Chvíľu sme sa asi všetci cítili ako vo väzení... Ako ste využili ten čas? Mali ste z voľna radosť, alebo sa vás začala zmocňovať depresia? Zvykli ste si na videohovory a správy, alebo vám chýba osobná prítomnosť ľudí? Vidíte na pandémii niečo pozitívne?
Preala som za 2 tyzdne celeho zaklinaca, co bolo vlastne fajn. Dost som cvicila, dlho som bola uplne izolovana, lebo som sla 2x cez hranice, co fajn nebolo. Obcas mi ten pomalsi sposob fungovania chyba, hlavne teraz cez skuskove.
dosť mi to vyhovuje, že môžem robiť z domu.. vôbec mi nechýba chodenie do kancelárie, keďže tam nebola v poslednej dobe najlepšia atmosféra.. a aj na nákupy raz za týždeň som si zvykla, kedže sme chodili do dobrého obchodu, kde sme vôbec nestáli v rade a vždy sme kúpili všetko čo sme chceli..
nemala som volno. nepisem si o nic viac s ludmi ako inokedy, ani si s nimi o nic viac nevolam. uz mi velmi chybaju ludia, ale stale mam nespravnu geograficku polohu.
pozitivum: mohla som robit z domu
negativum: este dlho budeme musiet robit z domu
a depku mam az teraz, taku sezonnu ako skoro kazdy rok o takomto case
Práve, že som si uvedomila to, že ked niekto chce tak si nájde aj čas aj príležitosť, sú ľudia ktorým nevadí hocikedy za mnou prísť do KE abo sa so mnou stretnúť a tí za to stoja. A potom sú tu ludia, ktorí od marca nevedia ani napísať a tých som poslala do ****
kedze som z tych lucky ones co nie su v prvej linii a neprisla som o pracu a hovela som si na homeoffice - cize som mohla pracovat + zaroven so nemohla behat po vonku a musela som pisat bakalarku tak fajn! cize vcelku pozitivne az na to ze som sa 3 mesiace nemohla vidiet s frajerom, ale zasa nas to fest utuzilo
Úplne ma to dorantalo ak to mám slušne povedať, vôbec nie som zvyknutá na život doma a všetko okolo toho...
Zároveň som bola na nervy z toho že moje plány to zrujnovalo a všetko sa v mojom živote dočasne " zastavilo " alebo poposúvalo na neurčito. Nemám rada zmeny plánu takže som sa pár dní vyslovene v posteli opúšťala a obžierala.
Teraz keď to skončilo to ale hodnotím ako pozitívnu skúsenosť...
okrem toho, že som bol 2 mesiace doma a od prace som si oddychol, tak som akurat tak nasraty, že stavebniny boli zatvorene a nemohol som nič robiť ,
inak som nejake obmedzenia nepociťoval. alkohol som mal aj doma a ešte stale mam
@Staphylococcus Ó áno, prechod cez hranice, to je osobitná kapitola. Spadám do slávnej kategórie pendlerov, ktorí bývajú v pohraničí, takže v tomto smere bolo o srandu postarané... Tri mesiace som sa vlastne nedostala z domu, iba na prechádzku so psom.
Držím palce so skúškami.
Oh jesus :/ ja pracujem dalej od hranic, takze kym vobec zistili, ze existuju aj ini ludia pracujuci v zahranici, nez prihranicni a vobec ma pustili, tak som skoro zosedivela
@mkamka Donedávna som na tom bola podobne ako ty (izolácia, nanič nálada)... Varím, že sa to čoskoro zmení k lepšiemu.
Tiež vnímam home office ako dvojsečnú zbraň. Síce mi to ušetrilo cestovanie, ale tá práca bola potom komplikovanejšia... Ech, škoda reči.
@staphylococcus Áno, to si úplne viem predstaviť. My sme si u Maďarov museli vybaviť také kartičky (Lakcím kártya), aby nás zo Slovenska pustili domov. Našťastie sa to dalo riešiť online, ale - od mamy, ktorá má 50 rokov a normálne pracuje, žiadali potvrdenie o dôchodku (vyznelo to tak, že starobnom). Od môjho neplnoletého brata chceli potvrdenie o vlastníctve bytu (bývame v rodinnom dome). A odo mňa chceli dvakrát občiansky a kartičku poistenca.
Bolo to uzasne ziadne ranne vstavanie do školy, žiadne zbytočne prednašky, žiadni otravni ludia, nič! Nonstop som mohla byt sama, alebo volat len s ludmi, ktorych som si vybrala, mala som dokonca pomedzi to volny cas, mohla som spat doobeda (ked nebola prednaska, teda 5x tyzdenne), mohla som byt s mamkou,mohla som si robit plany a tesit sa zo zivota psychicky mi to veeelmi pomohlo a aj jedlo som mala lepsie ako kedy, kedze nasi mali cas
Pandemia sa ma ale že vôbec nedotkla.. do práce som chodila tak ako aj predtým, s ľuďmi som sa stretávala keďže boli v práci.. takže.. totálne nijako sa ma pandemia nedotkla
Neda sa povedat ci to bolo prave kvoli korone ale urcite tomu nepomohla som mal chut urcitym ludom rozjebat hlavy drevenym hranolom a podrezat krky par zvieratam ale nakoniec mi to skor pomohlo ujednotit co dalej so zivotom a posunulo ma to dalej vpred.
No využil som ten čas, no a ja si myslím že veľmi dobre a užitočne a som spokojný relatívne ...dvor som si poprerábal, ak by niekoho zaujímalo ...jedine, čo ma netešilo, že som nezarábal, lebo som nemal robotu ...ale občas mi chýbali ľudia, hlavne vidieť nejakých mladých, aby som sa necítil občas tak osamelým ...na správy som zvyknutý, však prakticky všetci moji kamaráti sú so mnou prepojení cez správy, aj keď áno, rád by som ich videl naživo ...chýbala mi aj návšteva babky, tá asi tak najviac počas korony ...cez videohovory som ani počas toho nefungoval mám taký pocit ...tak sú tam aj pozitíva, ale pravládajú asi u každého skoro negatíva skôr..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
pozitivum: mohla som robit z domu
negativum: este dlho budeme musiet robit z domu
a depku mam az teraz, taku sezonnu ako skoro kazdy rok o takomto case
Zároveň som bola na nervy z toho že moje plány to zrujnovalo a všetko sa v mojom živote dočasne " zastavilo " alebo poposúvalo na neurčito. Nemám rada zmeny plánu takže som sa pár dní vyslovene v posteli opúšťala a obžierala.
Teraz keď to skončilo to ale hodnotím ako pozitívnu skúsenosť...
inak som nejake obmedzenia nepociťoval. alkohol som mal aj doma a ešte stale mam
Držím palce so skúškami.
A dik
Tiež vnímam home office ako dvojsečnú zbraň. Síce mi to ušetrilo cestovanie, ale tá práca bola potom komplikovanejšia... Ech, škoda reči.