Hodte pls linky na proteiny, ktore kupujete, nejake vase skusenosti a napiste popripade aj pls, ze na zaklade coho sa pri vybere proteinu rozhodujete : ) a ako ste sa k nemu dostali
ale uz som mal aj » www.protein.sk/protein-power-b...
tento je dobra cena + mnozstvo, avsak myslim ze naj je zobrat jahoda+banan
vanilka vraj naduva a neviem preco ale Coko ma viacej sacharidou
Kupujem MyProtein Impact Whey Protein, príde mi to ako fajn pomer, čo sa týka obsahu bielkovín a ceny a aj chuť je dobrá, ešte mám nu3tion, ten je ešte lacnejší a má dobrý pomer, no chutí hrozne a strašne pení
» www.namaximum.sk/kategoria/prote...
no a rozhodla som sa preň preto, lebo som spokojná so zložením, cenou a referenciami. A preto lebo konopné výrobky mám rada. Na chuť som si síce musela zvyknúť, pretože nie je rozpustný, no po týždni to už bola úplná pohoda a myslím že v ňom asi budem aj nejakú dobu zotrvávať
@nostroma Vo vseobecnosti: prirodne jedlo je vzdy lepsie ako potravina spracovana clovekom. Srvatkovy koncentrovany protein sa tiez ziskava filtraciou mliecnej srvatky. Je to prakticke riesenie a nema negat. vplyv na zdravie, pokial je kvalitny.
Frajer si berie zvacsa zo stillmassu, prichuti maju dobludu a daval mi ho aj ochutnat a bol fajn niektore prichute sice dost penia ale lahko sa rozmiesava a celkovo si myslim, ze je to fajn kupa. cenovo je taktiez super na tom a kvalitou si myslim, ze tiez, nakolko on dost vela cvici, dviha tazke vahy a zabera mu dostatocne
Teraz ma inak myslim prichut troch cokolad a chutovo je super
@4 povie clovek a da si parok bielkovina je proste bielkovina, ziadne "chemikalie" (inac to je strasne vtipne slovo, ked sa nad tym zacneme zamyslat) a mas viac menej jedno, ci si to das v podobe sladkeho prasku alebo zozeres 2 kocky tofu a desat vajec...a ked uz sme pri tom, to tofu tiez nie je ziadna slava. Celkovo nefermentovana soja je...no radsej nic
Tatko kupuje @6 ten druhy link vanilkovy, tak si obcas capnem do smoothie alebo pseudopalaciniek.
super forum!
- » www.protein.sk/whey-protein-fi... tento bol moj prvý a odvtedy som ho mala pravidelne doma, prichut biela coko-kokos top, vanilka tiez moze byt, cokolada a coko-malina tiez ujdu (ale stale super, no v porovnani stym coko-kokos... ten je nebicko v papulke proste xD ) je super po vsetkych strankach az na zlozenie, ma viac sacharidov, no ked som priberala tak mi to bolo jedno
- » gymbeam.sk/10-protein-100-... najchutnejsia prichut bola coko-oriesok, ten som si kupovala potom co som chcela prejst na nieco menej sacharidove a objednala som ho na zaklade recenzii, lebo mal vraj chutit ako monte
- » www.theproteinworks.com/whey-protein-80... a kupujem aj tieto, lebo kamarat ich objednava zo zahranicia a da mi dobru cenu takze pomer cena/kvalita tu jednoznacne vitazi, prichut cokolada je super, coko-jahoda moze byt, a biela cokolada je uz velmi presladena.
a ja sa rozhodujem podla cena/kvalita/chut..
ak mi nechuti tak moze byt aj za 10 eur tak si ho nekupim,
ak stoji 70 eur tak moze chutit aj jak milka oreo a si ho nekupim,
a moze chutit jak milka a stat paru eur ale ked bude mat dobludu sacharidov, tak si ho tiez nekupim
a ziaden mi nesposoboval nijake problemy, ziadne problemy s travenim ani nic. A ja tie proteiny ani tak nepijem xD ale skor ich pridavam do tvarohu, alebo si robim mugcake a pod.
taze tak, mna by zaujimalo ake proteiny ty kupujes
@staphylococcus Ja to chápem, že ide o rovnakú bielkovinu, len ide o to, čo je tam ešte naviac. V tabletkách/práškoch často bývajú pridané ešte ďalšie látky, napr. na dlhšiu trvanlivosť, príchuť a podobne.
@staphylococcus to kde všetci a na akych pofidernych strankach ste citali ze nefermentovana sója je zla ,
ludia by sa mali nauciť že sója nie je nezdravá a nečitať hluposti(hoax) na internete, ani muzovi to nič nespravi lebo to obsahuje fytoestrogeny a tie dokaźe spracovať ženský organizmus, mužské telo ich viacmenej uplne ignoruje, nedokáže ich spracovať muž.
@mefistofel necitam pofiderne stranky a mam dost vedomosti na to, aby som si urobila vlastny obraz. Okrem toho ze fermentovana - nefermentovana, ok, mysli si co chces, nejdem sa hadat, soja je najviac chemicky upravovana a postrekovana plodina, najcastejsie geneticky modifikovana, hlavne na to, aby dokazala zniest obrovske mnozstva silnych herbicidov. Papkat roundup, uplna mnamka
@staphylococcus ja si nemyslím nič, ja nie som vedec aby som nieco myslel o sóji, na to sú mudrejši ludia čo maju na to školu a robili aj rozny vyskúm o tom takže ty si možeš myslieť čokolvek o tom ak si myslíš ze vieš viac ako XY študovanych ludi, ja som interpretoval aj skutočny vyskum a podobne članky a nie "topky.sk" a podobne stranky kde sa toto pisalo ze soja je škodliva
Geneticky upravovaná možno je, ale v ametike a v ázii. V európe ani velmi nie... tu je také zakázane.
Roundup sa pouziva ale nie vela v nasich podmienkach a ked sa použiva tak sa to použiva na vsetky plodiny a nie len na sóju. Na sóju najmenej, to sa pouziva len na geneticky modifikovanu soju, normalnu kvalitnu soju co sa pestuje v europe, tam sa nepouziva velmi.
@mefistofel co su to prosim ta tie topky.sk?
A myslis, ze v produktoch ktore jes je len v europe vypestovana soja? To si dobre naivny
A btw, ja si nic neMYSLIM, ja VIEM
A na "vsetky plodiny" sa roundup teda nepouziva, pretoze ziadna bezna, neupravena plodina ho neprezije ten ti zabije akukolvek burinu tak potom zer z juznej ameriky dovezenu soju ktora je nim totalne nasiaknuta
Ospravedlnujem sa methodovi za spam ale omfg proste
@staphylococcus mozes vedieť vela vecí a nemusi to byt pravda , ale nemyslim to zle, len som ti chcel rozširiť obzor
no napisal som velmi dlhy clanok ale radsej som to zmazal nechce sa mi hadať , len som chcel poradiť ze soja nie je nebezpecna aj ked si ludia myslia iné hluposti tak som chcel poradiť a na vyrobu tofu na slovensku a cesku sa pouziva kvalitna soja(kvoli obsahu bielkovin) , co nie je geneticky modifikovana.
@mefistofel vazne? definuj "kvalitnu soju". Vies presn kde bola pestovana? cim bola striekana? Jasne bezne sa pouziva pri repke a kukurici...geneticky modifikovanej a takisto pri soji. a sme doma.
@staphylococcus je niekolko druhov soji, také beznejšie co obsahuju do 35% bielkovin a potom su kvalitnejsie a tie obsahuju do 45% bielkovin. (sa hlavne zistilo vyskumom to, ze pri GMO aj kukurici obsah latok je vacsinou ovela nižši, aj co sa týka vapnika, horčika a inych)
A áno Roundup sa pouzival na slovensku uz aj pred 30rokmi aj ked neexistovali v tychto končinach slova "GMO" , neviem ci ludia si myslia ze je to novinka alebo ako. Záleži od koncentracii s vodou a ake mnozstvo sa aplikuje na pole, kukurica, repka vydrži aj túto latku pokial nie je v silnej koncentracii. Sú to silné rastliny.
@mefistofel aha takze kvalitu posudzujes podla mnozstva bielkovin a nicoho ineho? este raz sa pytam - vies kde bola ta soja vypestovana a cim bola striekana?
A ano, roundup sa pouziva uz dlho...na burinu alebo na cokolvek co chces totalne vyhubit.
@staphylococcus ja tak tu kvalitu neposudzujem, tak sa posudzuje kvalita všeobecne , len bezne clovek to nema ako zistiť, to sa testuje a urcite podla druhu plodiny.
Cim bola striekana a kde bola pestovaná, aká je to odroda, nema clovek ako zistiť pri polotovare. Takze cokolvek co máš v obchode moze byt GMO. Aj to co denne jedávaš doma. Jedine sa mozes spolahnuť na vyrobcov ze pouzivaju tie suroviny aké tvrdia ze pouzivaju.
Teoreticky máš to to isté aj pri akejkolvek postavine, aj pri inych strukovinach či rajciny, dokonca aj ryža! , zemiaky a podobne. Vacsina ryze a rajcin sa dováža takže asi tak.
@mefistofel a sme doma cize nemas istotu, ze nezeries upravene plodiny, plodiny striekane obrovskymi mnozstvami herbiciov, a ok, ryza paradajky vsetko sa strieka ale soja s kukuricou jednoznacne NAJVIAC. Taktiez su NAJCASTEJSIE modifikovane a to dokonca i u nas (na slovensku pokial sa nemylim su to IBA tieto dve) aj ked na spotrebne ucely malo.
Dufam, ze uz sme sa dostatocne pochopili, zelam pekny vecer.
@staphylococcus tak isto ani ty nemáš istotu ze to co jedávaš doma nie je GMO , ryza sa casto dovaza(cina, india) alebo z inych krajín europy, na slovensku sa nepestuje ryža, skúšalo sa to ale neoplati sa to, takže tiež nemáš istotu, len spoliehať sa na to čo je na obale napísane. (soja sa dovaza prevazne len z europy)
na slovensku sa sója nepestuje, a keď nahodou tak len v takom malom bezvyznamnom mnozstve, kukurica sa pestuje len normalna, GMO sa pestuje len na 2 územiach v malych oblastiach ako testovaná plodina bez komerčneho využitia tiež je tam snaha o skoncenie pestovania.
Dalšie využitie Roundapu je pri pestovaní hrozna, pripadne sa pouziva 2-3tyždne pred velkou orbou, potom sa to zapracuje všetko do pody a zaseje sa, aby sa potom nemuseli na rastlinu pouzivať iné postreky, ale v pôde to stále je. Aj pri pestovaní jahod predtým ako ich nasadíme, alebo predtým ako vyjdu von a je tam plevel pouziva sa tiež niekedy roundup. Má to velké využitie v polnohospodárstve, pokial sa tomu nevenuješ Tak je mi jasné že to nemožeš vedieť, to sa nedá vedieť všetko, ja tiež toho velmi velmi vela neviem, len v tomto som ti chcel poradiť.
(niektoré plodiny maju napisane NON GMO hlavne teda pri sóje to je písane, nie vždy , ostatné plodiny to je otazne ako je to s nimi....pri ziadnej inej sa to neudáva aj ked sú iné GMO postraviny tiež, len o tych sa nehovori aj keď sa použivaju tiež, dokonca aj papaya)
Izolat, okolo 80 g,( 90g su cele zle )proteínu na 100g, tam kde je najviac aminokyselín, najmenej cukru... Som si našiel zoznam najdôležitejších aminokyselín na nete a podľa toho to cekujem...
@mefistofel ANO DO PICE ROUNDUP SA POUZIVA PREDTYM NEZ NIECO ZASEJES NA BURINU NIE PRIAMO NA TU PLODINU!!! Lebo by ju to okamzite zlikvidovalo! Do pice to som ti hovorila uz desat krat! Nauc sa citat! A v pripade, ze teda kupujes LEN potraviny s oznacenim non gmo tak potom ok
@staphylococcus@mefistofel hodte aj nejake linky,studie, argumenty, ked sa vam chce, minimalne ja si to rad precitam ] Inac je sranda sledovat taketo debaty, ja som bol tiez doteraz v tom, ze soja je zloba, ale tak ako ruku do ohna by som za to nedal, nepatral som po tom, nejem ju, lebo mi nechuti a ma nizsiu vyuzitelnost bielkovin ako srvatka a maso.
@ujoperun preco su 90g cele zle? a preco ti vadi cukor ? Proteiny sa na 1 davku (25g odmerka) lisia v mnozstve cukru vacsinou od cca 0 do cca 3 gramov, 3 gramy cukru si neustrazi stale ani semi-pro cvicenec, ver mi. To je vymetanie mozgov, ludia su kupuju drahe doplnky a potom si da cukor do kavy, alebo kecup k jedlu, alebo ja nvm...sacharidy su vsade, aj v mase, aj v ovoci.
toto mas tak velmi zbezne co som teraz narychlo ponachadzala, minuly rok som pisala jednu pracu, keby sa mi ju chcelo hladat v zdrojoch som mala nejake zaujimave linky este
@mefistofel "With the major producers of soybeans cultivating the genetically modified type, it is not so hard to imagine that most food products containing soybeans as ingredients may likely contain GM soy."
@method prepáč ale mam teraz vela veci na praci aby som hladal niekolko hodin zdroje a študie , mozno potom ked si na to spomeniem.
@Staphylococcus nenapisal som ze sa pouziva Len predtym ako zaseješ ale aj predtym ako zaseješ(v kazdom priapde v pôde to zostava lebo ne to neodburatelna látka). Bezne sa pouzival na ošetrovanie viniča. V kazdom pripade ak sa nepouzije roudup tak sa pouzije XY inych postrekov co nie su také silne ale funguje to, a je to tiež svinstvo. a ja som niekde tvrdil ze nomalna soja nie GMO je rezistna na roudup? zas netreba si domyšlať ja to nikde neobhajujem roundup ja viem ze je to svinsvo len pisem ze sa to pouziva viac ako si mysliš a pouziva sa to aj pri inych plodinach ,A nezlikvidovalo by to raslinu okamzite, ale tak za cca 3 tyzdne (ja viem detail)
slovensky a cesky vyrobcovia deklaruju ze vyuzivaju len NON gmo soju, ...preco ludia beru informacie hlavne z americkych a podobnych stranok/zdrojov tam sa pouziva GMO soja to je pravda, lebo inú ani nemaju, ale tu nezijeme v amerike tu je na výber.
fytoestrogeny su velmi dolezite hlavne pre zeny, tam je skor len zdravotne pozitivum pre zeny, pre muzov to je o niecom inom, a bolo študium na to, cca 600mužov sa volako 6rokov stravovali prevazne tak ze jedli soju a podobne, ale to sa uz nepise nikde ze prevazne toto boli casto ťazky fajciari a obezny ludia teda testovacie objekty , celkovo len ludia mali nizsie mnozstvo spermii ale nebolo to naškodu (cca 10% z nich len nizsiu pohyblivost spermii z neurciteho dovodu) a nedalo sa to uplne urcit ci to bolo zo soje, alebo z ich zleho zdravotneho stavu alebo veku, lebo tam boli prevazne muži 35rokov a viac , a hra tam aj vela inych faktorov, stres, aktuálny a predchadzajuci sexualny zivot, prostredie v ktorom ziju atd,
mozem ti napisat: ja som tu normalnu teda non gmo soju/tofu testoval na mne urcitu dobu a hovori sa často ze to znizuje aj sexualnu tuzbu a vsetko.... smutné je ze nie :/ , absolutne to nic nespravilo, len som sa mi to sprotivilo akurat tak (ze ju teraz skoro vobec nejem) s byvalou som bezne aj 4-6hodin a niekedy aj dlhie a nezda sa mi ze by sa mi znizila "tuzba" alebo ze by som niekedy nemohol...
@mefistofel jasne, ma to nq zeny teda kurevsky pozitivny vplyv. Skracovanie menstruacneho cyklu je uplne fasa, hlavne ked mas zakazdym bolesti ze ides skapat ti je urcite jedno ci to dostanes kazde 3 alebo kazde 4 tyzdne. Takisto je super ked decko v mlieku prijme tolko hormonov co v 5 antikoncepcnych tabletkach. Mysli, prosim ta, mysli! A to ze mas vydrz tiez este neznamena ze si plodny
@staphylococcus samozrejme, všetkého vela škodi! jedáva sa to, skor aby zena nemala bolesti a podobné veci... ale áno každý človek je iný, takže u každeho to posobí inak, s tym nemožem nesuhlasiť ze moze ti to sposobiť aj toto, to je pravda, ale pokial si neskušala tak nemožeš to odsudzovať že je to tak zle, možno to by ti praveze pomohlo od bolesti ak si to už skusila a nepomohlo tak potom nič. A nehovorim aby to zena jedla pocas tehotenstva alebo počas laktacie. Ale fytoestrofén nie je sám o sebe hormon je to len latka ktorá sa meni v na estrogen.
Aj také lanové semiacka, cícer, červené vino, dokonca aj jablka, ovos, hrášok atd obsahuju fytoestrogeny a tu nikoho nepocujem hovoriť aké su lanové semiačka skodlivé a ostatné plodiny, skor opačne. To je len o tom ako je to prezentované v médiach a potom sa to širi rychlejšie ako mor medzi ludi a už su len predsudky, placebo efekt a podobne.
Teraz som si spomenul, že som chcem dopísať, že ak by som kupoval, tak asi by som vyberal medzi tým od Still Mass alebo od Optimum Nutrition Gold Standard.
@mefistofel ano lebo ich neobsahuju take obrovske mnozstvo ako soja do riti! Uz si konecne priznaj ze nemas pravdu lebo ziadne argumenty len sa vykrucas.
@staphylococcus ja sa nehádam ja len diskutujem normalne a co by som si mal priznat? ze soja nie je škodlivá pre človeka? s tým plne suhlasim
pripadne tu máš clanky a zdroj ku študii a nie také z prsta vycucané članky ako si sem dala
napriklad: » ajcn.nutrition.org/content/89/4/11...
alebo: » freefromharm.org/health-nutritio... » foodrevolution.org/blog/the-truth-...
ešte doplním, ja neviem či mám pravdu, to ti istotne netvrdím, ze mám pravdu, len vychadzam zo skutočnych študii, čo sa robili a nie z pochybných člankov bez zdrojov ako "jedna babka povedala" @Method tak sú volaké članky ak si chcel čitať , ale všetko po anglicky :/ , a tak hadam kazdy bude rozumiet
@mefistofel jasne lebo "food revolution" je menej z "z prsta vycucany" zdroj nez to, co som sem dala ja ten gm compass je uplne relevantna stranka na rozdiel od tychto tvojich picovin. Boze chlape... A toto ma od normalnej diskusie daleko lebo tvoje vedomosti na danu temu su az bolestivo neexistujuce a jedine co vies je "ja tvrdim ze..." a v dalsom prispevku ked ti to vyargumentujem "...ale ja netvrdim ze..." a v podstate ziadne relevantne argumenty pripadne este vies uzasne zopakovat inymi slovami to, co som uz povedala
@staphylococcus dve stranky, su uplne dobre zdroje konkretne članky zo študii a skoro všetko co potrebuješ a ....jedna stranka horšia, co som povodne ani nechcel dať a len na tú sa zameriavaš , tu len ignoruj a precitaj si tie ostatne teda ked ti len ta stranka vadi
tak ked ty takýmto sposobom pišeš tak odpišem presne tak isto
" ženo... A toto ma od normalnej diskusie daleko, lebo tvoje vedomosti na danu temu su az bolestivo neexistujuce a jedine co vies je": priznaj si ze mam pravdu(bez ničoho len tak lebo musiš mať pravdu),
jedine co si tam dala clanky na GMO s čim suhlasim ze su škodlivé, ale ja pišem o normalnej soji a ta nie je, skor práveže opačne A tie prvé dva zdroje co som pisal si prečitaj,
TO SI si ani nemohla ani časť prečitať za tú kratku dobu ako si odpisala aky som hlupak ????? ČLOVEK ked debatuje musi byť otvorený všetkým moznostiam aj keby vedel že sa pletie(ja som, len nevidim nikde nič ziadny relevantny zdroj jedine ta gmocompas a tam je pisane len o gmo co som len tvrdil o tom podobne veci, necitaj medzi riadkami), len ty asi si nepripustiš ze by si nemohla mať pravdu s niektorými vecami som s tebou aj suhlasil, ine zas viem ako to je aj zo skutočnej praxe(roundup, a netvrdil som ze nie je skodlivy, praveze som pisal ze je skodlivy a velmi), alebo potom keď som čital a teraz postol aj skutočné študie o soje že nie je škodliva non-gmo soja ani nesposobuje u muža nič zle ani u ženy.
ak som ta urazil prepáč nie je to moj učel, len som chcel poradiť. POkial sa chceš vyhybať soji nech sa páči, ja ťa to nenútim jesť, len som ti prezentoval skutočné študie.
NO ale asi nič teda, končime diskusiu, ty si voči tomu velmi zaujatá, a nedokáźeš prijať iny nazor ako máš a ani si to pravdepodobne neprečitaš co som poslal prvé dva zdroje, takže diskusia je bezvyznamná :/
@mefistofel jasne, budes si tvrdit ze soja uuuurcite nie je skodliva, stale ako verklik dokola aj ked som ti dala XY argumentov preco JE. Ja nie som zaujata, ja len viem, ze mam pravdu a ty si tu pleties somariny podlozene uplne pofidernymi strankami, si rovno z tych tvojich topiek mohol cerpat A vazne, vacsina soje aj na slovensku pouzivanej je GENETICKY MODIFIKOVANA DO PICE UZ. Tak prestan verklikovat vkuse dokola to iste ked nemas pravdu.
@staphylococcus nedala si ani jeden argument prečo je zlá len tak mimochodom len par člankov bez zdroja ja som ti dal konkretne aj so štúdiami čo si ani pravdepodobne neotvorila keď pozeram ako odpisuješ, len si tvrdila ze nemam pravdu, ale nic na to si nepovedala viac a len takym sposobom píšeš, ako ked dospely človek hovori dietaťu neodvravaj, lebo aj tak nemaš pravdu(aj ked ju má )
To je jedno teda, dajme tomu máš pravdu ja nič neviem, ....spravil som si dobry ovsený jogurt takže je mi to jedno
@mefistofel krista boha, vypisala som ti tu konkretne PRECO je skodliva, dala som ti sem clanky...akoze neviem, co si predstavujes pod pojmom argument ale asi nevies, co toho slovo znmena.
Akoze, zer si co chces, mne je to jedno.
@staphylococcus ja som ti dal tiez vela agrumentov a konkretne študie takže tiež neviem co si predstavuješ pod pojmom "argument" ked pišeš ze trepem somariny ja som ti tu pisal o skutocnych študiach ziadne moje vlastne myšlienky co si myslim alebo co si mysli o tom volaky clovek čo napisal članok na internet, co sa tomu rozumie ešte menej ako ty
Ale hovorim, máš pravdu, ak ju chceš mať, suhlasim s tebou , ja ti nevnucujem tie študie chcela si ich aby som podlozil tie veci čo som pisal, tak som ti ich dal k dispozicii máš ich tam a nepáči sa ti, čo s nimi spraviš je tvoje rozhodnutie.
@mefistofel jasne lebo tvoj clanok je ultimatna pravda za to, ze ho pisal doktor moja mama je tiez doktor, ked napise nieco na internet, znamena to, ze je to najsuper a najpravda? a podlozi to nejakymi pofidernymi akozestudiami len aby tomu ludia ako si ty verili
@secretadmirer ciste bludy vyber produktov uplne nahodny, respektive niekto zaplatil za ich propagaciu prakticky vsetky vymenovane vobec cloveku netreba a vacsina z toho su vyslovne hluposti. Doporucujem dovzdelavat sa v oblasti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
- vcelku dobry, a velmi malo sacharidou
ale uz som mal aj » www.protein.sk/protein-power-b...
tento je dobra cena + mnozstvo, avsak myslim ze naj je zobrat jahoda+banan
vanilka vraj naduva a neviem preco ale Coko ma viacej sacharidou
no a rozhodla som sa preň preto, lebo som spokojná so zložením, cenou a referenciami. A preto lebo konopné výrobky mám rada. Na chuť som si síce musela zvyknúť, pretože nie je rozpustný, no po týždni to už bola úplná pohoda a myslím že v ňom asi budem aj nejakú dobu zotrvávať
Dobré hodnotenia, cena + odporučil mi ho známi ktorý od nich kupuje doplnky už cez 2 roky
Teraz ma inak myslim prichut troch cokolad a chutovo je super
Tatko kupuje @6 ten druhy link vanilkovy, tak si obcas capnem do smoothie alebo pseudopalaciniek.
- » www.protein.sk/whey-protein-fi... tento bol moj prvý a odvtedy som ho mala pravidelne doma, prichut biela coko-kokos top, vanilka tiez moze byt, cokolada a coko-malina tiez ujdu (ale stale super, no v porovnani stym coko-kokos... ten je nebicko v papulke proste xD ) je super po vsetkych strankach az na zlozenie, ma viac sacharidov, no ked som priberala tak mi to bolo jedno
- » gymbeam.sk/10-protein-100-... najchutnejsia prichut bola coko-oriesok, ten som si kupovala potom co som chcela prejst na nieco menej sacharidove a objednala som ho na zaklade recenzii, lebo mal vraj chutit ako monte
- » www.theproteinworks.com/whey-protein-80... a kupujem aj tieto, lebo kamarat ich objednava zo zahranicia a da mi dobru cenu takze pomer cena/kvalita tu jednoznacne vitazi, prichut cokolada je super, coko-jahoda moze byt, a biela cokolada je uz velmi presladena.
a ja sa rozhodujem podla cena/kvalita/chut..
ak mi nechuti tak moze byt aj za 10 eur tak si ho nekupim,
ak stoji 70 eur tak moze chutit aj jak milka oreo a si ho nekupim,
a moze chutit jak milka a stat paru eur ale ked bude mat dobludu sacharidov, tak si ho tiez nekupim
a ziaden mi nesposoboval nijake problemy, ziadne problemy s travenim ani nic. A ja tie proteiny ani tak nepijem xD ale skor ich pridavam do tvarohu, alebo si robim mugcake a pod.
taze tak, mna by zaujimalo ake proteiny ty kupujes
» www.onacademy.co.uk/gold-standard-1...
ludia by sa mali nauciť že sója nie je nezdravá a nečitať hluposti(hoax) na internete, ani muzovi to nič nespravi lebo to obsahuje fytoestrogeny a tie dokaźe spracovať ženský organizmus, mužské telo ich viacmenej uplne ignoruje, nedokáže ich spracovať muž.
Geneticky upravovaná možno je, ale v ametike a v ázii. V európe ani velmi nie... tu je také zakázane.
Roundup sa pouziva ale nie vela v nasich podmienkach a ked sa použiva tak sa to použiva na vsetky plodiny a nie len na sóju. Na sóju najmenej, to sa pouziva len na geneticky modifikovanu soju, normalnu kvalitnu soju co sa pestuje v europe, tam sa nepouziva velmi.
A myslis, ze v produktoch ktore jes je len v europe vypestovana soja? To si dobre naivny
A btw, ja si nic neMYSLIM, ja VIEM
Ospravedlnujem sa methodovi za spam ale omfg proste
no napisal som velmi dlhy clanok ale radsej som to zmazal nechce sa mi hadať , len som chcel poradiť ze soja nie je nebezpecna aj ked si ludia myslia iné hluposti tak som chcel poradiť a na vyrobu tofu na slovensku a cesku sa pouziva kvalitna soja(kvoli obsahu bielkovin) , co nie je geneticky modifikovana.
A áno Roundup sa pouzival na slovensku uz aj pred 30rokmi aj ked neexistovali v tychto končinach slova "GMO" , neviem ci ludia si myslia ze je to novinka alebo ako. Záleži od koncentracii s vodou a ake mnozstvo sa aplikuje na pole, kukurica, repka vydrži aj túto latku pokial nie je v silnej koncentracii. Sú to silné rastliny.
A ano, roundup sa pouziva uz dlho...na burinu alebo na cokolvek co chces totalne vyhubit.
Cim bola striekana a kde bola pestovaná, aká je to odroda, nema clovek ako zistiť pri polotovare. Takze cokolvek co máš v obchode moze byt GMO. Aj to co denne jedávaš doma. Jedine sa mozes spolahnuť na vyrobcov ze pouzivaju tie suroviny aké tvrdia ze pouzivaju.
Teoreticky máš to to isté aj pri akejkolvek postavine, aj pri inych strukovinach či rajciny, dokonca aj ryža! , zemiaky a podobne. Vacsina ryze a rajcin sa dováža takže asi tak.
Dufam, ze uz sme sa dostatocne pochopili, zelam pekny vecer.
na slovensku sa sója nepestuje, a keď nahodou tak len v takom malom bezvyznamnom mnozstve, kukurica sa pestuje len normalna, GMO sa pestuje len na 2 územiach v malych oblastiach ako testovaná plodina bez komerčneho využitia tiež je tam snaha o skoncenie pestovania.
Dalšie využitie Roundapu je pri pestovaní hrozna, pripadne sa pouziva 2-3tyždne pred velkou orbou, potom sa to zapracuje všetko do pody a zaseje sa, aby sa potom nemuseli na rastlinu pouzivať iné postreky, ale v pôde to stále je. Aj pri pestovaní jahod predtým ako ich nasadíme, alebo predtým ako vyjdu von a je tam plevel pouziva sa tiež niekedy roundup. Má to velké využitie v polnohospodárstve, pokial sa tomu nevenuješ Tak je mi jasné že to nemožeš vedieť, to sa nedá vedieť všetko, ja tiež toho velmi velmi vela neviem, len v tomto som ti chcel poradiť.
(niektoré plodiny maju napisane NON GMO hlavne teda pri sóje to je písane, nie vždy , ostatné plodiny to je otazne ako je to s nimi....pri ziadnej inej sa to neudáva aj ked sú iné GMO postraviny tiež, len o tych sa nehovori aj keď sa použivaju tiež, dokonca aj papaya)
@ujoperun preco su 90g cele zle? a preco ti vadi cukor ? Proteiny sa na 1 davku (25g odmerka) lisia v mnozstve cukru vacsinou od cca 0 do cca 3 gramov, 3 gramy cukru si neustrazi stale ani semi-pro cvicenec, ver mi. To je vymetanie mozgov, ludia su kupuju drahe doplnky a potom si da cukor do kavy, alebo kecup k jedlu, alebo ja nvm...sacharidy su vsade, aj v mase, aj v ovoci.
» www.gmo-compass.org/eng/database/pl...
Toto je konkretne to s tym roundupom: "Tolerance to herbicides is by far the most important commercial characteristic of GM-soya beans. RoundupReady-soya beans (with resistance against herbicides containing the active ingredient glyphosate) have been grown for many years on a large scale particularly in North and South America. These areas account for about 60% of the world's soya bean production."
lebo, @mefistofel bezna soja NIE JE REZISTENTNA VOCI GLYFOSFATU! do pice uz!
» www.theguardian.com/lifeandstyle/20...
» gm.org/2008/01/16/a-lo...
toto mas tak velmi zbezne co som teraz narychlo ponachadzala, minuly rok som pisala jednu pracu, keby sa mi ju chcelo hladat v zdrojoch som mala nejake zaujimave linky este
@Staphylococcus nenapisal som ze sa pouziva Len predtym ako zaseješ ale aj predtym ako zaseješ(v kazdom priapde v pôde to zostava lebo ne to neodburatelna látka). Bezne sa pouzival na ošetrovanie viniča. V kazdom pripade ak sa nepouzije roudup tak sa pouzije XY inych postrekov co nie su také silne ale funguje to, a je to tiež svinstvo. a ja som niekde tvrdil ze nomalna soja nie GMO je rezistna na roudup? zas netreba si domyšlať ja to nikde neobhajujem roundup ja viem ze je to svinsvo len pisem ze sa to pouziva viac ako si mysliš a pouziva sa to aj pri inych plodinach ,A nezlikvidovalo by to raslinu okamzite, ale tak za cca 3 tyzdne (ja viem detail)
slovensky a cesky vyrobcovia deklaruju ze vyuzivaju len NON gmo soju, ...preco ludia beru informacie hlavne z americkych a podobnych stranok/zdrojov tam sa pouziva GMO soja to je pravda, lebo inú ani nemaju, ale tu nezijeme v amerike tu je na výber.
fytoestrogeny su velmi dolezite hlavne pre zeny, tam je skor len zdravotne pozitivum pre zeny, pre muzov to je o niecom inom, a bolo študium na to, cca 600mužov sa volako 6rokov stravovali prevazne tak ze jedli soju a podobne, ale to sa uz nepise nikde ze prevazne toto boli casto ťazky fajciari a obezny ludia teda testovacie objekty , celkovo len ludia mali nizsie mnozstvo spermii ale nebolo to naškodu (cca 10% z nich len nizsiu pohyblivost spermii z neurciteho dovodu) a nedalo sa to uplne urcit ci to bolo zo soje, alebo z ich zleho zdravotneho stavu alebo veku, lebo tam boli prevazne muži 35rokov a viac , a hra tam aj vela inych faktorov, stres, aktuálny a predchadzajuci sexualny zivot, prostredie v ktorom ziju atd,
mozem ti napisat: ja som tu normalnu teda non gmo soju/tofu testoval na mne urcitu dobu a hovori sa často ze to znizuje aj sexualnu tuzbu a vsetko.... smutné je ze nie :/ , absolutne to nic nespravilo, len som sa mi to sprotivilo akurat tak (ze ju teraz skoro vobec nejem) s byvalou som bezne aj 4-6hodin a niekedy aj dlhie a nezda sa mi ze by sa mi znizila "tuzba" alebo ze by som niekedy nemohol...
Aj také lanové semiacka, cícer, červené vino, dokonca aj jablka, ovos, hrášok atd obsahuju fytoestrogeny a tu nikoho nepocujem hovoriť aké su lanové semiačka skodlivé a ostatné plodiny, skor opačne. To je len o tom ako je to prezentované v médiach a potom sa to širi rychlejšie ako mor medzi ludi a už su len predsudky, placebo efekt a podobne.
pripadne tu máš clanky a zdroj ku študii a nie také z prsta vycucané članky ako si sem dala
napriklad: » ajcn.nutrition.org/content/89/4/11...
alebo: » freefromharm.org/health-nutritio...
» foodrevolution.org/blog/the-truth-...
ešte doplním, ja neviem či mám pravdu, to ti istotne netvrdím, ze mám pravdu, len vychadzam zo skutočnych študii, čo sa robili a nie z pochybných člankov bez zdrojov ako "jedna babka povedala"
@Method tak sú volaké članky ak si chcel čitať , ale všetko po anglicky :/ , a tak hadam kazdy bude rozumiet
tak ked ty takýmto sposobom pišeš tak odpišem presne tak isto
" ženo... A toto ma od normalnej diskusie daleko, lebo tvoje vedomosti na danu temu su az bolestivo neexistujuce a jedine co vies je": priznaj si ze mam pravdu(bez ničoho len tak lebo musiš mať pravdu),
jedine co si tam dala clanky na GMO s čim suhlasim ze su škodlivé, ale ja pišem o normalnej soji a ta nie je, skor práveže opačne A tie prvé dva zdroje co som pisal si prečitaj,
TO SI si ani nemohla ani časť prečitať za tú kratku dobu ako si odpisala aky som hlupak ????? ČLOVEK ked debatuje musi byť otvorený všetkým moznostiam aj keby vedel že sa pletie(ja som, len nevidim nikde nič ziadny relevantny zdroj jedine ta gmocompas a tam je pisane len o gmo co som len tvrdil o tom podobne veci, necitaj medzi riadkami), len ty asi si nepripustiš ze by si nemohla mať pravdu s niektorými vecami som s tebou aj suhlasil, ine zas viem ako to je aj zo skutočnej praxe(roundup, a netvrdil som ze nie je skodlivy, praveze som pisal ze je skodlivy a velmi), alebo potom keď som čital a teraz postol aj skutočné študie o soje že nie je škodliva non-gmo soja ani nesposobuje u muža nič zle ani u ženy.
ak som ta urazil prepáč nie je to moj učel, len som chcel poradiť. POkial sa chceš vyhybať soji nech sa páči, ja ťa to nenútim jesť, len som ti prezentoval skutočné študie.
NO ale asi nič teda, končime diskusiu, ty si voči tomu velmi zaujatá, a nedokáźeš prijať iny nazor ako máš a ani si to pravdepodobne neprečitaš co som poslal prvé dva zdroje, takže diskusia je bezvyznamná :/
To je jedno teda, dajme tomu máš pravdu ja nič neviem, ....spravil som si dobry ovsený jogurt takže je mi to jedno
Akoze, zer si co chces, mne je to jedno.
Ale hovorim, máš pravdu, ak ju chceš mať, suhlasim s tebou , ja ti nevnucujem tie študie chcela si ich aby som podlozil tie veci čo som pisal, tak som ti ich dal k dispozicii máš ich tam a nepáči sa ti, čo s nimi spraviš je tvoje rozhodnutie.
toto je napr. zaujimave "High tofu intake is associated with worse memory in elderly Indonesian men and women."
» www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18583909...
a tu mate aj nejake publikacie zhrnute: » www.vladozlatos.com/project/files/p...
a je lacní 3kg 13€