ja furt vravim že ak maju 14 a chcu trtkať jak zajace tak nech sa páči, ale nech sexujú, nie kurvia sa. ak citia že sa tak strašne lubia že to nevydržia alebo sa proste neovládnu
aj 18 ročný sú zväčša ešte deti čiže rozdiel to velmi nieje
@wewo nie nepride to mi ako hlupe, v triede boli pod.reakcie, .. no proste tak sa to na nabozku uci a je to zauzivane v tomto zneni. nevem kto povedal ale tak je to v naboz.slangu
@dudunka3 Ja si myslím, že je to pekná vec, hoci ťa tu bude asi väčšina presviedčať o opaku... a nemyslím si, že je to iba niečo so svätými názormi... tiež si myslím, že keďže je takých ľudí, čím ďalej, tým menej, tým sú vzácnejší... ...
prišla som o "to" v 15tke.. s dotyčným som stále - 3 a pol roka.. a len za to, že som sa milovala ako 15 ročná mám byť "štetka"? hrozné, čo niekto dokáže vypustiť z úsť a ako dokáže zovšeobecniť niečo čo je odlišné od dievčaťa k dievčaťu..... je len na človeku kedy o túto "čistotu" príde. nech sa každý rozhodne na základe svojích hodnôt a momentálneho partnerského statusu, vyzretia... ži a nechaj žiť
od 12-13 myslí na sex každý a niekto ho aj vyskúša,keď je príležitosť...osobne si myslím,že pokiaľ má niekto niekoho,koho miluje a chce s ním o to prísť,tak je to jeho osobná vec a ja na tom nič zlé nevidím.
Ale v 12-13 je človek ešte dieťa a svoj vlastný názor na toto ešte mať nemôže...tá hranica od 15 je tam z toho dôvodu,že človek je na sex pripravený fyzicky už od 13 ale psychicky až neskôr.
@tasha5 lebo si to napísala štýlom "zaškatuľkovala som a hotovo".. a väčšinou sa človek stretne práve s takouto reakciou - človek čo skoro o to prišiel je určite "ľahších mravov", už som na tento názor alergická tak som reagovala ako som reagovala... ak to tak nebolo myslené, ospravedľňujem sa
Tak doma používame väčšinou Pronto proti prachu a vysávame niekolkokrát za týždeň.. ale pokial myslíš vnútornú čistotu, tak občas pijem čaj s antioxidantami
sprchujem sa pravidelne. ale nie, myslim si ze prijst o panenstvo/panictvo je dobre najskor tak v 17. vacsinou ak to niekto spravi skor je to stetka/idiot. a som ateista
V podstate sú mi tie šťandy čo v trinástich mali viac sexuálnych partnerov než ja doteraz, dosť ukradnuté. Ich vec. Možnože to budú ľutovať. A možno nie.
Ale keby to bolo moje dieťa alebo sestra, asi sa hanbím. Proste, v tom veku je to ešte decko. Nejako sa tie deti strašne rýchlo snažia dospieť. Nechápem, kam sa ponáhľajú. Dospelosť je nudná
Myslím, že tá hranica od kedy je to legálne nie je stanovená len tak pre nič za nič. Ale ja v tomto nemienim vyrývať do nikoho, keď má niekto 20 a je panna/panic alebo keď má niekto 12 a už panna/panic nie je, je to ich vec... To, že niekto začne so sexom skôr z neho ešte nerobí zlého človeka. Ja iba... ich nechápem. A asi ani nikdy nepochopím, keďže ja som sa ešte v 15tich cítila v tomto smere ešte dosť ako decko. Nebudem hovoriť, aká som šťastná, že som si počkala na "toho pravého", lebo to by som trepala bludy. Nebolo to s niekým, s kým som bola v nádhernom dlhoročnom vzťahu a neľúbili sme sa až za hrob. Ale som aj tak rada, že to bolo s tým, s kým to bolo a že to bolo vtedy, kedy to bolo... lebo som sa na to už cítila dostatočne vyspelo duševne, psychicky a vedela som, že je to niečo, čo fakt chcem...
v prvom rade by to malo byt rozhodnutie moje a nie rozhodnutie vacsiny, ci niekoho ineho, ci len modneho hitu......ze robia to vsetci, idem aj ja....polovica z nich to nerobi a druha ani envie preco to robi a ze vobec nieco robi v kazdom pripade, "robit to" v 13 ci 15....fuu, by som sa sla od hanby zakopat... (sama pred sebou isto)
btw. v prvom rade som si myslela, ze otazka bude o hygiene.D
No mne sa až rozum zastavuje keď mi 14-ročná spolužiačka hovorí, že má frajera už tri dni, že je to super chalan (on má 14) a podľa jeho bývalej je strašne dobrý v posteli a po takom mesiaci by si to mohli rozdať, len nevie kde... Proste mi to príde úbohé a smutné. Ale je to jej vec, nech si robí čo chce. Sama neviem, kedy to prvýkrát spravím... Keď budem chcieť, keď sa na to budem cítiť. Každopádne minimálne tú zákonom danú hranicu istotne prekročím. A nepotrebujem s tým chalanom zostať do konca života, hoci by to bolo pekné. Každopádne, môj názor je, nech si robí kto chce, čo chce a s kým chce, len nech mňa do ničoho nenúti, lebo ja si to budem robiť kedy budem ja chcieť, hoci aj po dvadsiatke, uvidí sa. Pochybujem, poznám sa... ale dáva to tomu odhodlaný nádych
K čistote mám pozitívny vzťah, som za čistotu do svadby. Tí ľudia si budú ako manželia mať čo darovať, bude to krásny a vzácny dar, ktorý v dnešnej dobe má len málo ľudí...
@trubka91 a nie je to tak trochu ako kupovat macku vo vreci? prvnez si clovek nieco zavesi na krk, mal by o tom vediet vsetko. lebo prave sexualna oblas dokaze velmi nemilo prekvapit.
@wewo teraz neviem ci klames vedome alebo co? Biblia "zakazuje" masturbaciu a to konkretne v knihe Genezis kapitola 38 verse 8-10. Odtial je aj vyraz onanovat. To len na margo @28
ďakujem vám všetkým za vyjadrenie sa ... a ospravedlnujem sa za tých obyčajných ľudí.. nechcela som tým nikoho uraziť len som nevedela ako tých nekresťanov mám pomenovať... sú tu fakt rozličné názory.. s niektorými aj súhlasím... len som uplne prekvapená kkoľko mládeže to bere uplne že tak ... že tak bude mať sex a čo ??.... lenže sex je podľa mna... najdoležitejšia zložka v živote... V prvom rade je to pre to aby ste splodili dieťa ... a po druuhé.. aj pre potešenie... ale to je až to druhé... hovorím.. svoj kresťanský pohľad.. a chápem.. že .. ma minimálne polka.. nechápe... ale taký je svet no... a ak budem mať dlhodobý vzťah tieže budem asi veľmi premýšlať o tom... či ostanem čistá až do manželstva...ale to je práve to pokušenie.. že chlap to potrebuje.. a dievča sa vie len ťažko ovládnuť...a ked ... to spolu urobia.. a nebude to dobré chalan ju nechá.. a ona.. si po čase nájde iného.. a ten by ju chcel.. čistú .. ako pannu.. čo potom?.. bude sa cítiť blbo..že už s niekým mala sex... samozrejme také dievča ktorému to nie je jedno s kolkými sa už vyspala... no a preto podla mna .. je hlupost povedať že sex je.. ako topánky.. kým si ich nevyskúšaš tak si ich nekupiš... vobec by to takto byť nemalo... Viem to .. že aj keby som nebola kresťanka.. tak by som svboje telo určite nepredala... každému mojmu priateľovi.. a mrzí.. ma ... že niektorý to dokážu... Pri sexe.. má byť spojené .. telo.. duša.. a srdce... a niekomu ide iba o to telo.. niekeomu aj o srdce.. ale... vo vek aspon do 18 nikto nemože mať pri tom aj dušu... od 18 to..už všetko ide na vlastnp zodpovednosť.. chcela som iba vedieť.. ako funguje dnešná mládež.. ďakujem
@cicatrix Stretla som sa s rovnakým názorom aký máš Ty, nejdem Ti protirečiť, každý má právo na svoj vlastný názor a ja Ti ho brať nejdem. Ale môj názor zostáva mojim názorom, ja to tak mám a mne nezáleží na tom, aby som v manželstve prežívala sexuálnu rozkoš. Mne ide o tu lásku a predsa, sex nie je na užívanie, ale na plodenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
ja furt vravim že ak maju 14 a chcu trtkať jak zajace tak nech sa páči, ale nech sexujú, nie kurvia sa. ak citia že sa tak strašne lubia že to nevydržia alebo sa proste neovládnu
aj 18 ročný sú zväčša ešte deti čiže rozdiel to velmi nieje
Myslí vzdatie sa masturbacie , tj. askezy proti egoizmu v buducom sexualnom zivote.
Podla mna chce vediet, jak ste na tom s hygienou.
Predsa len v rozbehnutom sexualnom zivote su spravne hygienicke navyky alfou a omegou
.
.
.
.
.
kidding
milujte sa a mnozte sa (od takych tych 16 rokov)
Ale v 12-13 je človek ešte dieťa a svoj vlastný názor na toto ešte mať nemôže...tá hranica od 15 je tam z toho dôvodu,že človek je na sex pripravený fyzicky už od 13 ale psychicky až neskôr.
no ale zas v 12tich .. to podľa mňa sa z tej osoby nevykľuje nič dobré
jááá som v takom akurátnom veku skúsila, neľutujem
Ale keby to bolo moje dieťa alebo sestra, asi sa hanbím. Proste, v tom veku je to ešte decko. Nejako sa tie deti strašne rýchlo snažia dospieť. Nechápem, kam sa ponáhľajú. Dospelosť je nudná
memôžem z tých naivných názorov
btw. v prvom rade som si myslela, ze otazka bude o hygiene.D
K čistote mám pozitívny vzťah, som za čistotu do svadby. Tí ľudia si budú ako manželia mať čo darovať, bude to krásny a vzácny dar, ktorý v dnešnej dobe má len málo ľudí...
a jaký na to môžem mať názor? keď chce mať sex, nech má, keď nechce alebo nemá s kým nech nemá. hotovo
Tak veru tak ! správne vravíš. To s tou čistotou do svadby je síce pekné ale dosť nepraktické. Aspoň v dnešnej dobe