Budem si musieť zaobstarať nejaký ntb, rozpočet som si dal 600€ MAX. Ide mi hlavne o výdrž batérie a veľkosť (do tých 13,3"). Nemusí byť nový. Čo by ste mi odporučili? Mám v ponuke macbook air early 2015 za 550€? Oplatí? Použitie internet, skola. Hry nie
ja by som vzal ten macbook. ked ti vylozene netreba silny hw, tak je jednoznacne kompaktnejsi, praktickejsi a lepsi na kazdodenne pouzivanie nez cokolvek ine v tej cenovej hladine. nehovoriac o tom, ze baterka ti vydrzi odhadom tak 12 hodin. air sice nieje ziaden zazrak, ma pomerne zly display a je relativne pomaly, no nemyslim, ze vzhladom na tvoje poziadavky zozenies daco lepsie do 600 eur.
@emptysoul a aj ti ten comp potom vydrzi 5+ rokov bez toho, aby bol spomaleny/cokolvek? lebo este som nepocul o nikom, kto by mi povedal ze mu po 6 rokoch ide notebook rovnako dobre ako na zaciatku. bez reinstalacii a akychkolvek zasahov za ucelom spojazdnenia.
@trdelniiiq nechcem sa do toho navážať, ale ja som videl macbook po roku a pol tak zamrznuty a spomaleny ze aj moj stolny počítač v roku 2004 bol rýchlejší takže by som mac zas tak nevyzdvihoval, je to rovnaky pocitac ako kazdy iny ked si tam clovek nahadze balast tak to skonci rovnako ako s windowsom
Ako som tu videl v komentároch vyššie tak HP je dobrá voľba, ja som si kúpil starší model a mac presere už len v rýchlosti spúštania (jedina nevýhoda je výdrž batérie to sa musí mac-u nechať) a cena je tretinová
Prečo nechceš 15,6"?
Však to máš lepšie aj keď si pozrieš nejaký film alebo čo.
Ak trváš na 13" tak jedine ten Macbook nič lepšie nenájdeš, inak Macbooky sú super len ako bolo spomenuté náhradné diely neskutočne drahé.
@condition no ja mam zas z okolia, vratane mna, asi 5 ludi, ktori mame mid 2010 procka a starsie a slapu nam ako hodinky. moze byt, ze novsie sa seru ale starsie modely su ako tanky.
vsetci vlastnici macbookov ti povedia, ze macbook air 2015 je super vyber - ak ho nechces na nic narocne.
ja sa nehadam o tom, ze za rovnaku cenu najdes parametrovo lepsie veci, ale to ludia, ktori sa absolutne nerozumeju do techniky, nepochopia, ze to, ze ma nieco na papieri vyssiu frekvenciu alebo viac operacnej pamate, neznamena, ze to bezpodmienecne bude bezat lepsie. a hlavne, ked to bude mat rok alebo dva.
ludia prechadzaju z windowsu na osx, ale neprechadzaju z osx na windows. preco asi, to necham na teba, nech sa nad tym zamyslis.
@hoperpohroma no z velkej casti kvoli tomu ze na windowse zacina prakticky uplne kazdy takze clovek co chce zmenu prechadza z neho na nieco ine a nie naopak
Inak mňa by strašne zaujímalo prečo na MacBookoch nie je numerická klávesnica?
Keď dám za hračku 1300 eur (MacBook Pro) tak by som očakával aspoň tú numerickú klávesnicu, pretože mne to príde ako taká úplne zbytočná chyba však to určite nie je tak ťažké pri výrobe to tam najebať.
Už 4 roky mám 13,3 od Lenovo, zažíva denné prenášanie, pády, trieskanie i rôzne teploty. Aj bez čistenia prežije pracovať hoci aj zabalený do deky a v živote neaktivuje ventilátor na rýchlosť aby si ho počul, kapacitu batérie má stále asi 60% novej (asi 5 hodín), nikdy žiadne zaváhanie (y) Jediné čo som na ňom menil (dobrovoľne) bol SSD disk a pridal 12GB RAM
@fury A čo tak repasovany book s 2 ročnou zárukou?
Napr. Dell Latidude e6430 alebo novší (v konfigu aspoň s dvojjadrovým i5-3xxx Ivy bridge alebo dá sa zohnať aj s štvorjadrom i7-3xxxMQ/HQ, 8GB RAM) + v tej cene ti vyjde aj na 500GB SSD a si zahojeny .. ešte aj ušetríš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
@7 To isté mám potvrdené od spoluzžiaka síce má PRO mid 2012 a furt šlape ako nový
Ako som tu videl v komentároch vyššie tak HP je dobrá voľba, ja som si kúpil starší model a mac presere už len v rýchlosti spúštania (jedina nevýhoda je výdrž batérie to sa musí mac-u nechať) a cena je tretinová
Však to máš lepšie aj keď si pozrieš nejaký film alebo čo.
Ak trváš na 13" tak jedine ten Macbook nič lepšie nenájdeš, inak Macbooky sú super len ako bolo spomenuté náhradné diely neskutočne drahé.
vsetci vlastnici macbookov ti povedia, ze macbook air 2015 je super vyber - ak ho nechces na nic narocne.
ja sa nehadam o tom, ze za rovnaku cenu najdes parametrovo lepsie veci, ale to ludia, ktori sa absolutne nerozumeju do techniky, nepochopia, ze to, ze ma nieco na papieri vyssiu frekvenciu alebo viac operacnej pamate, neznamena, ze to bezpodmienecne bude bezat lepsie. a hlavne, ked to bude mat rok alebo dva.
ludia prechadzaju z windowsu na osx, ale neprechadzaju z osx na windows. preco asi, to necham na teba, nech sa nad tym zamyslis.
Keď dám za hračku 1300 eur (MacBook Pro) tak by som očakával aspoň tú numerickú klávesnicu, pretože mne to príde ako taká úplne zbytočná chyba však to určite nie je tak ťažké pri výrobe to tam najebať.
Napr. Dell Latidude e6430 alebo novší (v konfigu aspoň s dvojjadrovým i5-3xxx Ivy bridge alebo dá sa zohnať aj s štvorjadrom i7-3xxxMQ/HQ, 8GB RAM) + v tej cene ti vyjde aj na 500GB SSD a si zahojeny .. ešte aj ušetríš
Veľmi však záleží, v akej je konfigurácii (procesor, RAM, HDD/SSD, grafika, displej, bateria)