, že to má za následok milióny životov. Ale za 1 to neboli staré piecky a ohrievače, ale najnovšie plynové kotly a za druhé si to najskôr zisti, kým napíšeš. To nebol kotol na večný plameň, ale zle firma namontovala hadičku a prepúšťala!!!
@majmarad myslim, ze mam o tom co to zistené, ty inštalatér. Kolko takych pripadoch pripadov na slovenku rocne asi je? Vela nie a o kazdom sa dozvies v TV novinach. Urcite viac ludi rocne zomrie na zasiahnutie elektrickym prudom, na požiar alebo na čokoľlvek iné. Tak si radsej doma sviet svieckami. Poznám plynárov aj čo robia revízie a väčina z nich sa s takýmto prípadom, že by v dome unikal plyn, ani nikdy nestretla a to poznám aj starého pánka dôchodcu, čo robil revízie (čiže kontroloval práce iných ľudí). Čiže tie zástupy mŕtvych sa neviem kde nachádzajú. Hlavne keď už aj keď plyn náhodou uniká, tak na do plynu sa pridáva aróma aby každý cítil, že je v dome plyn. To by už iná zhoda náhod musela byť, aby niekomu unikal plyn. Ešte si to viem predstaviť v prípade, ak si dá neikto plyn zapijiť dajakému žebrákovi z ulice a pánko domáci si myslí, že ušetrí ak si nespraví revíziu. Ale aj tam je veľmi malá šanca.
To že vybuchne sa nejako nemusíš báť, však tie nové sú už vybavené samými čidlami a elektronikou, že riziko oproti starým (25 a viac ročným) je fakt už minimálne.. ...samozrejme, ak sa k tomu pridá pravidelné čistenie a kontrola ...plyn je asi najúčinnejší, elektriku by som si ja nedal.. ...my máme kondenzačný plynový kotol a sme spokojní
@patriska to netvrdim. Ale plynovy kotol a plynovy ohrievac rozoznat viem
@majmarad urcite mas pravdu. Ale ak si das nieco spravit plynarovi a tomu to skontroluje revizny technik, tak mas prakticky istotu, ze s tym nic nie je. Jednoducho ak by sa to stavalo casto, tak by o tom aj v TV novinach bolo pocut a nie je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
My mame elektrické kúrenie v 10ročnej stavbe, vykurujeme 130m2 a vychádza elektrika cca 100e mesačne
(vrátane klímy ktorá frčí celé leto, sušičky,práčky a všetkych vymožeností)
Kamarátka 23 ročná zomrela v spánku, jej malá polročná dcérka ostala polosirota a presne tak isto mi umrel spolužiak 25 a bratranec 20. Všetko to boli nové plynové kotly! Výbuch je len strašiak, toto je horšie a je toho čoraz viac. Preto mám kotol radšej v pivnici, ale aj tam sa to môže stať.
» www.cas.sk/clanok/305575/p...
My mame doma elektricky, za mna urcite nie plyn!
@majmarad urcite mas pravdu. Ale ak si das nieco spravit plynarovi a tomu to skontroluje revizny technik, tak mas prakticky istotu, ze s tym nic nie je. Jednoducho ak by sa to stavalo casto, tak by o tom aj v TV novinach bolo pocut a nie je.