Ano. Pre mna osobne je klucom predstavit si celkovy obraz a potom nadrtit v podstate mechanicky detaily, pri matike samozrejme hlavne ratat priklady. Tiez mi velmi pomaha zmena prostredia, doma sa ucit nedokazem, taha ma to na vsetky smery, no poobede v skole, alebo hocikde lahko, ked mam jasne vytyceny ciel, ktory treba dosiahnut Hmm asi tak
Biologia na strednej je lahka, ved to si staci precitat Matiku radsej ani nespominaj! Precvicovat, precvicovat, precvicovat dookola a pocitat stale tie iste priklady az kym ich nevies naspamat...tak som to robila ja a ked som mala na pisomke stastie, tak z toho bola dakedy aj trojka
Blbe je, ked mas mnoho odbornych terminov.. Alebo ked od teba vyzaduju take sproste detaily, ale inak to nie je az take zle.. A matika - tam musis mat aj stastie..
ehe...teraz na matike berieme kvadraticke funkcie a take tie...ujde to..zajtra vysledok zo skolskej..este sa to pocita aj 2krat bleek..ja ani newiem aky predmet na bavi na gymku..ziaden Este ked tak nemcina akoneec..a informa
Logiky mam az dost si myslim, ale matiku absolutne neviem. Ze by to bolo sposobom vyucby? Neviem.
A inak sa neucim, zbytocne, ked v zivote budem aj tak robit to co mi ide najlepsie a to co ma bavi. Ale ak velmi chcem tak si zapamatam vsetko z hodiny.
Matika sa da naucit aktivnym ratanim mnozstva prikladov, vsetkeho druhu.. takymto sposobom sa da ako tak nadobudnut chybajuca logika v matematike.. a pri novom ucive potom uz staci prist na sposob ako to vyratat - to ti vysvetli vyucujuci a ked nie, tak plno orientovanych ludi okolo teba.. toto je moj sposob vdaka ktoremu som vyviazla s jednotkou na pol roka samozrejme na niekom inom to nemusi fungovat..
aktivnym ratanim prikladov sa matika naucit neda. Tak sa da naucit iba ratanie prikladov. Matika je o teorii. Poznam ludi, co vedia iba teoriu a prikladu rataju v pohode... (ale iba ak treba)
Tiez nechapem jednu vec, viem programovať a robím z pc a grafikou a vobec mi nejde matika, a pritom počitačová logika je naročnejšia, ach jaj, asi my chyba sedliacky rozum
Hmm...system??Ja som system nikdy nemala ani som sa nikdy neucila a vykrivala som na 1 a 2.A hla!Prisla stredna a nic (takmer nic(sa nezmenilo.Az na to ze vykrivam na 4
taq na matiku sa neucim wobec ani neratam priklady taq sa spolieham na stastie a na janku(moja spolusediaca a biola to je dost pohoda kedze mam fotopamät taq si wsetky poznamky zwyraznim farebne a taq mi staci ze si len predstawim nadpis a ostatne uz mam w ociach
hm mate kvadraticke rovnice? aj my sme to mali pred chvilkou a to treba fakt iba opakovat...pretoze tam nestaci len cista logika...na kazdy priklad iny postup a tych rovnic je dost druhov...a biola sa da...vsetko je logicke len sem-tam treba natlacit do hlavy njake cudzie slovicko...a vsetko si treba predstavit a dat si k tomu nejaku svoju pomocku podla ktorej si to lepsie spomenies...
Na matiku systém nemám, neviem a neučím sa ju--hrozný postoj, ale mne to nevadí a biola je ľahká ak počúvaš, píšeš poznámky a máš otázky, keď niečomu nerozumieš.
matiku mi ani nespominajte...na to nemam hlavu...snazim sa tomu pochopit ale aj tak akosi nevyda, takze na to vobec nemam system...biologia je vpoho...sadnem, precitam poviem si to nahlas so zatvorenym zositom a viem...
ucim sa par minut alebo hodin pred hodinou ... v skole ...a som tu medzi zivymi ucit sa mi nechce a ani nebude... ale znamky mam celkom v pohode na vysvedcku vzdy matika 3 ostatne vacsinou 1 a dve tri 2
Ja matiku neznášam, ale zas z nej nechcem ani prepadnúť, tak to riešim jedine počítaním príkladov. Vždy pred písomkou si ich rozdelím na jednotlivé typy a potom ku každému vzorce a vzorové príklady a potom u len precvičovať. Obdivujem tých, čo sa matiku neučia vobec, pozrú na príklad a idú...
A biola mi ide ľahko, to si vačšinou kreslím alebo prerozprávam sestre ako rozpávku na dobré noc
matiku si citam a je to...a biologiu sa naucim len to co ma najviac zaujima a co sa da naucit ze si to predstavim ...tot vse....a ucim sa a ucim..kym nezaspim! ..cize za 10minut!
No to si trafila akurát predmety, ktoré sa učím len naozaj výnimočne,resp. matiku vôbec nie. Keď to je podľa mňa také nechutné a nudné, že mi je prudko jedno, či to viem alebo nie. Matiku už len rok a adios amigos,môžem sa na to..
19. Kvadraticke rovnice? Predpokladam, ze komplexne cisla Ti nic nehovoria, a je tam iba jeden postup. Ale ak pretas par prikladov, tak to fakt ide rychlejsie...
20. Ze matika sa da pochopit iba na hodine, to je cista blbost. Kopu veci som pochopil bez hodiny, bez knihy ze som iba zobral papier ceruzku a som sa hral...
Biologia alias zivy zivot ma stale zaujmal, tak sa mi to velmi lahko ucilo. Preto ziva, lebo su aj kvarky, atomy, energia...
Matika, je hlavne chyba v uciteloch. Jeden docent z vysky, matik, mal zdravotne problemy, tak sa vratil na rok do svojho rodneho mesta Humenne. A co by tak mohol robit, tak isiel docent ucit na gymku matiku. Vsetci brali matiku tak ako stale. Potom prisiel ten docent, ucebnice z matiky vyhodil a islo sa podla neho. Tak 5 ziakov ma rado matiku na triedu asi. Ak ucit matiku on, matiku vedeli vsetci a vsetci a na kazdu hodinu matiky tesili... V S E T C I. Po roku odisiel znova na vysku, a matika bola ako predtym...
biológiu som veľmi nemala a tak som sa na ňu nemusela učiť...ale matika sa mi už len ťažko chápala, nieto učila...môj systém? Sadnúť si k tomu a rátať, rátať a rátať... ...
matika tak to je ina blbost a hlavne slovne ulohy,keby som bola ministerka skolstva tak by som zrusila slovne ulohy ved v zivote sa to bohvie ako neoplati,,,,,nikoho nezaujma kolko dostanu robotnici ked mali robit 5 dni a robili to 7 dni ,,uuuplna hovadina
ja sa na bio ucim na prestavke 5 minut a mam 1 to staci obkecat pri nasej ucitelke bo ona v pohode zobere .. len aby som vedel ako co funguje co kde je a tak a na pisomke mobil a v nom vsetky poznamky a matiku sa nic neucim a mam 1,2 pohodka staci chapat .. na hodine sa rozvalim vylozim nohy a pocuvam + pozeram na tabulu to ja nejlepsie ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
A inak sa neucim, zbytocne, ked v zivote budem aj tak robit to co mi ide najlepsie a to co ma bavi. Ale ak velmi chcem tak si zapamatam vsetko z hodiny.
(Pardón za výraz ale u mňa sa to ozaj slušnejšie povedať nedá, ja na to nekašlem, ja na to proste jebem..)
takze amtiku neriesim ano?
skor by som povedal tak., ze sa ucim systematicky
inac sa mi hrozne uci fyzika, matika a geografia...bleeeee
A biola mi ide ľahko, to si vačšinou kreslím alebo prerozprávam sestre ako rozpávku na dobré noc
20. Ze matika sa da pochopit iba na hodine, to je cista blbost. Kopu veci som pochopil bez hodiny, bez knihy ze som iba zobral papier ceruzku a som sa hral...
Biologia alias zivy zivot ma stale zaujmal, tak sa mi to velmi lahko ucilo. Preto ziva, lebo su aj kvarky, atomy, energia...
Matika, je hlavne chyba v uciteloch. Jeden docent z vysky, matik, mal zdravotne problemy, tak sa vratil na rok do svojho rodneho mesta Humenne. A co by tak mohol robit, tak isiel docent ucit na gymku matiku. Vsetci brali matiku tak ako stale. Potom prisiel ten docent, ucebnice z matiky vyhodil a islo sa podla neho. Tak 5 ziakov ma rado matiku na triedu asi. Ak ucit matiku on, matiku vedeli vsetci a vsetci a na kazdu hodinu matiky tesili... V S E T C I. Po roku odisiel znova na vysku, a matika bola ako predtym...
matiku pochopím na hodine a ostatné sa dá naučiť pred hodinou ak už naozaj treba