no... je to pôvodom kočovný národ, v krvi majú muziku... tí "zlí" cigáni podla mna kazia povesť ľudí, ktorí sa fakt snažia zapadnúť medzi túto väčšinovú spoločnosť, aj ked je pravda, že najviac Rómov je dosť chudobných, majú niekoľko detí, sú špinaví, kradnú, nerobia a ešte nadávajú na byty, ktoré pre nich štát postaví zadarmo, a ktoré bieli nedostanú... minule som videla, ako mama dávala pred školou 12 ročnej dcére škatuľku cigariet, to je už vrchol.. tiež je pravda, že o 50 rokov, ak bude populácia "zlých" Rómov a nás na tom tak, ako je teraz, budú na Slovensku menšina bieli...
ale neznášam, keď niekto odsudzuje človeka IBA podľa toho, či je čierny alebo biely.. Napríklad keď ide kúpiť zeleninu. Vidí slušného, čistého cigána ako sa snaží dopestovať a uživiť svoju rodinu čestne.. ten niekto si radšej nekúpi nič. neznášam to....
na tých, čo nepáchnu, nekradnú si steny vlastných bytoviek kvôli železu a nekradnú všeobecne (etc etc) nepoviem jediného zlého slova. tých ostatných vystrieľať. ušetríme peniaze štátneho rozpočtu. zopár bômb a je to. výhodná investícia do budúcnosti.
nehadzem vsetkych ciganov do jedneho vreca..kazdy sme niaky..poznam zlate cigancata ktore su slusne a strasne mile...ale v skole sme mali spoluziaka roma a kvôli nemu chcela ucitelka zacat kontrolovat hygienu-usi apod....berem cloveka takeho aky je neodsudzujem ho ale zas ho nebudem obhajovat ked vidim tie blbosti co robi....
@filipkoo - odpusť mi moju opovážlivosť, ale zasmial som sa keby si vedel, aké to sú zákerné bytosti... môj otec vlastní potraviny, párkrát som tam bol a ver mi, nikdy mu nikto biely neurobil zle... jeden róm mu ukradol pár vecí a utekal, potom mu malé rómske deti hodili 4 petardy dnu a zdrhali, alebo niektorí sú natoľko zdegenerovaní že prídu dnu, ani nehovorím aký zápach so sebou prinesú, položia na pult bankovku, ktorú by aj totálny magor rozoznal že nie je pravá, pozerajú sa na teba, čakajú na reakciu a keď uvidia že si tú bankovku prezeráš, zdrhajú... vieš čo? keď ťa niekedy na ulici prepadnú, alebo sa ti začnú vyhrážať že si na teba zavolajú celú osadu (fakt ti nič z toho neprajem), vtedy dúfam zmeníš názor... za svoj život som spoznal len 3 takých, ktorým by som s radosťou podal ruku a povedal "Len tak ďalej."
kazdy ciga nie je tak isti ...su dobry. normalny robia umyvaju sa ... a su sprosty zlodeji alkoholici a uplne prijebany...ale tak isto sa daju rozdelit aj bieli... takze.. a kazdy si povie ked okolo neho prejde cigan ze spsrosty cigan vsetci su rasisti.. a preto sa cigani spravaju tak ako sa spravaju...keby sme sa k nim spravali normalne ku tym ktory si to zasluzia tak nie je ziaden problem
pre mna su na jednej strane tie svine, ktore kradnu, dostanu od statu byty, ktore ,,vybyvaju,, hoci ak sa biely ocitne na ulici, nedostane nic...ti debili, co robia deti len preto, aby brali davky a stat s tym nic nerobi...ti, kvoli ktorym nas nazyvaju ,,gypsy country,,...ti, ktorych decka sa na vychode poflakuju priamo po cestach, kde treba davat pozor v kazdej zakrute, aby si ich nezrazil...
na druhej strane ja nikoho podla pleti neodsudzujem a je mi fakt luto tych normalnych, ktori doplacaju na tu neprisposobivu vacsinu, ktoru by som najradsej poslala..no povedze dakde do Ruska... a je mi fakt blbo, ked vidim, ako im ludia nadavaju do spin, hoci su cisti a pracoviti...tych mi je luto...a potom tych malych deciek...sama som poznala jedneho chlapceka, bol nenormalne zlaty a strasne mudry...bolo to v nemocnici...a len dufam, ze dopadne dobre...
je to smutne...a uplne najhorsie je, ked toto mate vysvetlit ludom v zahranici, co to nikdy nezazili...nevedia si to predstavit a nazvu vas rasistom...a to ja nie som...a nikdy nebudem!
ja som sa aj s dievčatami s romským pôvodom aj kamaratila a sú to normalny ludia ako mi, nemyslým a nebudem si myslieť o nich nič lebo to nedava zmyslel znepriatelovat si niekoho a zneprijemnovat si zivot? Nie, nie mna takí ľudia aj zdravia a beriem ich priatelsky.
Romovia sú veľmi dobrými muzikantami, tanečnikmi, a vedia robiť všetko čo je z dreva no umenie a ake kusky vedia robit zo železom. sú to proste úmelci. Treba ich spoznať.
cigani su velmi problemovi ludia su to zataz pre krok do buducnosti a bez nich by sme boli natom ovela lepsie ako teraz nehovorim to ako rasista poznam vela romov co maju slusne byvanie aj pracuju...takych ludi nepovazujem za ciganov ani romov povazujem ich ako za bielych su premna rovnaki ale ti cigani co ziju z nasich dani, robia vytrznosti, kradnu, nepracuju...tak to je len odpad
@marty0908 ja mám názor podľa vlastných skúseností, raz ma zmlátili BIELI! .. na Levočskej hore, kde chodia stovky cigánov, polovica z nich len kradnúť, mi ukradol mobil BIELY! To bolo dvakrát.. a teraz cigáni, prišli raz za otcom či im nezohreje vodu na kávu.. a že dobre (môj otec nikdy nemal predsudky).. zrazu sa prichytil pri tom, ako zohrieva už desať káv a celá osada sedí okolo stanu. Bol som tam chvíľu s nimi, ale to bolá taka osada, že ani dieťa nebolo tak milé ... nič nevedeli, smiali sa, že koľko je 2+2 ? že 16? ha ha ha ha... že koľko máš rokov? 14.. a tote deti su tvoje? hej... to by si mal zažiť! To ti teraz nepopíšem, musel by si ich vidieť aby si mi uveril, proste takých ľudí medzi bielimi ťažko nájdeš. Spomínali sme jak mi ukradli mobil, vtedy sme ešte nevedeli, že to bol biely... oni nadávali, medzi sebou sa hádali že kto by si to dovolil ku gadžovi... no... čo ti teraz poviem, proste, nemáš pravdu, stojím si za svojim
Za svoj doterajší život som mal asi 10 fyzických incidentov a len v 1/10 prípadoch to bol cigán...aj to bolo pred hodinou TV a keďže som nikdy nerobil nič proti svojej vôli (už neviem čo určite nejaká blbosť) tak ma trafil a zostal som monokel to že tam bol učiteľ aj Ďalších 20 žiakov ktorý mohli niečo urobiť to je vedľajšie. Ten ale aj keď bol starší ma udrel 1vs1. To že som sa o pár rokov neskôr zhruba celú siedmu triedu musel biť tak z bandou 5tich idiotov(ktorý neboli cigáni). Obzvlášť zaujímavý bol incident z ožralim ultras náckom ktorého rodičia robia niečo pre ruskú mafiu. Považujem za 100x nebezpečnejších bandu skinov, nackov a podobnej vymetenej hávede. A nemám komplexy ani z jedného takéhoto incidentu. Nemám rád agresívnych a zakomplexovaných ľudí a či je to cigán mi je úplne jedno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
nepreháňaj... zas až takí dobrí nie sú
no, nie je cigáň ako cigáň...
ale neznášam, keď niekto odsudzuje človeka IBA podľa toho, či je čierny alebo biely.. Napríklad keď ide kúpiť zeleninu. Vidí slušného, čistého cigána ako sa snaží dopestovať a uživiť svoju rodinu čestne.. ten niekto si radšej nekúpi nič. neznášam to....
@hiisi bad luck
ste rasisti, ktorí cigánmi opovrhujete ... a práve preto sú takí akí sú.. môžme za to my, oni robia, čo môžu, chýba im len vzdelanie ...
ja som sa uz 100 krat k tomu tu vyjadril ale tak strucne motem aj teraz:
nektory su moji kamarati z nektorymi sa pozdravim a idem dalej a nektory su kkti. v podstate tak ako biely
na druhej strane ja nikoho podla pleti neodsudzujem a je mi fakt luto tych normalnych, ktori doplacaju na tu neprisposobivu vacsinu, ktoru by som najradsej poslala..no povedze dakde do Ruska... a je mi fakt blbo, ked vidim, ako im ludia nadavaju do spin, hoci su cisti a pracoviti...tych mi je luto...a potom tych malych deciek...sama som poznala jedneho chlapceka, bol nenormalne zlaty a strasne mudry...bolo to v nemocnici...a len dufam, ze dopadne dobre...
je to smutne...a uplne najhorsie je, ked toto mate vysvetlit ludom v zahranici, co to nikdy nezazili...nevedia si to predstavit a nazvu vas rasistom...a to ja nie som...a nikdy nebudem!
Romovia sú veľmi dobrými muzikantami, tanečnikmi, a vedia robiť všetko čo je z dreva no umenie a ake kusky vedia robit zo železom. sú to proste úmelci. Treba ich spoznať.