Nie znamy clovek ale aj tak suhlasim z jeho vyrokom: "Byt netrendovy je momentalne na rebricku stylovosti v prvej patke, tesne v zavese za somelierstvom a nenavistou k nakupnym centram..."
je ich príšerne veľa, od channinga si raz uverejním jednu, vediem sa ním, od bacona mám jednu stále v hlave, lebo stále to viac a viac chápem (zmodifikovane: Každý človek je vo vesmíre sám.), samozrejme, že sa ten citát nemylsi doslovne, to človek pochopí každodenným životom, potom sa mi páčia niektoré úryvky - vynikajúco zanalyzované psychologické javy v človeku od dostojevského, tie sa ťažšie pamätajú, a ešte sa mi stáva, že sa v podstate stotožňujem so všetkým, čo kedy vyhlásil pyco rausch v rôznych interviews
alcaponito...dobrý postreh, a ja sa pridružujem, ešte pred rokom by som to obišla, ale teraz som doslova happy z toho, že som sa dostala k tomuto vysvetleniu, náhodou je to veľké poznanie pre náš vesmír!
a potom quo vadis populis? ( nie som si ista ci som to dobre napisala ... páci sa mi to, bo z toho citi jemnu ironiu... tak ako z remarkovho nazvu knihy: Miluj blizneho svojho....
Alebo stano radic raz povedal: paradoxom konkurzov je to, ze sitom prejdu len tie najväcsie ryby
"Neprosím o zázrak, Pane, ale o silu pre všedný život. Nauč ma umeniu malých krokov. Sprav ma vynaliezavým a vynachádzavým, sprav ma sebaistým v správny čas. Obdar ma jemnocitom, aby som dokázal odlíšiť prvoradé od druhoradého. Prosím o silu disciplíny a miery, aby som len tak neprekĺzol životom a svoje dni si rozumne rozdelil. Aby som neprespal záblesky svetla života, a aby som si aspoň tu a tam našiel čas na umelecký zážitok. Umožni mi utvrdiť sa v tom, že snívať o minulosti či budúcnosti mi neprospieva. Pomôž mi čo najlepšie zvládnuť to, čo je najbližšie, pomôž mi pokladať práve prežívanú hodinu za najdôležitejšiu. Ochráň ma pred naivnou vierou, že v živote musí ísť všetko hladko. Daruj mi triezve poznanie, že ťažkosti, porážky, neúspechy a sklamania sú súčasťou života, že vďaka nim rastieme a dozrievame. Pripomínaj mi, že rozum sa často stavia proti srdcu. Pošli mi v pravej chvíli niekoho, kto má odvahu povedať mi pravdu s láskou. Chlieb náš každodenný daj mi pre telo i dušu. Prosím Ťa o prejav Tvojej lásky, priateľské echo a aspoň tu a tam náznak, že som užitočný. Viem, že veľa problémov sa rieši nekonaním; daj, aby som dokázal čakať. Nech vždy nechám Teba i ostatných dohovoriť. To najdôležitejšie si človek nehovorí sám; býva mu povedané. Ty vieš, ako veľmi potrebujeme priateľstvo. Daj, aby som dorástol na túto najkrajšiu, najťažšiu, najriskantnejšiu a najnežnejšiu vec života. Vnukni mi pravú chvíľu a pravé miesto, kde môžem zanechať balíček dobra - slovami, či bez slov. Chráň ma pred strachom, že by som mohol premárniť svoj život. Nedaj mi to, čo si želám, ale to, čo potrebujem. Nauč ma umeniu malých krokov!" /Antoine De Saint-Exupéry/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
"Keby bol klud na scene, tak je take ticho, ze pocujes ako ti rastu chlpy na prdeli."
,,Ženy sú len ozdobné pohlavie. Nikdy nemajú čo povedať, ale vravia to očarujúco."
ale taky stalin "ked zomrie jeden človej je to tragedia ,ked zomru tisícky je to štatistika "
Hiltler neviem uplne presne "ak vyhrám budem hrdina ,ak prehrám budem večmi nenávidený "
Ps: dosť pravda
a ece takyto: "Vo velkej dusi je vsetko velke" Pascal
"Někdy se prostě musíš vychcat do umyvadla." Charles Bukowski
Ale z toho by vychádzalo, že v tej veľkej duši sa to všetko aj nachádza ... A to odporuje matematike
mame podobne zvyky...
Hudbe sa netreba rozumiet,za vse ju treba citit.
jeden z najoblubenejsich...
A ešte aj rovnaký dátum narodenia
ale tusim ze to nebola ziadna svetova kapacita
Kurt Cobain
a teraz ma neskutocne fascinuje jedna veta, kt. odnznela v seriali joan z akradie: " tvoja praca je taka dobra, ze ju kradnu."
tak to ma uplne dostalo..
"Venovat sa iba filozofii je ako jest iba chren."
Len hrobár má v popise práce pomáhať luďom do hrobu. U ostatných ide o neprimeranú iniciatívu.
Nie si opity, ak dokazes lezat na zemi bez drzania.
ze Viva la vida... juchu! ...
a potom quo vadis populis? ( nie som si ista ci som to dobre napisala ... páci sa mi to, bo z toho citi jemnu ironiu... tak ako z remarkovho nazvu knihy: Miluj blizneho svojho....
Alebo stano radic raz povedal: paradoxom konkurzov je to, ze sitom prejdu len tie najväcsie ryby
"Neprosím o zázrak, Pane, ale o silu pre všedný život. Nauč ma umeniu malých krokov. Sprav ma vynaliezavým a vynachádzavým, sprav ma sebaistým v správny čas. Obdar ma jemnocitom, aby som dokázal odlíšiť prvoradé od druhoradého. Prosím o silu disciplíny a miery, aby som len tak neprekĺzol životom a svoje dni si rozumne rozdelil. Aby som neprespal záblesky svetla života, a aby som si aspoň tu a tam našiel čas na umelecký zážitok. Umožni mi utvrdiť sa v tom, že snívať o minulosti či budúcnosti mi neprospieva. Pomôž mi čo najlepšie zvládnuť to, čo je najbližšie, pomôž mi pokladať práve prežívanú hodinu za najdôležitejšiu. Ochráň ma pred naivnou vierou, že v živote musí ísť všetko hladko. Daruj mi triezve poznanie, že ťažkosti, porážky, neúspechy a sklamania sú súčasťou života, že vďaka nim rastieme a dozrievame. Pripomínaj mi, že rozum sa často stavia proti srdcu. Pošli mi v pravej chvíli niekoho, kto má odvahu povedať mi pravdu s láskou. Chlieb náš každodenný daj mi pre telo i dušu. Prosím Ťa o prejav Tvojej lásky, priateľské echo a aspoň tu a tam náznak, že som užitočný. Viem, že veľa problémov sa rieši nekonaním; daj, aby som dokázal čakať. Nech vždy nechám Teba i ostatných dohovoriť. To najdôležitejšie si človek nehovorí sám; býva mu povedané. Ty vieš, ako veľmi potrebujeme priateľstvo. Daj, aby som dorástol na túto najkrajšiu, najťažšiu, najriskantnejšiu a najnežnejšiu vec života. Vnukni mi pravú chvíľu a pravé miesto, kde môžem zanechať balíček dobra - slovami, či bez slov. Chráň ma pred strachom, že by som mohol premárniť svoj život. Nedaj mi to, čo si želám, ale to, čo potrebujem. Nauč ma umeniu malých krokov!" /Antoine De Saint-Exupéry/
"Hádanie sa na nete je ako súťažiť na paraolympiáde - aj keď vyhráš, stále si retard."
nie, že by bol môj najobľúbenejší ale na konci kazdej spravy mi to napisal jeden kamarat, tak som si ho oblubila
aj ked carullus nie je velmi znamy
"Zjedz len toľko, koľko môžeš vysrať..."
"Nehovor hop ,ani ked preskocis…Najprv sa pozri,do coho si skocil." (J.Tuwim)
"Keď máš v riti dáždnik neotvaraj ho." (cinske prislovie)
"Pocitac bez Windows je ako zmrzilna bez kecupu"
"lepšie pupok od piva, ako hrb od roboty"
"16 rocne baby su ako handry, utries sa do nich a zahodis ich"
Hemingway